Qui és qui?

Recopilem el perfil d'esportistes importants. Per exemple, coneixes als jugadors de les principals federacions de bàsquet o handbol de l'Estat? Vols saber més d'algunes de les grans llegendes de tots el temps?

Grans figures de casa nostra o d'arreu del món que per un motiu o un altre han destacat en les seves modalitats esportives per sobre de la resta de participants.

Dones esportistes

Volem donar visibilitat i retre un homenatge a les dones esportistes a través d’exemples d'autèntiques campiones, que demostren que amb l'esforç de la seva feina es poden aconseguir grans resultats, malgrat les evidents desigualtats de gènere que pateixen en aquest àmbit.

L’esport femení té poc ressò en els mitjans de comunicació, mostra pocs referents femenins i, a més, els sous que perceben les dones que es dediquen a l’esport professional està molt per sota del que guanyen els homes. Els estudis esportius i l'esport reglat i federat segueixen sent àmbits eminentment masculins, tant pel que fa a la presència quantitativa com als valors transmesos (competitivitat, individualisme, fortalesa, etc.).

D'aquesta manera destaquem sis perfils de campiones de la nostra terra, en modalitats diverses com la natació, el surf de neu, la natació sincronitzada, el kitesurf, el motociclisme i l'atletisme. 

Seguirem amb onze llibres fets per o sobre dones d'autèntic èxit, una cerca al catàleg per ampliar la informació, cinc recomanacions destacades i per últim tres recursos web molt adequats.

Et recomanem també la guia de lectura preparada pels membres del prestatge d'esports anomenada Dones i esports amb dues seccions tan diferents com són: Dones campiones i Tú també pots...

Data de creació: 28/02/2019 Última actualització: 05/03/2019