Festivals de teatre d'estiu

Amb l’arribada de l'estiu moltes ciutats i pobles ofereixen propostes escèniques. Enguany, amb les corresponents mesures de prevenció i seguretat, els organitzadors, programadors, artistes i companyies ens proposen diversos festivals per gaudir de la cultura a la fresca amb espectacles multidisciplinaris de teatre, música, titelles i dansa que sens dubte amenitzaran les nits caloroses dels mesos d'estiu (juny, juliol, agost i setembre). 

Busca la proposta que més t'agradi. Ens hi acompanyes?

 

Del 10 al 12 de juny 2022

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les Arts Escèniques i la Salut Mental. El seu objectiu és aconseguir el benviure i la inclusió de les persones amb i sense problemàtiques de salut mental a través de les arts escèniques, donar a conèixer la realitat de la salut mental a la societat i promoure la diversitat i l'accessibilitat al món cultural i artístic. La programació del festival es basa en propostes artístiques creades, protagonitzades o relacionades amb persones amb experiències diverses en salut mental, tot buscant la interacció entre espectacles professionals, no-professionals i aficionats.

 

Del 8 al 9 de juliol de 2022

Més de 40 humoristes, on destaquen noms com Ana Polo, Oye Sherman, Charlie Pee, Ignatius Farray, Valeria Ros o Michelle Wolf, encapçalen la cartellera del programa humorístic del Festival Cruïlla que enguany estrena un nou escenari, el Vallformosa dins el Parc del Fòrum de Barcelona. 

 

  • Danseu (Les Piles - Tarragona)

Del 12 al 14 d’agost de 2022

Festival internacional de dansa i arts del moviment en un context rural, que es celebra anualment a Les Piles, un municipi de només 200 habitants situat a la Conca de Barberà. Des del 2013, Danseu posa èmfasi en la descentralització de la cultura per crear i fidelitzar nous públics, reunint a gairebé un centenar d’artistes en un entorn rural.

 

Del 30 de juny al 3 de juliol de 2022

Amb l’objectiu de recuperar històries populars de les terres de parla catalana a través de formats escènics parlats, musicats i dansats aquest festival omple els carrers i les places de Sant Martí de Tous d'històries.

 

Del 4 al 17 de juliol del 2022

Deltebre Dansa reuneix a un centenar d’artistes nacionals i internacionals del món de la dansa i del circ al Parc Natural del Delta de l’Ebre. El Festival es desenvolupa en dos espais: la zona d’espectacles, per al públic en general, i la zona de formació i creació, per a professionals i estudiants.

 

  • Emergent (Diversos municipis del Gironès - Girona)

Del 30 de juny al 9 de juliol de 2022

18a edició d’Emergent, el festival que porta les arts escèniques a les places de sis municipis del gironès i que enguany compta amb 30 artistes convidats, com Zero En Conducta, grup de teatre gestual i de titelles, el circ performance de Mila Martínez o la companyia de dansa, Brodas Bros.

 

Del 14 al 17 de juliol de 2022

Un festival que porta espectacles de circ, titelles, malabars i teatre del nostre país i de fora en un entorn excepcional, les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà.

 

De l'1 al 3 de juliol de 2022

El Festival Al Carrer Viladecans capgira el món de les arts escèniques i trenca qualsevol paret de l’escenari per portar-lo al mig del carrer. Música, dansa, circ, teatre, animació o titelles s’apropen al públic i s’obren a tothom durant el primer cap de setmana de juliol, els dies en què se celebra el festival, que ja s’ha convertit en una referència en el món de les arts al carrer. Va néixer al juliol del 1990 i des de llavors ha celebrat una edició anual, fins arribar a ocupar una desena d’espais, carrers i places de la ciutat com ara el parc de Can Xic, els jardins de Magdalena Modolell o el Museu de Ca n’Amat. L’objectiu és que tot tipus de públic, tant adults com infants, els més avesats a les arts escèniques i els qui no ho són tant, gaudeixin de diferents propostes artístiques. Cada edició és diferent, però sempre s’hi repeteixen tres premisses: varietat, qualitat i gratuïtat de tots els espectacles. Cada any s’acompanya d’una jornada professional, dirigida a artistes, companyies, tècnics de cultura i programadors, que facilita el contacte entre uns i altres perquè en sorgeixin noves contractacions o projectes de futur, a més de permetre conèixer l’aspecte professional de les arts al carrer.

