Les 10 millors pel·lícules sobre lladres

La història del cinema està farcida de pel·lícules que relaten des de grans robatoris fins a petites estafes. A vegades amb humor, altres amb sàtira, altres amb mala llet i molta sang....El #PVcinema t'ofereix una selecció de les 10 millors pel·lícules sobre robatoris i lladres. 

 

10- Rufufú 

Quan robar és un acudit. Mario Monicelli ens regala una paròdia imprescindible, d'uns lladregots maldestres.

 

 

 

9- Toma el dinero y corre

Sovint es justifiquen les activitats delictives per els passats turbulents dels delinqüents, però el cas de Virgil Starkwell potser se surt de la norma...sobretot si el que l'encarna és Woody Allen.

 

 

8- Los timadores

La cobdícia té un límit i tres cares, quina d'elles serà la vencedora? Un regal de Stephen Frears amb tres actors en estat de gràcia , John Cusack, Anjelica Huston i Annette Benning

 

 

7- Reservoir dogs

Quan els esdeveniments es torcen, fins i tot pots perdre l'orella. La potent ópera prima de Quentin Tarantino que et farà pensar si val la pena robar. 

 

 

6- Heat

Un pel·liculot sobre atracaments brutals d'un director bestial (Michael Mann) i amb dos bèsties de l'actuació que es troben per primera vegada en una pantalla  Robert de Niro i Al Pacino

 

 

5- Atraco a las 3

El costumisme espanyol també s'ha plasmat en pel·lícules de pispes. Si un dia estàs cansat de l'oficina i de la rutina, revisa aquest film i almenys durant 90 minuts viuràs en una bombolla amb la companyia de José Luis López Vázquez, la veu de Gracita Morales, la bonhomia de Manuel Aleixandre i la planta d'Alfredo Landa.

 

 

4- A simple plan

Segurament si et trobes 4.500.000 de dòlars, la calor et pujarà, tindràs febre, cridaràs, ballaràs i el fred marxarà. Però al final, et quedaràs els diners? Si veus la pel·lícula, se't glaçarà la sang. Una obra mestra de Sam Raimi, director especialista en cine fantàstic que canvia de gènere i fa un thriller imperdible.

 

 

 

3- Tarde de perros

Tot el que pot sortir malament sortirà malament. No volem fer spoilers, però Sidney Lumet no regala cap concessió en un film on Al Pacino et sorprendrà pels cops amagats que té.

 

 

2- Plan oculto

Spike Lee i la recerca de la veritat. Però quina veritat? La del policia dur i veterà, la de l'atracador llest i imaginatiu o la de la brooker amb connexions poc clares.

 

 

1- Grupo Salvaje

Una de les millors pel·lícules de lladres, d'atracaments, de westerns, d'acció i violenta a rabiar. Una pluja de bales i una obra mestra de Sam Packinpah que difícilment l'oblidaràs.

 

 

 

1- Reality Bites 

La cleptòmana més famosa de Hollywood enfornta la crua realitat

 

 

2- La escopeta nacional

Una pel·lícula coral on tothom roba, o tracta d'arrambar amb el que pot. El llegat de Luis Gracia Berlanga segueix ben viu. 

 

 

 

  A les biblioteques trobaràs:

Data de creació: 25/04/2018 Última actualització: 26/04/2018