Qui és qui?

Recopilem el perfil d'esportistes importants. Per exemple, coneixes als jugadors de les principals federacions de bàsquet o handbol de l'Estat? Vols saber més d'algunes de les grans llegendes de tots el temps?

Grans figures de casa nostra o d'arreu del món que per un motiu o un altre han destacat en les seves modalitats esportives per sobre de la resta de participants.

Qui és qui

A continuació et presentem dos joves valors catalans que són capdavanters en les seves respectives modalitats:

Gisela Pulido


La Gisela Pulido i Borrell (1994), té el record Guiness com a campiona del món més jove de kitesurf (surf d'estel) als 10 anys. Campiona d'Espanya, Europa i el món en nombroses ocasions, va deixar el seu Maresme natal per instal·lar-se a Tarifa, on practica i té una escola de kitesurf.

 

 

Marc Màrquez


Marc Márquez (Cervera, 1993) és un pilot de motociclisme que amb només 20 anys ha aconseguit ser el campió més jove de la història del Mundial de MotoGP, i a més, en l'any del seu debut. Aquest jove lleidatà ha aconseguit tres mundials en només quatre anys. Amb un títol de cada categoria al seu palmarès és el pilot més jove en aconseguir aquesta fita.

 

 

Parlem també de dos esportistes veterans, el segon d'ells ja retirat.

Isidre Esteve

Pilot de motos nascut a La Seu d'Urgell el 15 de maig de 1972. Va començar a competir en la modalitat d'enduro, tot i que els èxits més grans van arribar quan va passar-se a la modalitat de ral·li raid, destacant principalment les seves actuacions al Ral·li Dakar, on va participar en més de deu edicions.

L'any 2007, competint a Almeria, va patir un accident que el deixà tetraplègic. Però lluny d'abandonar les carreres, un cop recuperat, va tornar a córrer el Dakar, aquest cop en un automòbil adaptat.

 

Gemma Mengual


Nedadora catalana de sincronitzada considerada una de les millors nedadores mundials de tots els temps de la seva especialitat.

 

 

 

I per últim el tenista balear que està a un pas de ser el millor de tots els temps:

Rafael Nadal


Jugador de tennis professional mallorquí. Ha estat número 1 al rànquing ATP durant més de 100 setmanes en tres etapes del 2008 al 2014. És un dels millors sobre terra batuda. Va rebre una medalla d'or als Jocs Olímpics de Pequín (2008)

  A les biblioteques trobaràs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 07-05-2018 Última actualització 19-11-2020