Rutes literàries

Les rutes literàries són una excel·lent opció per descobrir els indrets que inspiren als escriptors en l'ambientació de les seves històries. 

A través de l’experiència del lloc, i en connexió  amb les emocions del vostre escriptor preferit o dels personatges que més us han marcat, coneixereu ciutats i paisatges des d’una perspectiva molt més enriquidora.

Si  voleu fer una excursió literària per Barcelona, us proposem diversos documents per fer interessants rutes per cadascun dels districtes de la ciutat.

Comencem?

  En las bibliotecas encontrarás:

Ciutat Vella
"La mala dona"
Enriqueta Martí, més coneguda com la vampiressa del Raval, va atemorir aquest barri a principis del segle XX i Marc Pastor ens narra la seva història.

Eixample (dret i esquerra)
"Herències col·laterals"
L'advocat Ernest Claramunt pagarà una pensió vitalícia a una velleta a canvi del seu magnífic pis a l'Eixample on ella viu fins que es mori. La qüestió és, quan de temps haurà d'estar pagant?

Eixample (dret i esquerra)
"Batman: Barcelona, el cavallero del dragon"
Killer Croc s'ha esfumat de l'Asil Arkham i l'única pista d'on es pot trobar porta en Batman als voltants de la Sagrada Família de Gaudí.

Gràcia
"El rellotger de Gràcia"
Comencem al 1850 quan Gràcia encara és independent i que conviu amb la ficció que torna a ser-ho al segle XXI. Dues històries paral·leles que acompanyen als personatges reals de la vida associativa gracienca.

Horta – Guinardó
"Últimas tardes con Teresa"
En aquest cas ens trobem davant una relació amorosa entre dos personatges de diferent condició social: una noia burgesa, progre i idealista i un atractiu noi de barri que es dedica a la delincuència.

Les Corts
"El millor que li pot passar a un croissant"
Baloo Miralles és el protagonista d'aquesta aventura trepidant. Un antiheroi que es veu immers una misteriosa investigació quan afecta a un membre del seu entorn.

Nou Barris
"La Marta de Santa Eulàlia"
El llibre serveix d'excusa per recordar la Vilapiscina de principis de segle XX, d'horts, cases baixes i ambient de poble. Un homenatge a totes aquelles generacions que van viure, gaudir i patir les grans transformacions que es van dur a terme des de la Guerra Civil fins a l'actualitat.

Sants-Montjuïc
"La felicitat"
Convertir Barcelona en el Paris de la Mediterrània era un dels objectius dels personatges d'aquesta novel·la. Una transformació a través de les aventures i desventures d'una família estranya que ha anat a parar a Barcelona, els Gambús.

Sant Andreu
"La transmutació d'en Bitus Rodolí"
En Bitus Rodolí és un bandoler. Un encanteri el convertirà en drac i el salvarà de morir penjat a la forca del turó de Finestrelles. Entre el rec Comtal, el Besòs i el Pla de Barcelona trasnscorren les aventures d'aquest singular personatge.

Sant Martí
"Protesis"
Prótesis narra una història de venjança dura i violenta, en la qual els dos persontges principals, un policia i un delincuent, estan destinats a enfrontar-se en una espiral sense sortida.

Sarrià – Sant Gervasi
"Marina"
La novel·la narra la història d'Òscar Drai, un estudiant adolescent internat en una escola de la ciutat. Després de solucionar un tema pendent, coneix la Marina, una bella i misteriosa noia.

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Hi ha moltíssims motius per visitar aquest municipi del nord d’Osona, ubicat al costat del riu Ter, una de les principals, és sens dubte, conèixer el poble on va néixer i viure Miquel Martí i Pol. La  ruta està organitzada en vuit punts de lectura que ressegueixen els indrets on Martí i Pol es va formar com a persona i com a poeta: la casa on va néixer, les escoles on va estudiar, la fàbrica tèxtil on va treballar... Un ruta que permet presentar l’obra del poeta a través del seu paisatge vital.

  En las bibliotecas encontrarás:

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  Ir al estante:

L’any 2018 es commemora el 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra i també els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Per conèixer aquesta figura clau per a la història de Catalunya i del català us proposem viatjar fins a una de les ciutats més antigues de Catalunya, Badalona. En aquesta ciutat, amb més de 2.000 anys d’història, va viure i treballar Pompeu Fabra, entre 1912 i 1939, des del seu retorn de Bilbao fins que va marxar cap a l’exili.

  En las bibliotecas encontrarás:

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  Ir al estante:

Tres rutes per descobrir els racons en els quals va créixer i viure la seva joventut Manuel de Pedrolo. A través de les vistes a Tàrrega, Concabella i Avinyó, a banda de gaudir del patrimoni natural i cultural de les comarques de l’Urgell i la Segarra, podreu entendre millor a un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana, en l’any en que es celebra el centenari del seu naixement.

  En las bibliotecas encontrarás:

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 05-04-2017 Última actualización 14-06-2022