Festivals de teatre d'estiu

Amb l’arribada de l'estiu, moltes ciutats i pobles ofereixen un munt de propostes escèniques al carrer. Si a Barcelona el Festival Grec omple de teatre, música i dansa les nits caloroses de la ciutat comtal durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, altres municipis catalans, espanyols o europeus no es queden enrere i proposen una sèrie d’espectacles per gaudir de la cultura, la fresca i també del seu llegat històric i patrimonial.

Ens hi acompanyes?

30 nits (Sabadell)

Del 14 de juny al 2 de setembre

Programació artística d’estiu  a Sabadell. Espectacles de música, dansa, teatre, cinema i circ arreu de la ciutat vallesana. Destaquem la proposta Capvespres de dramatúrgia al Museu del Gas els dimecres de juliol i agost.

 

Emergent (Diversos municipis del Gironès)

28 de juny fins al 7 de juliol de 2018

És el Festival d’arts en viu que celebra la 14a edició aquest any i que pretén articular la cultura i les arts escèniques a diferents municipis de la comarca del Gironès. Amb la clara voluntat de sorprendre i garantir una programació alternativa i dinàmica, Emergent, compta amb figures de renom o reconeguts i alhora artistes emergents.

 

Esbaiola’t (Esterri d’Àneu - Lleida) 

19 - 22 de juliol de 2018

Un festival que porta espectacles de circ, titelles, malabars i teatre del nostre país i de fora als carrers d’aquest petit municipi situat al cor dels Pirineus.

 

Estació Escènika (Estació del Parc del Nord, Barcelona ciutat)

16 de juny

Un festival de teatre de petit format que acull el Parc de l’Estació del Nord transformant-se en un escenari on tot és possible. Les protagonistes són les obres arriscades i a cavall entre diversos gèneres que ha creat joves d’entre 18 i 28 anys. D’entre les sis obres seleccionades que s’escenificaran, s’acaba triant una guanyadora.

 

Festival Al Carrer de Viladecans (Viladecans)

Del 6 al 8 de juliol

Més de 30 companyies presentaran els seus espectacles a carrers i places de la ciutat que també s’ompliran d’instal·lacions lúdiques per als més petits. Actuacions de teatre, dansa  música, circ, màgia, clown i espectacles pirotècnics.

 

Festival Circ Cric (Sant Esteve de Palautordera)

Fins a l'1 de juliol de 2018

Enguany la 9a edició del Festival Circ Cric omple el Parc Natural del Montseny de circ, música, teatre i sobretot de pallassos.

 

Festival EVA  (Alt Penedès i diferents emplaçaments de Catalunya)

8 al 17 de juny de 2018

El Festival EVA, En Veu Alta,  és un festival de narració i tradició oral contemporani especialitzat en espectacles de petit format on el pal de paller i posada en escena imprescindible és la paraula viva i nua. Té lloc des de l’any  2005 a diferents emplaçaments de Catalunya.

 

Festival FESTUS (Torelló - Barcelona)

6 i 7 de juliol de 2018

Un certamen d’arts al carrer que enguany celebra la 21a edició amb una programació multidisciplinària i lluny dels convencionalismes on el teatre, el circ, la dansa, la música i les arts visuals són protagonistes. 

 

Festival Grec (Barcelona ciutat)

Juny - juliol de 2018

És un festival internacional de teatre, dansa, música i circ. Amb una llarga tradició en la vida cultural de la ciutat, l'estiu de 2018 ha arribat a la 42a edició esdevenint al llarg de la seva història la principal atracció de l'estiu barceloní i una referència al calendari europeu de les arts escèniques.

 

Fresc Festival (Sabadell)

24 de juny al 26 de juliol 2018 

Fresc Festival programa més de 30 espectacles de música, teatre, espectacles familiars i cinema per gaudir de la cultura als jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

 

Fira de Tàrrega (Lleida)

6 al 9 de setembre de 2018

És el mercat internacional de les arts escèniques que té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, és un gran aparador de l’actualitat escènica, amb una programació eclèctica que inclou espectacles de sala i que posa una atenció especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

 

FITT. Noves Dramatúrgies (Tarragona ciutat)

12 al 21 de juliol de 2018

El V Festival Internacional de Teatre de Tarragona programa diferents propostes escèniques de diferents països que ompliran d’emoció i d’avantguarda els carrers tarragonins amb una participació important per part dels espectadors/es. Aquests seran els responsables de triar la millor proposta escènica, la qual obtindrà un premi econòmic per continuar treballant i difonent les seves creacions.

 

L’Altre Festival (Fabra i Coats Fàbrica de Creació, Barcelona ciutat)

16 de juny 

L’Altre Festival uneix les arts escèniques i la salut mental, buscant la difusió, la creació, participació i l’exhibició de les arts escèniques en el col·lectiu de persones amb trastorn mental. Pretén contribuir a la creació i enriquiment de la cultura popular del nostre país i servir com a eficaç eina rehabilitadora, normalitzadora i inclusiva, com a instrument de lluita contra l’estigma de la vida de les persones amb trastorn mental.

 

Per Amor a L’Hart - Festival d’Arts de Carrer (L'Hospitalet de Llobregat)

Del 5 al 7 de juliol

14a edició del festival que reuneix companyies i grups d’artistes de circ, dansa i música d’arreu del país i de l’estranger, amb companyies de renom i d’altres d’emergents. Les actuacions es concentren en dos espais cèntrics de l'Hospitalet: la Rambla Marina, per a espectacles de petit i mitjà format, i la Plaça Lluís Companys i Jover, on es representen els espectacles de llarga durada i de gran format.

