Festivals de teatre d'estiu

Amb l’arribada de l'estiu moltes ciutats i pobles ofereixen propostes escèniques. Enguany, amb les corresponents mesures de prevenció i seguretat, els organitzadors, programadors, artistes i companyies ens proposen diversos festivals per gaudir de la cultura a la fresca amb espectacles multidisciplinars de teatre, música, titelles i dansa que sens dubte amenitzaran les nits caloroses dels mesos d'estiu (juny, juliol, agost i setembre). 

Busca la proposta que més t'agradi. Ens hi acompanyes?

 

Del 25 al 27 de juny de 2021

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les Arts Escèniques i la Salut Mental. El seu objectiu és aconseguir el benviure i la inclusió de les persones amb i sense problemàtiques de salut mental a través de les arts escèniques, donar a conèixer la realitat de la salut mental a la societat i promoure la diversitat i l'accessibilitat al món cultural i artístic. La programació del festival es basa en propostes artístiques creades, protagonitzades o relacionades amb persones amb experiències diverses en salut mental, tot buscant la interacció entre espectacles professionals, no-professionals i aficionats.

 

Juny i juliol de 2021

Enguany més de 200 artistes presenten el seu art i potencial en un format més petit, però a la vegada més enriquidor. Espectacles de dansa, arts escèniques, circ i molt d’humor, amb la novetat del Cruïlla Comedy, 2 dies per gaudir dels millors còmics i guionistes del nostre país.

 

  • Emergent (Diversos municipis del Gironès)

Del 1 al 10 de juliol de 2021

El Festival d’arts en viu que celebra la 17a edició aquest any és una proposta que pretén articular la cultura i les arts escèniques a diferents municipis de la comarca del Gironès. Amb la clara voluntat de sorprendre i garantir una programació alternativa i dinàmica, Emergent, compta amb figures de renom o reconeguts i alhora artistes emergents de diversos gèneres escènics, com la dansa, teatre, màgia, circ, monòlegs, música, etc.

 

Del 15 al 18 de juliol de 2021

El certamen teatral de referència dels Pirineus arriba a la 13a edició amb una programació intensa i molt variada de circ, titelles, dansa i teatre per a tots els públics. Una oportunitat per gaudir de la cultura en un entorn excepcional com són la natura i els carrers del petit municipi pirinenc on es desenvolupa el festival.

 

Del 17 al 19 de setembre de 2021

Coincidint amb la Festa Major del barri Fort Pienc, el festival Escènika torna als seus carrers per celebrar la 4a edició. Amb un cartell centrat en 13 peces teatrals de petit format distribuïts pels diversos espais del barri, es podran visualitzar obres arriscades i formacions emergents a l'entorn i context social del barri barceloní.

 

Del 17 al 19 de setembre de 2021

El Festival enguany per contribuir a la reactivació de l’escena d’arts escèniques de carrer de Catalunya, recuperant els espectacles d’algunes de les companyies que havien d’actuar en l’edició de 2020, i amb una selecció d’artistes i instal·lacions del millor de l’escena catalana. A més, el Festival Al Carrer de Viladecans també participa en el circuit nòmada de Fira Tàrrega, acollint dos companyies que havien de participar en el certamen lleidatà de l’any passat. En aquest cas Markeliñe (País Basc) i els barcelonins de Colectivo En medio. D’aquesta manera, la programació del Festival comptarà amb una vintena de companyies com La Industrial Teatrera, Cia. Anna Confetti, Hotel Iocandi, Cia. Júlia Farrero, Cia. Alta Gama o Sound de Secà, que oferiran un ampli ventall de gèneres des del circ, a la intervenció teatral, passant per la música, l’acrobàcia o la dansa. 

 

Del 24 d’abril al 4 de juliol de 2021

Enguany la 11a edició del Festival Circ Cric omple el Parc Natural del Montseny de circ, música, teatre i pallassos els caps de setmana.

 

Juliol - agost de 2021

Durant els mesos de juliol i agost, Tarragona presenta una oferta musical eclèctica amb espectacles per a tots els gustos que pretén ser un atractiu tant per la gent del territori com per als turistes que aquest estiu visitin la ciutat. L’edició d’aquest 2021 s’inaugurarà amb l’òpera Rigoletto, un espectacle professional cent per cent tarragoní.

 

  • Festival EVA  (Alt Penedès i diferents emplaçaments de Catalunya)

Del 4 de juny al 7 d’agost de 2021

El Festival EVA, En Veu Alta, és un festival de narració i tradició oral contemporani especialitzat en espectacles de petit format on el pal de paller i posada en escena imprescindible és la paraula viva i nua. Té lloc des de l’any  2005 a diferents emplaçaments de Catalunya.

 

Juny - juliol de 2021

Un dels principals festivals internacional de teatre, dansa, música i circ de l‘estiu a Barcelona. Seguint amb la temàtica de les darreres edicions, on s’ha resseguit el panorama d’Austràlia, de Nova York i d’Amèrica Llatina, l’edició 2021 s’inspira en Àfrica, un continent jove, contemporani, ple de llum i de color. Les Biblioteques de Barcelona programen diverses activitats al voltant del festival i alguns dels espectacles es retransmetran des de Beteve.cat.

 

Del 11 al 13 de juny de 2021

Festival que omple diferents espais de la ciutat de Gavà d’una variada oferta d’espectacles per apropar la cultura artística dels titelles en totes les seves variants. 

 

Del 27 de juny al 17 de juliol de 2021

Fresc Festival programa espectacles de música, teatre, espectacles familiars i cinema per gaudir de la cultura als jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

 

Del 9 al 12 de setembre de 2021
És el mercat internacional de les arts escèniques que té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, és un gran aparador de l’actualitat escènica, amb una programació eclèctica que inclou espectacles de sala i que posa una atenció especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

 

De l’1 al 4 de setembre de 2021

El FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona) és un centre de referència teatral contemporània on des del 2011, moltes companyies presenten el seu espectacle per primer cop a casa nostra. Autors contemporanis parlen, a través de l'art, d'allò que els inquieta. Creadors que conviden al públic a establir noves relacions amb el teatre. A redescobrir-lo. I converteixen la ciutat de Tarragona en un obrador teatral. a anys que el FITT incorpora la perspectiva de gènere i treballa per ser un festival més sostenible i accessible. En aquesta edició que se celebrarà de l'1 al 4 de setembre a Tarragona, el festival aposta, a través de la seva programació i imatge, per la visibilització de dones creadores i combatre la reproducció d'estereotips sexistes.

 

Del 11 al 13 de juny de 2021

Des dels seus inicis al 2015, aquest festival busca convertir-se en el referent del microteatre professional a Catalunya i dotar d’espai i veu a joves dramaturgs/es, actors i actrius professionals amb ganes de donar a conèixer la seva feina.

  Vés al prestatge:

Data de creació: 29/06/2020 Última actualització: 09/06/2021