Clubs de lectura

Música i paraula (llibres en què la música és molt present) - Barcelona - Gràcia. Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot
Música i paraula (llibres en què la música és molt present)

Cada 3r dimarts de mes, a les 19h. a l'espai de suport.

Conduït per Rosa Nuñez, musictecària.

Calendari:
Dimarts 21 de novembre, 19 h
Presentació del programa, recorregut musical a través dels llibres i lliurament de la primera lectura.


Dimarts 19 de desembre, 19 h
Comentem: Lou Reed: su vida, de Mick Wall.
Convidat: Carlos Zanón, novel·lista i poeta, és també autor de llibres de temàtica musical. Col·labora com a crític de música a les revistes Rock de Lux i Ruta 66. És el coordinador de Berlin capital Alaska, publicat per l’editorial 66rpm, un llibre de relats de diferents autors al voltant del disc Berlin de Lou Reed, que, segons el nostre convidat, va ser el disc que el va animar a escriure.


Dimarts 16 de gener, 19 h
Comentem: Música de mierda: un ensayo romántico sobre el buen gusto, el clasicismo y los prejuicios en el pop, de Carl Wilson.
Convidat: Nando Cruz, crític de música en les principals publicacions musicals del país i autor, entre d’altres, del llibre Pequeño circo, una monumental història oral de l’indie espanyol.


Dimarts 20 de febrer, 19 h
Comentem: Fuego eterno: la historia de Jerry Lee Lewis, de Nick Tosches.
Convidat: Daniel Nunes, historiador de formació, és contrabaixista de rockabilly als grups Brioles, Legacaster i Matt and the Peabody Ducks.
És un dels músics clau en l’escena rockabilly de Barcelona.


Dimarts 20 de març, 19 h
Comentem: La chica del grupo, de Kim Gordon.
Convidat: Ignacio Julià, un dels periodistes més influents de la crítica musical dels últims trenta anys. Fundador de la històrica revista Ruta 66, ha publicat una desena de llibres, incloent-hi les biografies autoritzades de Velvet Underground i Sonic Youth.


Dimarts 17 d’abril, 19 h
Comentem: Pero hermoso: un libro de jazz, de Geoff Dyer.
Convidada: Giulia Valle, bandleader, contrabaixista i compositora de jazz. Una de les personalitats més carismàtiques dins el jazz contemporani fet a casa nostra i amb més projecció internacional.

 

Dimarts 15 de maig, 19 h
Comentem: Éramos unos niños, de Patti Smith.
Convidada: Nagore García, investigadora feminista, doctora en psicologia social per la UAB i autora del treball de recerca Des/armando la escena: narrativas de género y punk.


Pot haver-hi canvis en el programa en funció de la disponibilitat d’exemplars dels llibres per comentar i de l’agenda dels convidats.


Inscripcions a la biblioteca (amb assistència oberta a tothom que hi vulgui participar).

Inscripcions a la biblioteca (amb assistència oberta a tothom que hi vulgui participar).