Un mundial diferent

L'any 2010 d'una manera insospitada, sorprenent i polèmica era triada la candidatura d’un petit país del golf Pèrsic com a seu de la 22a edició de la Copa del Món de Futbol. Ho feia per davant de propostes aparentment més solvents, preparades i racionals.

Durant el temps que ha passat fins a l’inici de la competició han sortit a la llum diverses polèmiques sobre un procediment d’adjudicació com a mínim opac i dubtós, molt dubtós.

Hi ha altres qüestions que han fet trontollar l’idoneïtat de Qatar com a seu del campionat mundial.

Per una banda, les referents a la gestió dels drets socials que tenen les dones, resultat d’una tradició molt tancada i encorsetada. D'altra banda, la situació dels obrers que han participat en una construcció insegura i en temps rècord de la majoria dels estadis seu de la competició ha estat molt precària. Es creu que han perdut la vida milers de treballadors migrats contractats sota unes condicions laborals pròpies d'altres temps.

Ara ja roda la pilota i qui sap si un esdeveniment esportiu d’aquesta magnitud pot fer canviar alguna de les turbulentes realitats que es donen dia sí i dia també en aquest petit país.

  Vés al prestatge:

Data de creació 22-11-2022 Última actualització 22-11-2022