Alan Turing

Alan Turing (23 de juny 1912, Maida Vale, Anglaterra; 7 de juny de 1954, Wilmslow, Anglaterra) és considerat el científic pioner i creador de la informàtica moderna a més de contribuir de forma essencial, amb col·laboració del govern britànic durant la Segona Guerra Mundial, en desxifrar els codis de criptografia de la marina alemanya "Enigma", durant la decisiva batalla de l'Atlàntic.

Per la seva condició d'homosexual va ser perseguit pel servei d'intel·ligència britànic, fins al punt que per evitar la presó va acceptar un tractament d'estrògens que, segons el pensament psiquiàtric i homofòbic de l'època, es creia que podia reorientar la seva sexualitat. Davant d'aquesta situació insostenible va decidir posar fi a la seva vida menjant-se una poma amb cianur. Sense dubte la seva contribució matemàtica va salvar moltes vides, però els prejudicis de l'època al voltant de l'homosexualitat no li van retornar tot el bé que va proporcionar a la humanitat.

El 10 de setembre de 2009, cinquanta-quatre anys després de la seva mort, el govern britànic, de la mà del primer ministre Gordon Brown, va demanar disculpes pel tracte que va rebre Alan Turing després de la Segona Guerra Mundial i dotze anys després els bitllets de 50 lliures d'Anglaterra circularien amb la seva imatge per tot el país.

La recomanació

The Imitation game: descifrando Enigma / dirigida per Morten Tyldum

Durant l'hivern del 1952, les autoritats britàniques van entrar a casa del matemàtic, analista i heroi de guerra Alan Turing, amb la intenció d'investigar la denúncia d'un robatori. Van acabar arrestant Turing acusant-lo d'indecència greu, un càrrec que li suposaria a una devastadora condemna per, el que per aquell temps es considerava una ofensa criminal, ser homosexual. Els oficials no tenien ni idea que en realitat estaven incriminant el pioner de la informàtica actual. Liderant un heterogeni grup d'acadèmics, lingüistes, campions d'escacs i oficials d'intel·ligència, se'l coneix per haver desxifrat el codi de la infrangible màquina Enigma dels alemanys durant la Segona Guerra Mundial.

Tràiler The imitation game (Descifrando Enigma)

 

 

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

Data de creació 10-06-2022 Última actualització 26-05-2023