Gorgs i piscines naturals

Gorgs i piscines naturalsArreu del territori català hi trobem algunes piscines d'aigua dolça naturals rodejades d'un esplèndid paisatge i de la calma del riu. És el lloc adient per refrescar-se davant aquestes continues onades de calor que estem patint i a més, un punt idíl·lic per a tots aquells que no volen patir les aglomeracions de les platges.

A continuació trobaràs una petita tria perquè puguis escollir la que més t'agradi.

A les biblioteques trobaràs:

 

Embassamet de Siurana (Priorat)

"El Priorat : 19 excursions per valls i muntanyes"
Raimon Rovira Solà, Àngels Martín Celma

 

Al Priorat tots els camins tenen gust de vi i d'oli. Allí s'hi reuneixen atractius molt diversos per caminar-hi regularment amb la motxilla a l'esquena. A través d'aquest recull d'itineraris circulars podreu tenir present el conjunt de la comarca.  


 

Embassament de Sant Ponç (Solsonès)

L'Alt Solsonès : rases i cims : 35 itineraris"
Maria Dot Padrós, Francesc Garrigós García, Raimon Rovira Solà

 

Terra de gran atractiu geològic i extensions generoses de terra de campa i pastura. Pel Solsonès es configura un paisatge rural que es fa admirar en qualsevol moment de l'any. Aprofiteu l'estiu per passejar-hi amb el bon temps a través dels 35 itineraris escollits i refresqueu-vos a l'embassament de Sant Ponç.  


 

Estany de Banyoles (Pla de l'Estany)

"Pla de l'Estany : 17 excursions a peu"
F. Xavier Gregori

 

Les propostes que trobareu en aquest document són assequibles per a tothom, es del senzill afeccionat que gaudeix de la natura fins a l'esportista que vol posar a prova les seves capacitat físiques. Les rutes, totes elles circulars, i en general, per camins evidents i fressats ens apropen a indrets d'insospitada bellesa. 


 

Riu Segre al seu pas per Camarasa (Noguera)  

http://ecx.images-amazon.com/images/I/516pdVwfMOL.jpg

"Caminades per la Noguera : 13 itineraris"
Francesc Antillach Comabella, Antònia Ortiz Pedrosa

 

L'Alta Noguera disposa de nombrosos contrastos paisatgístics i punts d'interès per l'excursionisme. Alhora, és terra de temperatures extremes i per aquest motiu es recomana que les excursions es facin preferentment o bé a la primavera o a la tardor o bé que les rutes incloguin punts on poder-se refrescar si es fan a l'estiu.  


 

Platja d'Ogern (Bassella-Alt Urgell)  

"Els Millors racons d'Andorra i l'Alt Urgell"
Manel Figuera i Paco Sánchez

 

L'Alt Urgell és una comarca de racons, de congosts espectaculars i valls espectaculars que romanen plenes d'encant i amb tot d'indrets amagats perduts al cor de les muntanyes. Com és habitual en les guies d'aquesta col·lecció, hi trobarem una selecció de racons de fàcil accés destacables pel seu interès natural, paisatgístic, patrimonial, històric o, fins i tot, anecdòtic.  


 

Gorgs de la Febró (Baix Camp)

"Tardor al Baix Camp : propostes per gaudir del mar i la muntanya"

 

 

Rutes i activitats per esprémer la tardor al màxim són les set propostes que ens fan des de la revista Descobrir. En aquesta època les temperatures són molt agradables i ens permeten aprofitar tot el dia. És per això que ens proposen rutes per tota la comarca i aptes per a tots els nivells i, si cal, ens informen d'alguns indrets on allotjar-s'hi. 


 

Sant Aniol d'aguja (Garrotxa) 

"A peu per l'alta Garrotxa : 17 itineraris"
Nil Jaile Casademont

 

 

La Garrotxa, un paradís natural aïllat i tradicionalment desconegut. El caminant, mentre tresca pels puigs i les valls de la contrada, visitarà antics monuments romànics i medievals d'inestimable vàlua i de contrastat reconeixement històric i arquitectònic. 


 

Gorg Negre de Gualba (Vallès Oriental) 

"Itineraris pel Vallès Oriental : rutes per recórrer i conèixer el Vallès Oriental"

 

Des del Consorci del Vallès Oriental es varen crear aquestes fitxes amb, fins al moment, 34 rutes circulars per presentar-nos els pobles de la comarca des dels seus senders i camins. Un conjunt de propostes per descobrir a poc a poc i sense presses, deixant el cotxe al centre de la vila per endinsar-nos pels paratges i racons de les conrades.  


 

Olles de Bot (Terra Alta) 

"La Batalla de l'Ebre : 14 itineraris en BTT"
David Sancho i Cepero

 

Búnquers i trinxeres, serres, barrancs, rodar pels camps i recórrer les poblacions que van ser l'escenari d'un dels episodis més durs de la nostra història recent: la batalla de l'Ebre. Paisatge i història, s'uneixen en una simbiosi apassionant com a fils conductors d'aquesta aventura en BTT per la Terra Alta. 


 

Riera de Merlès (Berguedà) 

"El Pedraforca i les valls de Saldes i Gósol : 18 excursions circulars" Raimon Rovira i Solà, Àngels Martín Celma

 

 

El Pedraforca és sempre, de lluny o de prop, la muntanya de referència de la comarca.  Amb altres muntanyes tan altres o més, forma la vall de Saldes i la vall de Gósol, les dues més recloses del Pre-Pirineu separades per un coll insignificant i recorregudes per dos rius de conques diferents. A través d'aquesta guia recorrereu el Berguedà des dels cims a les fondàries. 

 

 

Capçalera del riu Muga (Vallespir /Alt Empordà)  

"Cap de Creus, l'Albera i Golf de Roses : 45 indrets singulars"
Marcel Gutinell Maurí

 

 

Aquesta guia us tornarà a despertar el gust de caminar, de gaudir del paisatge i entendre el per què de cada lloc. Un recorregut per alguns dels llocs més emblemàtics de l'Alt Empordà on descobrirem els indrets més encisadors: torres de defensa, monestirs, pobles amb encant, aiguamolls, boscos i camins litorals que ens portaran a cales solitàries. 


 

Congost de Mont-Rebei (Pallars Jussà-Noguera)  

"Descens de barrancs: turisme actiu entre gorges al Pirineu pallarès"
text: Neus Martí

 

 

Ens endinsem al Pallars per descobrir el silenci que envolta tot el Congost de Mont-Rebei. Aquesta és la comarca pirinenca amb més barrancs aptes per al descens esportiu. Per aquest motiu, el més important davant aquestes sortides és anar-hi acompanyat d'un guia expert. I, si no us interessa l'aventura extrema, sempre podeu aprofitar alguna de les rutes recomanades que hi trobareu per aquest entorn.

 Selecció de webs:

 

 
Data d'actualització:   11/08/2015