Enrique Vila-Matas

Va néixer al carrer de Llúria de Barcelona el 31 de març de 1948.

És un escriptor català en llengua castellana, autor de més d’una trentena de llibres entre novel·les, assajos i altres narratives. La seva obra ha estat guardonada amb diversos premis. Ha estat traduït a trenta-nou idiomes. Va estudiar dret i periodisme. El 1968 va començar com a redactor a les revistes Fotogramas i Destino.

El 1970 va dirigir dos curtmetratges, Todos los jóvenes tristes  i Fin de verano. A més va ser actor a set pel·lícules catalanes que van estar prohibides per la dictadura franquista.​ El 1974 va viure a París durant dos anys on l’escriptora Marguerite Duras li va llogar unes golfes. Més tard va conèixer a molts autors d’Amèrica Llatina com Roberto Bolaño, Sergio Pitol, Juan Villoro, Ricardo Piglia i Ednodio Quintero.

Als anys vuitanta va escriure al suplement Culturas de Diario 16 i a altres diaris com Le Magazine Littéraire i  finalment va continuar publicant a El País la columna Café Perec. Es va casar amb Paula Massot, una professora de literatura, a la qual dedica diversos llibres. Ha rebut diferents premis per la seva obra.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 28-02-2023 Última actualització 20-03-2023