Las bibliotecas recomiendan

  • Buscar trabajo por internet

    Sánchez-Alarcos, José

    [Madrid] : Global Marketing Strategies, DL 2010

    Som conscients dels temps que vivim i la dificultat de trobar feina, resoldre aquesta situació és molt complicada, la necessitat de bones eines de recerca es fa palesa dia a dia. Aquí tenim una obra que ens pot ajudar. L'autor José Sánchez Alarcos té una àmplia carrera professional en l'àmbit dels recursos humans, la docència i ha sigut consultor de diverses empreses.

    Buscar trabajo por internet ofereix un pla de recerca de feina en 30 dies, aquest llibre serveix de guia per a utilitzar internet de forma eficaç. El llibre s'estructura en 7 capítols on toca diversos temes; les estratègies de cerca, com omplir els currículums online, portals i webs de recerca de feina fiables, explica què són les consultores de recursos humans, com serveixen les xarxes socials per a la recerca de feina, finalment hi ha un capítol dedicat a la creació d'empreses. Al llarg del llibre hi ha petits consells pràctics que serveixen per fer el seguiment de la recerca de feina per internet.

    És un manual útil i dinàmic que ens proporciona pàgines web fiables que us ajudaran, esperem que així sigui.

    Recomanat per l'equip del prestatge de Món laboral

    02/11/2015
  • Vademécum de las salsas

    Daró, Josep M.

    Barcelona : Libros Cúpula, cop. 1999

    Què seria un plat sense la salsa que l'acompanya? Amb més de 750 receptes, aquesta pretén ser una guia imprescindible de consulta de salses de tot el món.

    Amb notes sobre l'origen de molts dels noms o de les salses anotades en ordre alfabètic, dóna la recepta de la salsa i indica amb quins plats o productes culinaris es pot utilitzar. Conté també un índex alfabètic amb les afinitats de cada salsa, un llistat de les salses fredes i les calentes i quines són adients per a cada guisat. A més, Daró ens il·lustra amb un petit diccionari de verbs propis del llenguatge culinari i i la seva traducció al francès.

    En definitiva, una bona referència com a llibre de capçalera. 

    Recomanat per l'equip del prestatge de Cuina i vins.

    02/11/2015
  • La Vida secreta de los jóvenes

    Sattouf, Riad

    Barcelona : La Cúpula, cop. 2008

    Que fan els joves quan no els mirem? Doncs potser alguna cosa semblant al que fèiem nosaltres érem joves...perquè, sabeu, nosaltres també varem ser joves. Canvia l'entorn, el decorats, els colors, les modes, però en essència els joves perillosament adolescents no son tant estranys ni tant diferents a quan ho vam ser nosaltres. L'energia desbocada i sense control que els surt de dins es manifesta de moltes maneres: originals, divertides i sorprenents. Riad Sattouf es mostra un excel·lent observador i  així ho deixa palés en aquest títol (que te una segona part publicada també per La Cúpula). Els capítols se'ns presenten en una sola plantxa (originalment va ser publicat a les pàgines de la revista satírica Charlie Hebdo) i ens fa veure el que no podem ni veure ni sentir.

    Sattouf fa us d'un dibuix naïf, sintètic i caricaturitzat, en blanc i negre.

    Les històries com sempre que succeeix en un recopilatori, oscil·len de les genials a les incomprensibles, en ocasions l'autor tant sols busca redibuixar-nos fogonades capturades del carrer, troços de quotidianitat retallats de llocs insospitats pels que rodem tots durant el dia.

    El mateix autor ha lograt dirigir una divertidíssima pel·lícula basada en el còmic: The French Kissers que ha anat recollint molt bones i justificades crítiques.

    Se'ns dubte un còmic tant divertit com els pentinats que portàvem durant la nostra vida secreta.
     

    Recomanat per l'equip del prestatge de Còmic 

    02/11/2015
  • El Llibre de les receptes d'estiu

    Murgadas, Francesc

    Valls : Cossetània, 2006

    El penedesenc Francesc Murgadas és llicenciat en Biologia i catedràtic de Ciències Naturals però des de fa temps s'ha especialitzat en gastronomia. Exerceix com a professor a la URL al postgrau d'Alta Cuina i col·labora en revistes, diaris i programes de ràdio i té uns quants llibres publicats, entre ells El llibre de les receptes d'hivern, El llibre de les receptes de primavera i El llibre de les receptes de tardor.

