Clubs de lectura

Cinema i novel·la

Adreçat a persones que comparteixin dues passions: el cinema i el gust per la narració expressada a través de novel·les de tot tipus.

El club de lectura de cinema de la Biblioteca Xavier Benguerel consisteix en la lectura conjunta d'una obra de ficció literària (novel·la, teatre, còmic...) i el visionat d'una pel·lícula que, generalment, és l'adaptació d'aquesta obra.

A les sessions presencials no es defuig el comentari de l'obra escrita, però es posa l'èmfasi en la lectura de la imatge i en els recursos propis del llenguatge cinematogràfic. No només es comenten escenes seleccionades de la pel·lícula que s'està analitzant en cada sessió, sinó que es visualitzen i comenten d'altres que guarden algun tipus de relació.

L'objectiu d'aquesta activitat és d' aprendre a considerar la pel·lícula com alguna cosa més que la il·lustració d'una novel·la; posar el contacte els dos llenguatges, el literari i l'audiovisual, i prendre consciència de la diferent natura entre dues obres que han estat inspirades per una obra/idea comuna.

Sessions: 3r dimarts de cada mes a les 19h.

Conductor del club: Daniel Agudo. 

El dia d'abans de cada sessió, la biblioteca ofereix la possibilitat de visionar la pel·lícula als membres del club que encara no hagin tingut l'oportunitat de veure-la abans.

  • Adultos

Fecha de actualización: 12/08/2020

Promedio (0 Votos)