 

Píndoles – Festival de Microteatre (Castell de Montjuïc, Barcelona ciutat)

8  al 10 de juny de 2018

Des dels seus inicis al 2015, aquest festival busca convertir-se en el referent del microteatre professional a Catalunya i dotar d’espai i veu a joves dramaturgs/es, actors i actrius professionals amb ganes de donar a conèixer la seva feina.

 

RiuEstiu, el Festival d'Humor d'Estiu (Poble Espanyol, Barcelona Ciutat)

Dissabtes 14, 21 i 28 de juliol i 4, 11, 18 i 25 d’agost

3a edició del RiuEstiu. Les nits dels dissabtes dels mesos de juliol i agost ens proposen 8 sessions  per gaudir de l’humor de quatre artistes a l’aire lliure sota les estrelles, i amb totes les comoditats per sopar i refrescar-te durant l’espectacle en un entorn màgic i únic, el Poble Espanyol.

 

Singlot Festival (Sant Feliu de Guíxols - Girona)

5 al 7 de juliol de 2018

Singlot és una proposta artística que va néixer el 2015 dins el marc del Festival de la Porta Ferrada amb l’objectiu d’unir a espectadors i professionals de les arts escèniques al voltant de la comèdia.

 

Tangent. Festival de les Arts de l'Eixample (Centres cívics del barri de l'Eixample, Barcelona ciutat)

Del 22 de juny al 26 de juliol

La segona edició del festival porta 23 propostes de diferents àmbits de la creació cultural com la música, el circ, la dansa, el teatre i altres formats que fusionen disciplines escèniques. Amb la idea de fer dels barris un gran escenari on trobar i gaudir de propostes innovadores de l'escena catalana, el districte de l'Eixample proposa un conjunt d'espectacles gratuïts amb artistes i companyies de renom, junt amb d'altres que potser encara no coneixeu, però que apunten fort a projectes de gran qualitat.

  Vés al prestatge:

Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro (Ciudad Real)

5 al 29 de juliol de 2018

El festival celebra enguany la seva 41a edició. El festival es desenvolupa a diferents espais escènics destacant dos, el Corral de les Comèdies, edifici  barroc Monument Nacional  redescobert l’any 1954 i la Plaça Major d'Almagro d'origen medieval i situada al cor de la vila.

 

Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida (Badajoz)

29 de juny al 26 d’agost de 2018

Un dels festivals més importants i imprescindibles en el calendari cultural d'Espanya arriba aquest any a la seva 64a edició amb la programació grans espectacles que  tindran com a escenari el teatre romà, part del conjunt arqueològic de Mèrida declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 

Festival de Teatro Clásico de Cáceres (Cáceres)

13 de juny al 1 de juliol de 2018

Els carrers de la ciutat de Cáceres s'utilitzen per representar obres del Segle d'Or i s'omplen de teatre, dansa, la música...de cultura a espais tan singulars com la Plaza de las Veletas, la Plaza de San Jorge o el Gran Teatro a més d'altres racons de la ciutat com el Palacio de Carvajal o el Museo Pedrilla.

 

Festival de Teatro Clásico de Olite (Navarra)

20 de juliol al 4 d'agost de 2018

En la seva 19a edició el festival tornarà a convertir en un escenari d'excepció el casc històric de la ciutat navarra d'Olite. La programació es basa en la revisió i recuperació dels clàssics a més de teatre al carrer i d'un espectacle nocturn que aprofiten el bell marc que ofereixen els carrers de la ciutat com el seu gòtic Palau Reial.

 

Festival de Teatro Clásico de Olmedo (Valladolid)

13 al 22 de juliol de 2018

Enguany se celebra la tretzena edició del festival que durant deu dies programa diverses obres del teatre clàssic d'autors, gèneres, èpoques i diferents territoris a diversos espais del municipi com la Corrala Palacio del Caballero i el Centro de Artes Escénicas San Pedro que data de l’any 1773 encara que va ser reformat en 2003. 

 

Festival de Teatro y Danza Castillo de Niebla (Huelva)

14 de juliol al 25 d’agost de 2018

Aquest festival, que enguany arriba a la seva 33a edició, està considerat com un dels festivals estivals més importants del panorama nacional, gràcies a la qualitat de les obres i espectacles que es programen i a un escenari espectacular com és el Castillo de los Guzmanes o Castillo de Niebla, una fortificació d'origen romà ubicada al municipi de Niebla, a Huelva.

 

La Feria de Teatro de Castilla y León Ciudad Rodrigo (Salamanca)

Del 21 al 25 d'agost de 2018

Ciudad Rodrigo acull aquesta fira que enguany arriba a la 21a edició i que continua esdevenint un punt de trobada i dinamització fonamental per al sector de les arts escèniques, especialment a l'occident peninsular. Un mercat que es converteix en un festival on la diversitat creativa de formats i procedències li atorga personalitat pròpia.

  Vés al prestatge:

Festival d'Avinyó (França)

6 al 24 de juliol de 2018

El Festival d'Avinyó Enguany arriba a la 72a edició, és el major esdeveniment de teatre i les arts escèniques a França, i un dels més grans del món pel nombre de creacions i espectadors reunits.

 

Edimburg International Festival (EIF) / Edimburg  Festival Fringe (EFF) (Escòcia)

3 al 27 d'agost de 2018

El Festival Internacional d'Edimburg (EIF) ofereix l'oportunitat única de veure els millors artistes del món de la dansa, l'òpera, la música i el teatre al llarg de tres setmanes. El Festival Fringe és el major festival d'arts escèniques del món que va néixer el 1947 com a alternativa al EIF. Qualsevol pot participar el que el converteix en un aparador de nous talents i propicia que reuneixi milers d'actuacions de tota mena alguns d'ells espectacles de carrer gratuïts.

  Vés al prestatge:

Data de creació: 06/07/2017 Data de modificació: 05/07/2018