Gorgs i piscines naturals

Arreu del territori català hi trobem algunes piscines d'aigua dolça naturals rodejades d'un esplèndid paisatge i de la calma del riu. És el lloc adient per refrescar-se davant aquestes continues onades de calor que estem patint i a més, un punt idíl·lic per a tots aquells que no volen patir les aglomeracions de les platges.

A continuació trobaràs una petita tria perquè puguis escollir la que més t'agradi.

  A les biblioteques trobaràs:

Gorgs de Catalunya Ivan Belarre

Catalunya

Nova guia de la collecció Indrets i paisatges, amb 20 rutes per gaudir en família dels gorgs d'aigua que hi ha repartits arreu del territori català. Les rutes són accessibles amb cotxe i aptes per a infants a partir de 3 anys acostumats a caminar. En tots els gorgs el bany està permès.

Rutes d'aigua per Catalunya Ivan Belarre

Catalunya

20 excursions accessibles a totes les edats que us permetran refrescar-vos en tolls o gorgs d'aigua. Itineraris a diferents indrets del territori català molt fàcils i ben senyalitzats. Ideals per fer amb amics o en família.

El Priorat : 19 excursions per valls i muntanyes Raimon Rovira Solà, Àngels Martín Celma

Embassamet de Siurana (Priorat)

Al Priorat tots els camins tenen gust de vi i d'oli. Allí s'hi reuneixen atractius molt diversos per caminar-hi regularment amb la motxilla a l'esquena. A través d'aquest recull d'itineraris circulars podràs tenir present el conjunt de la comarca

L'Alt Solsonès : rases i cims : 35 itineraris Maria Dot Padrós, Francesc Garrigós García, Raimon Rovira Solà

Embassament de Sant Ponç (Solsonès)

Terra de gran atractiu geològic i extensions generoses de terra de campa i pastura. Pel Solsonès es configura un paisatge rural que es fa admirar en qualsevol moment de l'any. Aprofita l'estiu per passejar-hi amb el bon temps a través dels 35 itineraris escollits i refresca't a l'embassament de Sant Ponç.

Pla de l'Estany : 17 excursions a peu F. Xavier Gregori

Estany de Banyoles (Pla de l'Estany)

Les propostes que trobaràs en aquest document són assequibles per a tothom, des del senzill afeccionat que gaudeix de la natura fins a l'esportista que vol posar a prova les seves capacitat físiques. Les rutes, totes elles circulars, i en general, per camins evidents i fressats ens apropen a indrets d'insospitada bellesa.

Caminades per la Noguera : 13 itineraris Francesc Antillach Comabella, Antònia Ortiz Pedrosa


Riu Segre al seu pas per Camarasa (Noguera)
L'Alta Noguera disposa de nombrosos contrastos paisatgístics i punts d'interès per l'excursionisme. Alhora, és terra de temperatures extremes i per aquest motiu es recomana que les excursions es facin preferentment o bé a la primavera o a la tardor o bé que les rutes incloguin punts on poder-se refrescar si es fan a l'estiu.

Els Millors racons d'Andorra i l'Alt Urgell Manel Figuera, Paco Sánchez

Platja d'Ogern (Bassella-Alt Urgell)

L'Alt Urgell és una comarca de racons, de congosts espectaculars i valls espectaculars que romanen plenes d'encant i amb tot d'indrets amagats perduts al cor de les muntanyes. Com és habitual en les guies d'aquesta col·lecció, hi trobarem una selecció de racons de fàcil accés destacables pel seu interès natural, paisatgístic, patrimonial, històric o, fins i tot, anecdòtic.

Tardor al Baix Camp : propostes per gaudir del mar i la muntanya

 

Gorgs de la Febró (Baix Camp)

Rutes i activitats per esprémer la tardor al màxim són les set propostes que ens fan des de la revista Descobrir. En aquesta època les temperatures són molt agradables i ens permeten aprofitar tot el dia. És per això que ens proposen rutes per tota la comarca i aptes per a tots els nivells i, si cal, ens informen d'alguns indrets on allotjar-s'hi.

A peu per l'alta Garrotxa : 17 itineraris Nil Jaile Casademont

Sant Aniol d'aguja (Garrotxa)

La Garrotxa, un paradís natural aïllat i tradicionalment desconegut. El caminant, mentre tresca pels puigs i les valls de la contrada, visitarà antics monuments romànics i medievals d'inestimable vàlua i de contrastat reconeixement històric i arquitectònic.

Itineraris pel Vallès Oriental

 

Gorg Negre de Gualba (Vallès Oriental)

Des del Consorci del Vallès Oriental es varen crear aquestes fitxes amb, fins al moment, 34 rutes circulars per presentar-nos els pobles de la comarca des dels seus senders i camins. Un conjunt de propostes per descobrir a poc a poc i sense presses, deixant el cotxe al centre de la vila per endinsar-nos pels paratges i racons de les conrades.

La Batalla de l'Ebre : 14 itineraris en BTT David Sancho i Cepero

Olles de Bot (Terra Alta)

Búnquers i trinxeres, serres, barrancs, rodar pels camps i recórrer les poblacions que van ser l'escenari d'un dels episodis més durs de la nostra història recent: la batalla de l'Ebre. Paisatge i història, s'uneixen en una simbiosi apassionant com a fils conductors d'aquesta aventura en BTT per la Terra Alta.

El Pedraforca i les valls de Saldes i Gósol Raimon Rovira i Solà, Àngels Martín Celma

Riera de Merlès (Berguedà)

El Pedraforca és sempre, de lluny o de prop, la muntanya de referència de la comarca. Amb altres muntanyes tan altres o més, forma la vall de Saldes i la vall de Gósol, les dues més recloses del Pre-Pirineu separades per un coll insignificant i recorregudes per dos rius de conques diferents. A través d'aquesta guia recorreràs el Berguedà des dels cims a les fondàries.

Cap de Creus, l'Albera i Golf de Roses Marcel Gutinell Maurí

Capçalera del riu Muga (Vallespir /Alt Empordà)

Aquesta guia et tornarà a despertar el gust de caminar, de gaudir del paisatge i entendre el per què de cada lloc. Un recorregut per alguns dels llocs més emblemàtics de l'Alt Empordà on descobrirem els indrets més encisadors: torres de defensa, monestirs, pobles amb encant, aiguamolls, boscos i camins litorals que ens portaran a cales solitàries.

Descens de barrancs : turisme actiu entre gorges al Pirineu pallarès Neus Martí

Congost de Mont-Rebei (Pallars Jussà-Noguera)

Ens endinsem al Pallars per descobrir el silenci que envolta tot el Congost de Mont-Rebei. Aquesta és la comarca pirinenca amb més barrancs aptes per al descens esportiu. Per aquest motiu, el més important davant aquestes sortides és anar-hi acompanyat d'un guia expert. I, si no t'interessa l'aventura extrema, sempre pots aprofitar alguna de les rutes recomanades que hi trobaràs per aquest entorn.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 20-07-2020 Última actualització 26-10-2020