Dia Internacional de l’Orgull Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer (LGTBIQ+)

En el Dia Internacional de l’Orgull  Lèsbic, Gai, Trans, Bisexual, Intersexual i Queer (LGTBIQ+), es commemoren el fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda.

Enguany la crisi sanitària provocada per la COVID-19 no ha fet sinó empitjorar la situació de moltes persones LGTBI arreu del món, amb la proliferació de les mal anomenades zones lliures de persones LGTBI, l’impuls continuat de donar cobertura legal a les teràpies aversives o cura de l’homosexualitat o l’augment de l’extrema dreta amb discursos d’odi cap a les persones LGTBI que tenen com a conseqüència immediata l’augment de les agressions LGTBI-fòbiques a l’espai públic.

A l’Especial 28J seguim oferint, com en cada edició anual, un recull actualitzat de novel·les, assaigs, còmics, pel·lícules, així com també diferents adreces i serveis d’interès que són significativament útils per a les persones LGTBI i pel conjunt de tota la societat.

La cultura ens facilita així un canal d’accés a diferents recursos LGTBI, amb tota la seva diversitat i formes d’expressió,  i és una molt bona manera de seguir donant visibilitat i dotant de continguts les diferents manifestacions de la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Aquest especial s'ha elaborat en col·laboració conjunta de l’Oficina Polítiques d’Igualtat i la Xarxa de Biblioteques Municipals.

#DIBALGTBIQ+

Destaquem

Escriptores i escriptors de referència

Recomanem

Biblioteques especialitzades

Guies de les biblioteques

Agenda

No hi ha resultats.