    Us destaquem El llibre de les receptes d'estiu per que aquesta setmana celebrem l'entrada del solstici d'estiu i ja és moment de canviar els nostres hàbits culinaris, preparar àpats més frescos i lleugers i aprofitar el bon temps per a elaborar conserves per a l'hivern. A l'obra de Murgadas, de la col·lecció El Cullerot de Cossetània, hi trobarem la planificació de la compra i els menús per a les 13 setmanes de l'estiu. Murgadas ens fa tocs d'història, de cultura, d'agricultura i sobretot d'economia per mantenir el nostre rebost i la nostra nevera en perfectes condicions.

    [Tornar al prestatge Cuina i vins]

    02/11/2015
  • El Vals lent de les tortugues

    Pancol, Katherine

    Barcelona : Empúries, DL 2010

    Després de les desventures que li van trasbalsar la vida a Els ulls grocs dels cocodrils, retrobem la Joséphine més feliç, més independent i una mica més segura d'ella mateixa.

    Gràcies als ingressos que li ha generat l'èxit inesperat del seu llibre –que la seva germana Iris es va intentar atribuir, pagant la mentida amb una crisi depressiva que va enviar-la de cap a una clínica mental–, l'antiheroïna més cèlebre i entranyable dels últims anys ha canviat de casa i de barri i ha deixat enrere part de la mediocritat que contaminava la seva vida. Lliure, encara tímida i insatisfeta, més espectadora de la vida dels altres que no pas protagonista de la seva, la Joséphine continua la recerca d'aquest gran amor que no acaba d'arribar mai. Vigila molt de prop la seva filla Zoé, adolescent dependent i turmentada, i observa amb distància l'èxit de la seva primogènita, Hortense, que es llança a Londres a una carrera d'estilista de moda. Però la placidesa no està feta per a la Joséphine: ben aviat, una sèrie d'assassinats destrueixen la tranquil·litat burgesa del seu nou barri.
    Al voltant d'aquesta irresistible i discreta protagonista gira una altra vegada un món ple de seductors, traïdors i mentiders, però també de gent generosa i atenta. Real i apassionant com la vida mateixa.

    Per llegir el primer capítol, fes clic aquí.


    [Tornar al prestatge Novel·la]

    02/11/2015
  • Cross

    Justice (Grup musical)

    [S.l.] : Ed Banger, p. 2007

    Aquest duo de DJ's són els creadors de l'espectacle dins l'ambient de les remescles. La seva aposta, radical i espectacular, pretén fer-te sentir en la millor discoteca del món, allà on siguis. Cross és una mostra de temes enllaçats, on les peces semblen no tenir principi ni fi. Capaços de barrejar el rock, el funk i l'electrònica amb una naturalitat a prova de refutacions, els seus discos són punts de partida per uns shows que deixen bocabadats. No us els perdeu als festivals on toquin.
     



    [Tornar al prestatge Música]

    02/11/2015
  • Portamento

    Drums

    [S.l.] : Moshi Moshi, p. 2011

    The Drums són una banda festiva, poppy, clara. Aquesta és la seva principal potència. Un cantant que sembla flotar en el ritme. Percussions senzilles, guitarres efectives. El repertori de recursos que fa del pop una bàlsam i un tònic alhora. I tot això amb cançons franques, ballables i cantables tan a un festival com al menjador de casa vostra. No us els perdeu!
     



    [Tornar al prestatge Música]

    02/11/2015
  • La Polinesia meridional

    Casa Azul

    Madrid : Elefant, cop. 2011

    La Casa Azul és una afortunada raresa al nostre país. Ho és perquè es tracta del projecte personal d'un músic sol, en Guille Milkyway, que enregistra totes les veus i instruments. També perquè sempre busca (i troba!) formes musicals alegres, festives, positives. I, per últim, perquè aquesta aparença disco ha sabut combinar-la amb unes lletres profundes, introspectives, matisades.

    El seu últim disc, La polinèsia meridional, abunda en els temes alegres que parlen sobre fugues i aferrar-se al valor de les coses quotidianes per no perdre el sentit. Una joia!
     



    [Tornar al prestatge Música]

    02/11/2015
  • El Fisioterapeuta a casa

    Puig Torregrosa, Lluís

    Barcelona : Viena, DL 2010

    Diàriament realitzem moviments i esforços que repercuteixen negativament en el nostre cos. Els mals hàbits posturals afecten tant a la nostra salut, com al nostre benestar i el nostre humor.

