Festivals de teatre d'estiu

Amb l’arribada de l'estiu, moltes ciutats i pobles ofereixen un munt de propostes escèniques al carrer. Si a Barcelona el Festival Grec omple de teatre, música i dansa les nits caloroses de la ciutat comtal durant els mesos de juliol, agost i setembre, altres municipis catalans, espanyols o europeus no es queden enrere i proposen una sèrie d’espectacles per gaudir de la cultura, la fresca i també del seu llegat històric i patrimonial.

Ens hi acompanyes?

Emergent (Diversos municipis del Gironès)

29 de juny fins al 8 de juliol de 2017

És el Festival d’arts en viu que celebra la 13a edició aquest any i que pretén articular la cultura i les arts escèniques a sis municipis del Gironès del 29 de juny fins al 8 de juliol. Amb la clara voluntat de sorprendre i garantir una programació alternativa i dinàmica, Emergent, compta amb figures de renom o reconeguts i alhora artistes emergents.

 

Esbaiola’t Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà - Lleida) 

20 - 23 de juliol de 2017

Un festival que porta espectacles de circ, titelles, malabars i teatre del nostre país i de fora als carrers d’aquest petit municipi situat al cor dels Pirineus.

 

Festival FESTUS Torelló (Osona - Barcelona)

7 i 8 de juliol de 2017

Un certamen d’arts al carrer que enguany celebra la 20a edició el 7 i 8 de juliol amb una programació multidisciplinària i lluny dels convencionalismes on el teatre, el circ, la dansa, la música i les arts visuals són protagonistes. 

 

Festival Grec (Barcelona ciutat)

Juny - juliol de 2017

És un festival internacional de teatre, dansa, música i circ. Amb una llarga tradició en la vida cultural de la ciutat, l'estiu de 2017 ha arribat a la 41a edició esdevenint al llarg de la seva història la principal atracció de l'estiu barceloní i una referència al calendari europeu de les arts escèniques.

 

Fira de Tàrrega (Lleida)

7 al 10 de setembre de 2017

És el mercat internacional de les arts escèniques que té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, és un gran aparador de l’actualitat escènica, amb una programació eclèctica que inclou espectacles de sala i que posa una atenció especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

 

FITT. Noves Dramatúrgies (Tarragona ciutat)

14 al 23 de juliol de 2017

El IV Festival Internacional de Teatre de Tarragona, on 12 propostes escèniques de 6 països diferents ompliran d’emoció i d’avantguarda els carrers tarragonins amb una participació important per part dels espectadors/es. Aquests seran els responsables de triar la millor proposta escènica, la qual obtindrà un premi econòmic per continuar treballant i difonent les seves creacions.

  Vés al prestatge:

Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro (Ciudad Real)

6 al 30 de juliol de 2017

El festival celebra enguany la seva 40a edició amb 102 representacions, 25 de les quals d’estrena i més de 50 companyies de 13 països diferents. El festival es desenvolupa a diferents espais escènics destacant dos, el Corral de les Comèdies, edifici  barroc Monument Nacional  redescobert l’any 1954 i la Plaça Major d'Almagro d'origen medieval i situada al cor de la vila.

 

Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida (Badajoz)

5 de juliol al 27 d’agost de 2017

Un dels festivals més importants i imprescindibles en el calendari cultural d'Espanya arriba aquest any a la seva 63a edició amb una programació de sis grans espectacles que  tindran com a escenari el teatre romà, part del conjunt arqueològic de Mèrida declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 

Festival de Teatro Clásico de Cáceres (Cáceres)

15 de juny al 2 de juliol de 2017

Els carrers de la ciutat de Cáceres s'utilitzen per representar obres del Segle d'Or i s'omplen de teatre, dansa, la música...de cultura a espais tan singulars com la Plaza de las Veletas, la Plaza de San Jorge o el Gran Teatro a més d'altres racons de la ciutat com el Palacio de Carvajal o el Museo Pedrilla.

 

Festival de Teatro Clásico de Olite (Navarra)

21 de juliol al 5 d'agost de 2017

En la seva 18a edició el festival tornarà a convertir en un escenari d'excepció el casc històric de la ciutat navarra d'Olite. La programació d’enguany es basa en la revisió de clàssics des de la mirada dels millors dramaturgs i també en la programació d’espectacles de l’escena actual.  Tots dos cicles es representen a l'escenari de La Cava, adossat al monumental Palacio Real d'Olite. També es pot gaudir d'una programació alternativa a diferents espais d'Olite, amb tallers, conferències, lectures dramatitzades, etc.

 

Festival de Teatro Clásico de Olmedo (Valladolid)

14 al 23 de juliol de 2017

Enguany se celebra la dotzena edició del festival que Durant deu dies programa diverses obres del teatre clàssic d'autors, gèneres, èpoques i diferents territoris a A diversos espais del municipi com la Corrala Palacio del Caballero i el Centro de Artes Escénicas San Pedro que data de l’any 1773 encara que va ser reformat en 2003. 

 

Festival de Teatro y Danza Castillo de Niebla (Huelva)

9 de juliol al 20 d’agost de 2017

Aquest festival, que enguany arriba a la seva 32a edició, està considerat com un dels festivals estivals més importants del panorama nacional, gràcies a la qualitat de les obres i espectacles que es programen i a un escenari espectacular com és el Castillo de los Guzmanes o Castillo de Niebla, una fortificació d'origen romà ubicada al municipi de Niebla, a Huelva.

 

La Feria de Teatro de Castilla y León Ciudad Rodrigo (Salamanca)

Del 22 al 26 d'agost de 2017

Ciudad Rodrigo acull aquesta fira que enguany arriba a la 20a edició i que continua esdevenint un punt de trobada i dinamització fonamental per al sector de les arts escèniques, especialment a l'occident peninsular. Un mercat que es converteix en un festival on la diversitat creativa de formats i procedències li atorga personalitat pròpia.

  Vés al prestatge:

Festival d'Avinyó (França)

6 al 26 de juliol de 2017

El Festival d'Avinyó Enguany arriba a la 71a edició, és el major esdeveniment de teatre i les arts escèniques a França, i un dels més grans del món pel nombre de creacions i espectadors reunits.

 

Edimburg International Festival (EIF) / Edimburg  Festival Fringe (EFF) (Escòcia)

4 al 28 d'agost de 2017

El Festival Internacional d'Edimburg (EIF) ofereix l'oportunitat única de veure els millors artistes del món de la dansa, l'òpera, la música i el teatre al llarg de tres setmanes. El Festival Fringe és el major festival d'arts escèniques del món que va néixer el 1947 com a alternativa al EIF. Qualsevol pot participar el que el converteix en un aparador de nous talents i propicia que reuneixi milers d'actuacions de tota mena alguns d'ells espectacles de carrer gratuïts.

  Vés al prestatge:

Data de creació: 06/07/2017 Data de modificació: $dateTool.format("dd/MM/yyyy", $dateTool.toDate( "dd MMM yyyy hh:mm:ss Z" , $reserved-article-modified-date.getData().substring(4, $reserved-article-display-date.data.length()),$localeUtil.getDefault()))