Paula Joan Caplan

Paula Joan Caplan (7 de juliol de 1947 - 21 de juliol de 2021) va ser una psicòloga, activista, escriptora i artista nord-americana, que aplicà la perspectiva de gènere i una visió feminista a la psicoteràpia. Va fer una aferrissada crítica a la psiquiatria des d’una profunda i radical visió feminista. Al llarg de la seva carrera professional, va ser professora a la Universitat de Harvard en el programa de Dones, Gènere i Sexualitat i al Departament de Psicologia. Paula Caplan també va ser dramaturga i cineasta.

Les seves obres, com “Call Me Crazy”i “The test” van ser elogiades per saber mostrar alguns dels aspectes problemàtics dels diagnòstics psiquiàtrics. 

En l’any de la seva mort, volem retre homenatge a aquesta autora per la seva lluita pionera contra la patoligització psiquiàtrica de les dones. Ella va demostrar com molt dels problemes que patien les dones, considerats per molts psicòlegs, aspectes innats, eren, en canvi, resultat de les estructures i la discriminació de la societat patriarcal. 

  Selecció de webs:

Data de creació 10-11-2021 Última actualització 10-11-2021