    L'autor exposa de forma clara i didàctica com estalviar-nos aquests patiments sense deixar de fer la nostra activitat diària. Cuinar, dormir o portar el carro de la compra pot deixar de provocar malestar sempre i quan modifiquem els nostres hàbits. Al final de cada capítol ens ofereix una pauta senzilla d'exercicis per prevenir els dolors musculo-esquelètics. També dona resposta als dubtes més habituals i fa suggeriments molt útils per alleujar el dolor i per evitar que aparegui.

    Lluís Puig és fisioterapeuta des de l'any 1996 i actualment es professor universitari.

    Moltes malalties musculars i esquelètiques podrien evitar-se si canviéssim les nostres rutines, tot es posar-se, de ben segur que el nostre cos ho agrairà.
     

    [Tornar al prestatge Salut]

    02/11/2015
  • Manual para el técnico en prevención de riesgos laborales

    Mateo Floría, Pedro

    Madrid : Fundación Confemetal, DL 2011

    Escrit per tres experts qualificats i amb experiència professional en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals. Un manual que recull els trets més fonamentals que s'han de tenir en consideració per a ser un bons tècnics.

    Llegir aquest llibre ens recorda que, en ocasions, no som conscients que tenim una postura perjudicial per al nostre cos, que no seiem correctament a la cadira, que forcem els canells, que patim estrès, que hi ha un pla d'emergència en cas d'incendis o que estem sotmesos a sorolls i vibracions que ens poden ser perjudicials; sabem que existeix la prevenció de riscos laborals i de vegades ens oblidem que és fonamental per a desenvolupar la nostra feina amb seguretat, tots aquests exemples i molts més s'expliquen extensament en aquest interessant llibre.

    És un llibre ben estructurat, amb resums, esquemes i exercicis pràctics, apte per a tots els públics i segur que us serà molt útil.

    02/11/2015
  • L'Antropòleg a l'olla

    Nerín, Gustau

    Barcelona : La Campana, 2008

    L'antropòleg i especialista en l'estudi del colonialisme espanyol a l'Àfrica, Gustau Nerín, ens ofereix, en aquest atípic llibre, una mirada a l'Àfrica que ell va viure i veure, fruit de les seves repetides estades a l'Àfrica Central.

    El relat defuig en tot moment el retrat indulgent i paternalista dels africans i la visió tòpica del blanc que passa per Àfrica sense tocar-la.

    Nerín fa seva la reflexió d'Italo Calvino, en la què afirma que per conèixer un territori no n'hi ha prou de trepitjar-lo, sinó que cal també empassar-se'l. És així com, a través dels seus costums gastronòmics, l'autor construeix un original i impactant llibre sobre la cultura i societat africana, en el qual podrem trobar, a més, una dotzena de receptes originals amb la corresponent adaptació als ingredients occidentals.
     

    02/11/2015
  • El Final de la guerra

    Sacco, Joe

    Barcelona : Planeta DeAgostini, 2006

    Joe Sacco (Malta, 1960) és un dels millors representants del que podríem anomenar còmic periodístic. Les seves obres sobre la guerra als Balcans o sobre Palestina són un clar exemple d'aquesta investigació de primera mà, sobre el mateix terreny del conflicte.

    "El Final de la guerra" parla també de la guerra als Balcans, i està estructurat en dues parts. La primera ens presenta a l'antic combatent Soba, personatge que es dedica a dibuixar i a la música. En el passat, quan tothom marxava de la ciutat per la proximitat de la guerra, ell va decidir quedar-se i participar de forma activa en la lluita: concretament en la instal·lació de mines antipersones. Tot té un preu, i en Soba va haver de recórrer a l'art i a voltar pel món per refer-se dels seus traumes.

    "Navidad con Karadzic" és la segona part d'aquest còmic. Realment colpidora, la narració explica els passos laberíntics que han de seguir en Joe Sacco i dos companys més per poder entrevistar a Karadzic, mentre donen testimoni del dia a dia en una ciutat en guerra.

    Imprescindible per conèixer una altra forma de narrar dins el gènere del còmic.


    [Tornar al prestatge Còmics]

    02/11/2015
  • Avui deixo de fumar

    Marín Tuyà, Dolors

    Barcelona : Viena, 2005

    Tothom pot deixar de fumar. Un cop s'ha decidit deixar-ho ja s'ha fet el primer pas, el més important. Avui deixo de fumar és una guia que t'acompanyarà en aquest procés.

    Conté tests d'autoavaluació i seguiment dels processos que ajuden a controlar l'estrès. A més, també va acompanyat d'un CD amb exercicis de relaxació i respiració que ajuden a controlar l'ansietat que provoca el fet de deixar de fumar.