 

Juliol - agost de 2022

Durant els mesos de juliol i agost, Tarragona presenta una oferta diversa i eclèctica amb espectacles per a tots els gustos i per a totes les edats. L’edició d’aquest 2022, compta amb el programa del Festival d’estiu, el Cicle de dansa a la Tabacalera i la proposta Saltimbanqui de paraules de la Biblioteca Pepita Ferrer entre altres esdeveniments.

 

Primer cap de setmana de setembre de 2022

Tub d’assaig organitza aquest festival que integra un seguit de propostes: espectacles de circ, contemporanis, moderns i tradicionals, d’àmbit nacional com internacional; tallers oberts al públic i altres actes com exposicions o presentacions.

 

Del 3 al 26 de juny de 2022 al Penedès (Barcelona / Tarragona)
De l’1 al 3 de juliol de 2022 al Priorat (Tarragona)

El Festival EVA, En Veu Alta, és un festival de narració i tradició oral contemporani especialitzat en espectacles de petit format on el pal de paller i posada en escena imprescindible és la paraula viva i nua. Té lloc des de l’any 2005 a diferents emplaçaments de Catalunya.

 

Juny - juliol de 2022

Un dels principals festivals internacional de teatre, dansa, música i circ de l‘estiu a Barcelona. Seguint amb la temàtica de les darreres edicions, on s’ha resseguit el panorama d’Austràlia, de Nova York i d’Amèrica Llatina, l’edició 2022  s’inspira en Europa i el seu intent de reflexionar sobre el futur a través dels clàssics. Les Biblioteques de Barcelona programen diverses activitats al voltant del festival i alguns dels espectacles es retransmetran des de Beteve.cat.

 

Del 26 de juny al 15 de juliol de 2022

Fresc Festival programa espectacles de música, teatre i poesia per gaudir de la cultura als jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

 

Del 8 al 11 de setembre de 2022

És el mercat internacional de les arts escèniques que té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, és un gran aparador de l’actualitat escènica, amb una programació eclèctica que inclou espectacles de sala i que posa una atenció especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

 

Del 31 d’agost al 3 de setembre de 2022

El FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona) és un centre de referència teatral contemporània on des del 2011, moltes companyies presenten el seu espectacle per primer cop a casa nostra. Autors contemporanis parlen, a través de l'art, d'allò que els inquieta. Creadors que conviden al públic a establir noves relacions amb el teatre. A redescobrir-lo. I converteixen la ciutat de Tarragona en un obrador teatral. a anys que el FITT incorpora la perspectiva de gènere i treballa per ser un festival més sostenible i accessible.

 

De l'1 al 3 de juliol de 2022

L’edició d’enguany manté el format de l’edició passada i insisteix en mantenir la seva doble finalitat:  impulsar noves formacions vinculades al barri del Fort Pienc, a les seves escoles de música, arts escèniques i entitats culturals de barri i crear un maridatge entre oci, gastronomia i cultura, dinamitzant els carrers i espais de restauració del barri, després d'aquests últims anys tant difícils. El circuit inclou 8 peces de música, teatre i/o dansa de petit format.

 

Del 10 al 12 de juny de 2022

Des dels seus inicis al 2015, aquest festival s’ha convertit en el referent del microteatre professional a Catalunya programant obres de teatre breu inèdites en espais no-convencionals.

 

Del 12 al 16 de juliol de 2022

Música, teatre, circ, i sobretot molt humor, en la 25a edició del Festival Internacional de teatre còmic del Masnou, una proposta consolidada que inunda de somriures els carrers i les platges de la localitat del Maresme.

 

Del 29 de juny al 22 de juliol 2022

Aquest 2022 arriba la sisena edició del Festival de les Arts de l'Eixample que omple els sis centres cívics i culturals de l’Eixample d’espectacles de música, de circ, de dansa, d’art al carrer, i de molt més al llarg de quinze nits d'estiu.

 

18 i 19 de juny de 2022

Festival de la Costa Brava dedicat al públic familiar. Espectacles de teatre, música, animació de carrer, circ, màgia, clown i jocs a l’aire lliure en un cap de setmana per viure’l  intensament.

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-06-2020 Última actualització 23-06-2022