Festivals de teatre d'estiu

Amb l'arribada de l'estiu moltes ciutats i pobles amplien l’oferta cultural i ofereixen propostes escèniques i d’oci adreçades a tots els públics. Els organitzadors, programadors, artistes i companyies porten la cultura en viu a diversos festivals i esdeveniments per gaudir d'espectacles de teatre, música, titelles, arts de carrer, dansa i multidisciplinaris que sens dubte amenitzaran les nits caloroses dels mesos d'estiu (juny, juliol, agost i setembre).

Desplega el mes que t'interessi, busca la proposta que més t'agradi, reserva't els dies a l'agenda i aprofita els descomptes i avantatges en teatre del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquest estiu, el teatre alça la veu!

 

L'Altre Festival (Recinte Fabra i Coats, Barcelona ciutat)
Del 9 al 11 de juny de 2023
L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les Arts Escèniques i la Salut Mental. El seu objectiu és aconseguir el benviure i la inclusió de les persones amb i sense problemàtiques de salut mental a través de les arts escèniques, donar a conèixer la realitat de la salut mental a la societat i promoure la diversitat i l'accessibilitat al món cultural i artístic. La programació del festival es basa en propostes artístiques de teatre, circ, dansa, música i nous formats escènics creades, protagonitzades o relacionades amb persones amb experiències diverses en salut mental, tot buscant la interacció entre espectacles professionals, no-professionals i aficionats.

deLlegendes – Festival de llegendes de Catalunya (Sant Martí de Tous)
del 29 de juny al 2 de juliol de 2023
Amb l’objectiu de recuperar històries populars de les terres de parla catalana a través de formats escènics parlats, musicats i dansats aquest festival omple els carrers i les places de Sant Martí de Tous d'històries.

Estiu Tarragona Cultura (Tarragona) 
De maig a juliol de 2023
Entre els mesos de maig i juliol, Tarragona presenta una oferta diversa i eclèctica amb espectacles per a tots els gustos i per a totes les edats. Estiu Tarragona Cultura integra quatre cicles, Festival Camp de Mart, En Dansa, Cultura en Família i Cultura o Extinció, amb la voluntat d’oferir a la ciutadania una proposta cultural diversa, accessible, atractiva, divertida, reflexiva i reivindicativa. 

Festimams: el festival d’humor (Girona ciutat)
Del 15 al 17 de juny de 2023
La Casa de Cultura de Girona acollirà la 7a edició del Festimams. Quatre dies de juny amb un reguitzell d’espectacles 100% en català, fet gairebé inaudit dins el món dels festivals d’humor que ens faran riure, somriure o senzillament aconseguir un estat de benestar: músics, monologuistes, actors, comunicadors, etc. 

Festival EVA (Penedès i Priorat)
Del 2 al 25 de juny de 2023, al Penedès
Del 30 de juny al 2 de juliol de 2023, al Priorat
El Festival EVA, En Veu Alta, és un festival de narració i tradició oral contemporani especialitzat en espectacles de petit format on el pal de paller i posada en escena imprescindible és la paraula viva i nua. Té lloc des de l’any 2005 a diferents emplaçaments de Catalunya.

Festival Fresc (Sabadell)
Del 25 de juny al 13 de juliol de 2023
Fresc Festival programa espectacles de música, teatre i poesia per gaudir de la cultura als jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Festival Per Amor a L'Hart (Hospitalet de Llobregat)
Del 29 de juny a l’1 de juliol de 2023
XIX edició del Festival que reuneix companyies i grups d'artistes de circ, dansa i música d'arreu del país i de l'estranger, amb companyies de renom i d'altres d'emergents. L'espai central és el parc de la Remunta, la plaça de l'Ajuntament és el punt en el qual es farà la inauguració del Festival, Els jardins de la Biblioteca de Can Sumarro i a la plaça de Lluís Companys i Jover són els altres dos espais on es desenvoluparan les actuacions.

