Les 10 millors pel·lícules sobre lladres

La història del cinema està farcida de pel·lícules que relaten des de grans robatoris fins a petites estafes, a vegades amb humor, altres amb sàtira, altres amb mala llet i molta sang....

El Prestatge de cinema t'ofereix una selecció de 10 pel·lícules sobre robatoris i lladres.  

  A les biblioteques trobaràs:

Tarde de perros

La llista comença amb Al Pacino i John Cazael, dos atracadors amb qui empatitzar a mida que avança la pel·lícula. Tot plegat sota la batuta brillant del mestre Sidney Lumet donant una lliçó de com mantenir la tensió i el ritme en una pel·lícula claustrofòbica.

Un consell: Si algun dia vols atracar un banc, més val que preparis els detalls perquè sinó tot el que pot sortir malament sortirà malament.  

 

 

Grupo Salvaje

Un dels millors westerns de tots els temps i una de les millors pel·lícules sobre lladres. Una obra colossal per la fotografia i l'ús de les càmeres a les al·lucinants escenes d'acció i amb la característica dosis de violència que Sam Peckinpah sempre imprimeix a les seves obres. És d'aquelles pel·lícules que difícilment l'oblidaràs.

 

 

Heat

La pel·lícula que per fi va aconseguir la trobada de Robert de Niro i Al Pacino en una pantalla a mans de Michael Mann, un orfebre dels films d'acció i persecució. El resultat fou un clàssic contemporani del cinema de policies i lladres. 

 

 

Rufufú

Quan robar és un acudit. Mario Monicelli ens regala una paròdia imprescindible d'uns lladregots maldestres.

 

 

Toma el dinero y corre

Sovint es justifiquen les activitats delictives per els passats turbulents dels delinqüents, però el cas de Virgil Starkwell potser se surt de la norma...sobretot si el que l'encarna és Woody Allen.

 

 

Los timadores

La cobdícia té un límit i tres cares, quina d'elles serà la vencedora? Un regal de Stephen Frears amb tres actors en estat de gràcia , John Cusack, Anjelica Huston i Annette Benning

 

 

Atraco a las 3

El costumisme espanyol també s'ha plasmat en pel·lícules de pispes. Si un dia estàs cansat de l'oficina i de la rutina, revisa aquest film i almenys durant 90 minuts viuràs en una bombolla amb la companyia de José Luis López Vázquez, la veu de Gracita Morales, la bonhomia de Manuel Aleixandre i la planta d'Alfredo Landa.

 

 

A simple plan

Segurament si et trobes 4.500.000 de dòlars, la calor et pujarà, tindràs febre, cridaràs, ballaràs i el fred marxarà. Però al final, et quedaràs els diners? Si veus la pel·lícula, se't glaçarà la sang. Una obra mestra de Sam Raimi, director especialista en cine fantàstic que canvia de gènere i fa un thriller imperdible.

 

 

Plan oculto

Spike Lee i la recerca de la veritat. Però quina veritat? La del policia dur i veterà, la de l'atracador llest i imaginatiu o la de la brooker amb connexions poc clares.

 

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

 

1- Reality Bites 

La cleptòmana més famosa de Hollywood enfornta la crua realitat

 

 

2- La escopeta nacional

Una pel·lícula coral on tothom roba, o tracta d'arrambar amb el que pot. El llegat de Luis Gracia Berlanga segueix ben viu. 

 

 

 

  A les biblioteques trobaràs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 25-04-2018 Última actualització 25-04-2023