Detalle guía
Guies de lectura
10 espectacles del Grec
Celebrem aquest 2018 els quaranta-dos anys de Festival Grec, una de les grans cites a la ciutat de Barcelona amb el teatre, el circ, la dansa i la música. En aquesta guia us presentem deu espectacles que poden anar acompanyats de lectures que trobareu a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
Gaudiu del Grec!
Fecha de creación: 04/07/2018
Última actualización: 04/07/2018
Secciones de la guía
Del llibre a l'escena
Una barreja singular de la dansa voguing (pròpia de l’escena afroamericana, LGTB i underground als anys vuitanta) i les primeres manifestacions de la dansa contemporània.
Antigone Jr ++ / Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church (Plus)
Dissabte 21 i diumenge 22 de juliol 2018. Antic Teatre.
A "Assaig sobre la ceguesa" (1995) José Saramago, Premi Nobel de Literatura del 1998, imaginava un episodi de ceguesa que paralitzava de cop i volta tot un país. Uns anys més tard, tornava a prendre aquella mateixa societat com a protagonista d'una segona part de la història. Era Assaig sobre la lucidesa (2004), on suposava que en aquell país que anys enrere havia estat víctima d'una ceguesa temporal, es feien eleccions i la major part de la població decidia votar en blanc.
Assaig sobre la lucidesa
Divendres 27 i dissabte 28 de juliol. Teatre Lliure.
Dues obres de Václav Havel publicades de forma independent, però que en el Festival Grec s’uneixen en un sol espectacle mostrant l’univers creador del dramaturg txec on l’absurd i la ironia s’utilitzen per reflexionar sobre la societat que creem.
Audiència / Vernissatge
Del 26 de juny al 29 de juliol. La Villarroel
El clàssic més andalús i tràgic de Lorca parla sobre els grans dilemes de la vida, la mort i l’amor, enmig d’un clima ple de simbolismes i musicalitat.
Bodas de sangre
Del 20 de juny al 27 de juliol. Biblioteca de Catalunya
Antic tractat de tàctiques militars que va ser escrit cap al segle V abans de Crist, quan molts dels regnes de la Xina actual estaven en conflicte permanent. El text ens parla de l'absurd i les contradiccions del món contemporani en el qual vivim. Creació de Tang Shu-wing, director artístic del Tang Shu-wing Theatre Studio de Hong Kong, i Enrique Vargas, dramaturg i antropòleg del Teatro de los Sentidos de Barcelona.
Del 6 al 8 de juliol. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
L'oncle Vània és un drama que Txékhov va escriure el 1889, una obra sobre uns personatges que han perdut el rumb de la seva vida i mostren un tedi un avorriment vitals.
Vania
Del 5 al 29 de juliol. Sala Muntaner
L’última tragèdia escrita per Sòfocles ens situa en la guerra de Troia amb l’intent d’endur-se el ferit Filoctetes per part dels seus antics companys de l’expedició, els quals l’havien abandonat pel camí per la incomoditat del seu dolor i patiment.
Filoctetes
Dimarts 31 de juliol. Teatre Grec
Basada en l’obra de la polèmica escriptora austríaca, Elfriede Jelinek, la peça dramàtica exposa l’estil provocador i de denúncia de l’autora mitjançant una nova relectura del mite d’Orfeu i Eurídice des d’una visió feminista.
Ombra
Dijous 12 i divendres 13 de juliol. Teatre Lliure Montjuïc
Considerada l’obra literària més antiga i més important de l’antiga Mesopotàmia, el poema èpic escrit originàriament en escriptura cuneïforme, descriu les aventures del rei sumeri Gilgamesh de la dinastia Uruk. Segons la mateixa llegenda se li atribueix la construcció de les muralles d’Uruk i els seus relats van influenciar clàssics, com “L’Odissea” d’Homer o “La Bíblia”.
El Poema de Gilgamesh, rei d'Uruk
Del 2 al 4 de juliol. Teatre Grec
Adaptació operística del mite de Teseu i el Minotaure de Creta, un dels mites grecs més cèlebres fins a l’actualitat.
El monstre al laberint
Diumenge 15 de julio. Teatre Grec