Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones se celebra anualment el dia 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva eradicació.

La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.

La violència masclista, en qualsevol de les seves formes (física, psicològica, sexual o econòmica)  és la manifestació més contundent del patriarcat i de les consegüents relacions de desigualtat entre dones i homes i representa un greu atemptat contra la dignitat i la llibertat de les dones. 

Aquest especial s'ha elaborat en col·laboració conjunta de l’Oficina de les Dones i LGTBI i la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Recomanem

Destaquem

Activitats