    Dolors Marín té una llarga trajectòria en el seguiment de tractaments per abandonar l'hàbit de fumar i Gordana Vranjes, creadora del CD, és professora de ioga i exfumadora.

    Alliberar-se del tabac no només ens fa més sans, sinó també més lliures i més feliços.
     

    [Tornar al prestatge Salut]

    02/11/2015
  • Un hombre sin pasado és la segona pel·lícula de la Trilogia sobre la classe obrera del director finlandès Aki Kaurismäki que, amb La chica de la fábrica de cerillas y Nubes pasajeras, compon un poc usual i interessant retrat d'històries sobre els perdedors d'una societat del benestar en clara decadència.

    Amb la inestimable ajuda d'actors com Markku Peltola i Kati Outinen, actriu fetitxe del director, Kaurismäki va aconseguir el 2002 el Gran Premi del Jurat a Cannes i el Premi FIPRESCI a Donosti.

    Podríem citar algunes de les constants de l'irrepetible còctel Kaurismäki: la brevetat dels diàlegs, els silencis, la importància d'un banda sonora mestissa que oscil·la del rockabilly al tango, passant per la música clàssica o tradicional de Finlàndia, una fotografia de colors contrastats, la contenció de la posada en escena dels actors, els plans llargs, l'humor negre... tot això sobre una estructura clàssica tan pura com el vodka més sec.




    [Tornar al prestatge Cinema]

    02/11/2015
  • Técnicas culinarias

    Crespo, Elena

    Madrid : Paraninfo, 2011

    Llibre pensat inicialment per als estudiants dels Cicles Formatius de grau mitjà de cuina i gastronomia i de serveis de restauració però que ha constituït un referent entre els manuals tècnics de cuina degut a que aporta molts detalls sobre els mètodes de cocció, les elaboracions bàsiques, salses, guarnicions, decoracions i l'organització del servei dins una cuina professional.
    Al final de cada capítol les autores han inclòs un resum, vocabulari bàsic i exercicis relacionats.
    Aquest text dóna resposta a molts dels dubtes més habituals a la cuina degut a que mostra de manera fàcil les tècniques bàsiques (bullir, blanquejar, coure, fregir, gratinar, brasejar, rostir, estofar, etc.) i tracta detalladament els fons bàsics (fumets, gelatines, consomès) que constitueixen la base de la cuina tradicional.
     

    [Tornar al prestatge Cuina i vins]

    02/11/2015
  • Plan oculto

    Madrid : Universal, DL 2008

    Quan un director com Spike Lee, amb una filmografia centrada en els problemes racials, la vida als barris i les relacions entre les persones, decideix filmar un thriller clàssic com el d'un atracament a un banc, no podem demanar-li que oblidi tot el seu passat i facturi un producte a l'ús. I menys si compta amb un repartiment amb el que difícilment hauria pogut treballar en cap de les seves anteriors pel·lícules, exceptuant Denzel Washington.

    La pel·lícula explica l'assalt a un banc de Manhattan preparat per quatre homes comandats per Dalton Russell (Clive Owen). Els lladres prenen com a ostatges els clients i treballadors de la oficina, amb el que la policia envia un negociador (Denzel Washington) per desencallar la situació. La trama es complicarà quan entrin en acció el propietari del banc (Christopher Plummer), l'executora dels seus interessos (Jodie Foster) i l'encarregat dels equips d'assalt (Willem Dafoe).

    Malgrat un plantejament tant clàssic, Spike Lee subvertirà el producte formalment mitjançant l'ús de flaixbacs: l'acció comença quan tot ha acabat i els policies interroguen els ostatges per determinar si els lladres es troben entre ells. A partir d'aquí i dels continus salts en el temps, el director introdueix la història i, sobretot, els temes que més li agrada desenvolupar: el racisme soterrat en totes les relacions, els comportaments egoistes, l'abús del poder i com manipula les persones per aconseguir els seus fins, el pes del passat.

     

    Recomanat per l'equip del prestatge de Cinema

    02/11/2015
  • Jo, qué noche

    [S.l.] : Warner Bros., cop. 2004

    La filmografia de Martin Scorsese està plena d'obres mestres, pel·lícules que han marcat al públic, ja siguin pel tema escollit com per la realització impecable del cineasta. Però en tota carrera hi ha moments baixos, com quan l'any 84 li van dir que la producció de "La última tentación de Cristo" es posposava indefinidament, un projecte en el que feia molts anys que treballava i que es delia per rodar.