Festival Xalaro Mostra d’Espectacles i Turisme Familiar (Platja d’Aro)
3 de juny de 2023
El passeig marítim de Platja d’Aro s’omple d’espectacles de música, circ, màgia, clown, teatre i animació en una única jornada per gaudir en familia de l’arts al carrer. 

Fort Pienc Escènik (Barcelona ciutat)
Del 16 al 18 de juny de 2023
L’edició d’enguany, integrada en la festa major del barri del Fort Pienc, manté el format de l'anterior i insisteix a mantenir la seva doble finalitat; impulsar noves formacions vinculades al territori del Fort Pienc, a les seves escoles de música, arts escèniques i entitats culturals del barri, i crear un maridatge entre oci, gastronomia i cultura, dinamitzant els carrers i espais de restauració. El circuit inclou 11 peces de música, teatre i/o dansa de petit format.

Grec Festival de Barcelona (Barcelona ciutat)
Del 29 de juny al 30 de juliol de 2023
Sense dubte el principal festival de teatre, dansa, música i circ de l’estiu a la ciutat de Barcelona. Aquest any 2023 ofereix 88 propostes i artistes internacionals vol reivindicar la creació coral. Les creacions  de música, dansa i circ volen posar el focus en temes com el canvi climàtic, la guerra, els reptes de les dones al segle XXl, les persones en risc d’exclusió social o la intel·ligència artificial. 

Píndoles – Festival de Microteatre (Castell de Montjuïc, Barcelona ciutat)
Del 9 al 11 de juny de 2023
Des dels seus inicis al 2015, aquest festival s’ha convertit en el referent del microteatre professional a Catalunya programant obres de teatre breu inèdites en espais 
no-convencionals.

Poesia i + ( Caldes d'Estrac, Sant Pol de Mar, Mataró, Teià, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt)
Del 29 de juny al 9 de juliol de 2023
Coincidint amb el vintè aniversari de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, el 18è festival Poesia i + a més dels recitals i dels concerts, obre espais  a formats diferents, com ara les accions de Joan Morey sobre Artaud o la proposta escènica de Fèlix Pons sobre Picasso. Com a novetat,  un recorregut d’accions i propostes híbrides al jaciment de la Cella Vinària Vallmora, a Teià, amb La Companyia Minimíssima, Pía Sommer, Isil Sol Vil x Marina Barsy Janer i Jordi Boldú.Al llarg del temps el festival s’ha consolidat i estès a poblacions properes de l’alt Maresme.

Tangent. Festival de les Arts de l'Eixample (Centres cívics del barri de l'Eixample, Barcelona ciutat)
Del 28 de juny al 19 de juliol de 2023
Aquest 2023 arriba la setena edició del Festival de les Arts de l'Eixample que omple els sis centres cívics i culturals de l’Eixample d’espectacles de música, circ, dansa, d’art al carrer, i de molt més nits de juliol.

Terrats en Cultura (Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat)
D’abril a octubre de 2023
Terrats en Cultura celebra el seu 10è aniversari amb 15 espectacles de música i arts escèniques a 10 terrats de la ciutat de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat. Propostes innovadores de primer nivell, amb un format petit, íntim i proper, en uns enclavaments únics i normalment inaccessibles.

Cruïlla Comedy (Barcelona ciutat)
Del 7 i 8 de juliol de 2023
Humoristes consolidats i nous talents emergents s’uniran aquest estiu al Cruïlla per fer riure el públic a base de crítica social, ironía fina i molt d’humor. Més de 40 artistes entre els que trobarem l’Ana Polo, en Charlie Pee, l’Iggy Rubín, en Yunez Chaib o la Patricia Espejo, entre molts d’altres. 

Deltebre Dansa (Delta de l’Ebre)
Del 3 al 16 de juliol de 2023
Deltebre Dansa reuneix a un centenar d’artistes nacionals i internacionals del món de la dansa i del circ al Parc Natural del Delta de l’Ebre. El Festival es desenvolupa en dos espais: la zona d’espectacles, per al públic en general, i la zona de formació i creació, per a professionals i estudiants.

