Esports

Els escacs al món

Recentment el mestre noruec d'escacs Carlsen ha revalidat el seu títol mundial. En uns igualats enfrontaments ha vençut a l'aspirant Karjakin a Nova York. D'aquesta manera porta ja 3 anys com a campió mundial des de que guanyés a Anand a Chennai l'any 2013 i aconseguís retenir el títol només un any després a Sotxi davant el mateix rival.

El sistema per acabar dirimint qui es proclama campió mundial no és gens fàcil. El jugador que té el títol mundial espera a un aspirant que haurà sortir d'una dura qualificació ja que s'enfronten entre si vuit contrincants que accedeixen al torneig de diverses maneres però que representen pràcticament als restants vuit jugadors de més nivell.

Ja queden allunyats en el temps els mítics enfrontaments de la dècada dels anys 80 entre aspirants russos (són els màxims exponents Karpov i Kasparov) que representaven una manera oposada de veure el món i deixaven entreveure una gran rivalitat a les seves partides. De totes maneres els joves mestres actuals no tenen res a envejar als antics en quant a nivell de joc mostrat i qualitat tècnica. Pensa que en aquesta edició del campionat mundial els dos joves contrincants tenien menys de 30 anys i el seu joc ha estat molt igualat. El títol s'ha decidit en un desempat de partides ràpides.

Els escacs a les biblioteques

Durant els dos últims anys, una de les activitats més presents a les biblioteques des de el punt de vista esportiu és aquella que es relaciona amb els escacs. A continuació veuràs alguns exemples:

El 19 de novembre de 2015 es van fer partides simultànies a la Biblioteca Districte 5 de Terrassa amb la participació del Club d'Escacs de Terrassa. 

Es van fer partides simultànies a la Biblioteca de Ponent de Sabadell amb la participació de Sergio Martínez Pérez campió del Vallès Occidental sub-14. Això va passar el 12 de novembre de l'any 2015.

A Esparreguera amb l'inici de l'estiu es van fer jornades d'esports al carrer, un d'ells era escacs amb peces gegants.

Amb el bon temps arriben les partides d'escacs gegants a l'aire lliure a la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat. Això va passar durant el mes de juny de 2016.

A Manresa L'Escacs Catalònia Club de Manresa s'ubica al mateix Centre Municipal (Ateneu les Bases) que la biblioteca. Durant el mes de juliol de l'any 2017 es va fer un taller d'inici en aquest esport.

A principis de l'any 2017 a Terrassa es van fer  partides simultànies amb un gran campió de la categoria de veterans.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Vés al prestatge:

Data de creació 07-12-2016 Última actualització 02-05-2018