    Diuen que llavors va començar a buscar frenèticament un guió que es pogués filmar ràpidament i que l'ajudés a calmar la decepció que havia sofert. I el va trobar. El resultat és "After Hours" (que aquí es va titular "Jo, que noche"), el descens als inferns d'un home normal que es veu embolicat en un malson d'una sola nit.

    Paul Hackett (Griffin Dunne), un gris oficinista amb una monòtona vida, coneix casualment Marcy (Rosanna Arquette), una atractiva dona que li deixa el seu telèfon per a que la truqui quan vulgui. Després de dubtar-ho molt ho fa i queden per aquella mateixa nit a casa d'ella. Paul pren un taxi, però el taxista és un boig que l'increpa, i l'únic bitllet que porta surt volant per la finestra i... i fins al final ja tot serà un seguit de situacions encadenades, a quina més surrealista, en una Nova York nocturna amenaçant i poblada per la col·lecció de friquis més extensa de la història del cinema.

    Paul es passa la pel·lícula intentant sortir-se'n de les mil i una situacions a que es veu abocat, en un periple angoixant on, quan es pensa que troba la sortida, la porta se li tanca. Riurem molt, encara que amb un cert sentiment de culpa, de la ma del ritme endimoniat que Scorsese sap donar-li a aquesta comèdia esbojarrada.
     

     

    [Tornar al prestatge Cinema]

    02/11/2015
  • El cava a la cuina aplega una cinquantena de receptes que tenen en comú la utilització del cava com a element primordial.

    Al nostre país, productor per excel·lència de cava, l'hem sabut aplicar i fer servir a la cuina. I és per aquest motiu que us presentem aquest recull de receptes on el cava és l'ingredient imprescindible que millora el sabor de cada plat. Hi ha cava dolç, semisec, sec i brut. A totes les receptes proposades es fa servir el cava sec, ja que és el que millor convé per al bon resultat final.

    Glòria Baliu, reconeguda autora de llibres i receptaris de cuina, experta en cursos i conferències de gastronomia, és la responsable de les receptes i textos.
    Lluïsa Jover, il·lustradora i artista, és autora de les il·lustracions del llibre. Ha treballat en molts projectes editorials: llibre infantil, llibre de cuina, il·lustracions a la premsa diaria, etc. Com a artista plàstica, ha presentat la seva obra en exposicions arreu de Catalunya.
    Aquest llibre ha obtingut el premi 'Best Book on Cooking with Wine in the World 2007', atorgat pel Gourmand World Cookbook


    [Tornar al prestatge Cuina i vins]

    02/11/2015
  • Desenvolupament sostenible

    Saladié, Òscar

    Tarragona : URV, 2010

    Les activitats humanes que generen riquesa i fomenten el desenvolupament econòmic de la societat, tenen importants conseqüències ambientals perquè utilizen una gran quantitat de recursos naturals, molts dels quals no són renovables i estan a punt d'esgotar-se.

    Per practicar un desenvolupament sostenible de debó, cal fonamentar-lo en la visió conjunta de l'economia, la societat i el medi ambient.

    Aquest estudi, publicat per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, aporta dades tant globals com locals sobre el tema i convida al lector a reflexionar-hi i a extreure'n les seves pròpies conclusions.

    Recomanat per la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues de Llobregat
     

    [Anar al prestatge Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom]

    02/11/2015
  • Las Mujeres, que leen, son peligrosas

    Bollmann, Stefan

    Madrid : Maeva, cop. 2006

    Amb un titol suggerent i una presentació de gran qualitat, és un llibre per anar llegint poc a poc, tot mirant les reproduccions de pintures, fotografies de totes les èpoques on hi apareixen dones llegint o amb un llibre a les mans.
    En les seves pàgines trobem una reproducció del quadre o de la fotografia acompanyat d'un comentari sobre el context en el qual va ser creat i l'artista que el va pintar.
    El pròleg d'Esther Tusquets ens parla, amb ironia, de la perillositat de les dones que llegeixen, ja que el fet de llegir enriqueix la seva cultura, fomenta la seva intel·ligència i potser pertorba la seva relació amb els homes...
    La introducció de Stefan Bollman ens porta a una història de la lectura des del segle XIII fins a l'actualitat. En ella diu coses com:

    Si heu de fer un regal, aquest llibre segur que agradarà. També cal recomanar el llibre del mateix autor Las mujeres que escriben también son peligrosas. 

    Recomanat pel Bibliobús Castellot

    02/11/2015
Mostrando el intervalo 8321-8340 de 8599 resultados
Página de 430