Emergent (Diversos municipis de Girona)
Del 29 de juny al 8 de juliol de 2023
19a edició d’Emergent, el festival que porta les arts escèniques a les places de sis municipis del Gironès i que enguany compta amb 30 artistes convidats, com Brodas Bros, Magalí Sare, Cris Juanico, Beth o Xarim Aresté.

Esbaiola’t (Vall d’Àneu - Lleida) 
Del 13 al 16 de juliol de 2023
Un festival que porta espectacles de circ, titelles, malabars i teatre del nostre país i de fora en un entorn excepcional, les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà.

Festival Al Carrer de Viladecans (Viladecans) 
Dies 30 de juny, 1 i de juliol de 2023
El Festival Al Carrer de Viladecans arriba a la seva 34a edició amb 40 propostes d’arts escèniques específicament de carrer. En 10 escenaris repartits pels carrers i places de la ciutat, es podrà gaudir de circ, dansa, teatre, música i instal·lacions familiars, entre d’altres. A més, enguany participaran quatre companyies internacionals, una belga i tres franceses, i nou de la resta de l’Estat. 

Ple de Riure (Masnou)
Del 13 al 15 de 29 juliol de 2023
Festival Internacional de Teatre Còmic Ple de Riure del Masnou va néixer l'any 1997. Artistes d'arreu s'instal·len al Masnou ocupant carrers, places i les platges de la vila per convidar-nos a conèixer innumerables possibilitats d'emocionar-nos a través del riure.

Danseu (Les Piles)  
De l’11 al 13 d’agost de 2023
Festival internacional de dansa i arts del moviment en un context rural, que es celebra anualment a Les Piles, un municipi de només 200 habitants situat a la Conca de Barberà. Des del 2013, Danseu posa èmfasi en la descentralització de la cultura per crear i fidelitzar nous públics, reunint a gairebé un centenar d’artistes en un entorn rural.

Festival Micròmetre (Santa Susanna)
De l'1 al 10 de setembre de 2023
El Festival Micròmetre és un festival de microteatre i microespectacles que aposta pel teatre immersiu i fa bandera d’una programació de qualitat amb una fitxa artística contrastada que combina espectacles de petit format, però de durada convencional i microespectacles d'entre 15 i 30 minuts, en espais petits i no convencionals.

Fira de Tàrrega (Lleida)
Del 7 al 10 de setembre de 2023
És el mercat internacional de les arts escèniques que té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, és un gran aparador de l’actualitat escènica, amb una programació eclèctica que inclou espectacles de sala i que posa una atenció especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

FITAG - Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Girona ciutat)
Del 22 al 26 d’agost de 2023
El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) va néixer l’any 1998 amb la voluntat d'oferir espectacles de primer nivell fruit de l'esforç de companyies amateurs procedents de tot el món. Cada any s'escull un nou país convidat per mostrar alguns dels seus personatges més representatius i aprendre una manera diferent de fer teatre a través d'ells amb conferències i xerrades.

FITT. Noves Dramatúrgies (Tarragona ciutat)
Del 30 d’agost al 3 de setembre de 2023
La desena edició del FITT - Noves Dramatúrgies arriba amb molta força. Un centre de referència teatral contemporània on moltes companyies presenten el seu espectacle per primer cop. Creadors que conviden el públic a establir noves relacions amb el teatre, a redescobrir-lo i converteixen així la ciutat de Tarragona en un obrador teatral. Rodrigo Cuevas serà l'encarregat d'inaugurar aquesta nova edició al Teatre Auditori Camp de Mart.

Turbina Festival d'Arts Escèniques (Colònia Vidal - Puig-reig)
16 - 17 de setembre de 2023
El Festival d'Arts Escèniques Turbina neix l’any 2016 de la mà de Konvent i Museu de la Colònia Vidal amb l’objectiu de propiciar la creació i difusió de les arts escèniques a la comarca del Berguedà. Un festival que concentrarà diferents projectes de teatre, performance, música, exposicions, work in progres, activitats formatives i gastronomia.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-06-2020 Última actualització 21-08-2023