Clubs de lectura

Club de lectura obert

El 5 de juliol a les 8h obrim les inscripcions en línia al club de lectura obert 2021-2022 de la B. Francesc Candel.

Un any més, la Biblioteca Francesc Candel obre el període d’inscripció per al seu club de lectura obert i presencial per a persones interessades en compartir la lectura i el comentari d’obres diverses.

Les sessions estan conduïdes pel nostre expert, David Nel·lo, i tenen lloc un cop al mes (normalment el segon dilluns de cada mes), d’octubre a maig a la biblioteca. Cada sessió té una durada aproximada d’una hora.

Les inscripcions al club de lectura presencial comença dilluns 5 de juliol a través de Puntxarxa, un servei en línia que permet consultar tota l’oferta de clubs i les places disponibles.

Per a les inscripcions, tenen prioritat les persones que només han participat un any en un club de lectura i les que encara no ho han fet mai. Les persones que en els darrers anys hagin participat en dos clubs de lectura seguits només es podran inscriure si queden places disponibles. En cas de no assistir al 80% de les sessions, la plaça quedarà a disposició d’una altra persona preinscrita.

A Biblioteques de Barcelona també trobaràs altres clubs de lectura:

  • Els clubs de lectura oberts poden abastar una àmplia varietat de lectures, sense el fil d’un gènere, espai o temps històric concret.
  • Els clubs de lectura temàtics proposen un camí de lectures determinat per una temàtica, un gènere o un espai i un temps concret.

Aquest curs 2021-2022 hi ha clubs de lectura que si habitualment eren presencials, enguany faran en format híbrid o virtual:

  • Híbrid: es llegiran llibres en format paper que es comentaran a través de videoconferència.
  • Virtual: es llegiran llibres en format electrònic i la interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una aplicació per a dispositius mòbils.

Les inscripcions per a aquests clubs de lectura també es faran a partir del 5 de juliol a través de Puntxarxa.

  • Clubs de lectura virtuals: A aquesta programació s’hi ha de sumar l’oferta mensual de clubs de lectura virtuals, una nova línia que promou la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. Les sessions seran a través d’una app de missatgeria instantània (Tellfy) i per videoconferència. Una nova manera de llegir i de parlar de literatura que permet una lectura augmentada de les obres, que són en format digital (eBiblio).

Les inscripcions comencen uns dies abans de l’inici dels clubs de lectura virtuals, que cada mes s’ofereixen a través d’aquesta pàgina i dels canals de comunicació de Biblioteques de Barcelona.

Dilluns 4 d'octubre (18:30-19:30 h): "L'illa del tresor", de R.L. Stevenson.
Dilluns 8 de novembre (18:30-19:30 h): "Els vençuts", de Xavier Benguerel.
Dilluns 13 de desembre (18:30-19:30 h): "Antígona", de Sòfocles.
Dilluns 10 de gener (18:30-19:30 h): "Opus Nigrum", de Marguerite Yourcenar.
Dilluns 14 de febrer (18:30-19:30 h): "La impaciència del cor", de Stefan Zweig.
Dilluns 14 de març (18:30-19:30 h): "L'art de portar gavardina", de Sergi Pàmies.
Dilluns 4 d'abril (18:30-19:30 h): "La neblina de ayer", de Leonardo Padura.
Dilluns 9 de maig (18:30-19:30 h): "Insolación", d'Emilia Pardo Bazán.
 
  • Adults

Data d'actualització: 02/07/2021

Mitjana (0 Vots)