Mar i muntanya

Sou de mar o de muntanya? Després de molts i molts dies de confinament i restriccions de la mobilitat, segur que us ve de gust estar en contacte amb la natura i sortir a caminar, ja sigui per la muntanya o per la costa. Les muntanyes i el mar ens donen sensació de llibertat, per això els hem enyorat tant!

A les biblioteques trobareu moltes guies, mapes i revistes que us ajudaran a triar el vostre cim o la vostra caminada vora el mar, us en presentem una petita tria.

Les propostes són de per a tots els nivells, per pujar les muntanyes més properes i modestes, per fer llargues travesses seguint els senders de muntanya de llarg recorregut o per resseguir els racons de la costa pels camins de ronda o els senders locals. Prepareu un bon calçat, la motxilla i a caminar!

 

Segur que hi ha molt llocs de la teva comarca que no has visitat mai, no et preocupis perquè ara és el moment de les distàncies curtes, el moment de disfrutar del nostre entorn més proper. Potser a la teva comarca no hi ha grans muntanyes però segur que també hi pots fer “cim”.Si puges caminant a un lloc ben alt, un turó, un coll o un mirador, et sorpendrà la nova perspectiva, tindràs una visió ben diferent del “teu” territori més proper. Prova-ho!

Les guies de rutes i excursions que et proposem només són una mostra de totes les guies i documents que pots trobar a les biblioteques per anar d’excursió prop de casa.

  En las bibliotecas encontrarás:

L'Alt Penedès per camins i dreceres / Joan Domènech, Gabriel Espuñes, Fèlix Masachs
Anoia : 17 excursions a peu / Juan Carlos Borrego
El Bages a peu : 16 rutes per valls i muntanyes  / Marc Vilarmau i Masferrer, Jordi Planell i Picas
Excursions a peu pel Baix Llobregat / Jordi Sierra i Roura, Miquel Julià Sans i Forés
El Berguedà : itineraris de descoberta  /Josep M. Rossinyol i Locubiche
Maresme : 17 excursions a peu / Rafa López Martín t
Caminant per racons del Moianès / JMiquel Jaumot i Bisbal
Osona : 17 excursions a peu / Josep Mauri i Portolès
Cims i miradors del Vallès / Aleix Puente Vila-Masana
Sostres comarcals de Catalunya / Jordi López Miquel

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Si sou de muntanya, segur que encara us queden molts cims de Catalunya per pujar pausadament o bé a bon ritme. Les propostes que us presentem us permetran triar entre moltes i variades opcions, no són els cims més alts ni potser els més coneguts, són llocs per conèixer i descobrir el territori, cims amb encant per les seves vistes, per la seva situació privilegiada, per la seva bellesa. Un catàleg d’alçada que podeu completar amb altres propostes que trobareu a les biblioteques!

  En las bibliotecas encontrarás:

50 rutes per Catalunya / Joan Portell Rifà
100 cims / Fermí Azcona, Constantí Torres, Joan M. Vives
Cims de Catalunya  / Francesc Muntada, Jordi Lalueza
Miradors de Catalunya / Sergi Ramis, César Barba
Senderisme a Catalunya  / Josep Llusà Roca
Els 2.900 de Catalunya / Víctor de Mas Canals

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

La serralada dels Pirineus ens separa de França, i uneix el mar Mediterrani amb el Cantàbric. El tram oriental és el català, que parteix de la Vall d’Aran i finalitza després de 300km al Cap de Creus. El paisatge pirinenc compta amb paratges protegits d’una gran bellesa i varietat, acull alguns dels cims més emblemàtics del país, com el Canigó, la Pica d’Estats i el Puigmal i més de 400 estanys. Els més muntanyencs poden seguir el sender de gran recorregut GR-11 o transpirinenc, que travessa tota la serralada pel seu vessant sud en diferents etapes que inclouen l’experiència de dormir en refugis de muntanya. Però el Pirineu també es pot disfrutar sense pujar als cims, amb excursions a llacs i miradors o amb passejades ben fàcils per fer en familia i que permeten disfrutar igualment de la seva majestuositat.

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Els parcs naturals protegeixen el territori i són un bon punt de partida per disfrutar de la muntanya i per aprendre a respectar-la. A Catalunya, els parcs naturals ens apropen a la muntanya i a alguns del cims més emblemàtics, faciliten passejades i excursions amb diferents nivells de dificultat seguint rutes ben senyalitzades amb centres d’interès on es proporciona al visitant informació sobre la fauna, la vegetació , la geologia i els punts d’interès natural que s’hi poden trobar.

  En las bibliotecas encontrarás:

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Les travesses temàtiques de muntanya són molt nombroses a Catalunya, moltes d’elles són al Pirineu i recorren part d’alguns Parcs naturals. Algunes d’aquestes rutes són línials, és a dir van d’un punt a un altre de la muntanya però la gran majoria són circulars. Les distàncies són de més de 40 kilòmetres i requereixen per tant més d’una jornada, a més d’equipament adequat i logística. Són camindes de mitja i alta muntanya , llargues i amb cert grau de dificultat. No són caminades per a persones sense una preparació física adequada i requereixen certa experiència muntanyenca. Totes tenen el seu encant, totes són diferents i úniques. Per quina comencem?

  En las bibliotecas encontrarás:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Si ets de mar, ets afortunat perquè la costa catalana és una de les costes més boniques i apreciades del món. Els paisatges costaners són variats, des de les cales petites i embolcallades de boscos de pins del nord fins a les llargues platges de sorra fina i daurada del sud, l’encant dels ports mariners i la fragilitat del Delta. Les guies i llibres que et proposem et faran descobrir els millors racons del litoral català perquè les excursions que proposen són del tot engrescadores i vàlides per fer a qualsevol época de l’any. Una bona opció és seguir els senders locals de petit recorregut, això si, sempre amb un bon calçat, aigua i la càmera a punt per captar tots els colors del blau i el verd del cel i l’aigua del mar.

  En las bibliotecas encontrarás:

20 excursions a prop del mar / Sergio Fernández Bertolín
Camins vora mar / César Barba i Sergi Ramis
Vora mar  / Albert Vicens i Llauradó

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

El litoral català és tota una joia paisagística per la bellesa de les seves cales, penyasegats i platges de sorra daurada, la qualitat de les seves aigües i l’encant dels seus pobles costaners. El Sender de la Mediterrània, el GR 92, recorre de nord a sud els 583 kilòmetres que separen El Cap de Creus de la Serra del Montsià i permet arribar en 31 etapes de Portbou a Ulldecona. Pel camí s’entrecreua amb un altre dels tresors de la costa catalana, els camins de ronda que trobem sobretot a la Costa brava però també a altres trams del litoral. Una veritable meravella!

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 08-06-2020 Última actualización 21-10-2020