Els Jocs Olímpics Rio de Janeiro 2016

Rio de Janeiro va ser la capital mundial de l'esport entre els dies 5 i 21 d'agost de 2016. Es va celebrar la 31a edició dels Jocs Olímpics d'Estiu on es van reunir més de 11.000 atletes per participar en 41 disciplines esportives diferents que es dividiran en centenars de proves. Quan quedaven pocs dies per començar ja es coneixien tots els participants i es repetia una i altra vegada el tràiler de l'esdeveniment.

Quan una ciutat aconsegueix ser amfitriona d'un esdeveniment com aquest el desig dels responsables és que tot surti bé. Malauradament no tot va ser idílic i perfecte.

En l'àmbit organitzatiu l'apertura de la Vila olímpica va deixar molt clar que encara no estava acabada. Algunes delegacions van fugir en veure humitats i fuites d'aigua i gas, d'altres ni tan sols van trepitjar-la. Mira quin aspecte té a la fotografia:

Quan parlen d'esport també trobem un greu problema. El COI va confirmar la participació de la delegació russa sota una terrible pressió. Molts atletes es van presentar sota l'ombra del dopatge sistemàtic. Es va exigir a tots els components de l'equip rus la superació de controls anti-dopatge rigurosos i previs a l'inici de les competicions.

Aquest tema va esclatar a principis de l'any 2016 com ja es va destacar al prestatge (No és només cosa de ionquis) "Aquesta setmana - gener de 2016 - , el Comitè Olímpic Rus ha anunciat la desqualificació de quatre atletes per dopatge. Quatre més. Entre ells, la guanyadora de la medalla de plata als Europeus de Hèlsinki de l'any 2012, Irina Maracheva, i la marxadora Anna Lukiánova. Ambdues han quedat suspeses durant dos anys. Fa uns mesos ja van ser sancionades a quatre anys d'inactivitat dues corredores  més."

 

  En las bibliotecas encontrarás:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Des de el prestatge de còmic s'ha preparat una recopilació amb destacats còmics esportius.  Pots enllaçar aquí, però mentrestant et deixem un petit tast amb algunes de les obres que han destacat.

  En las bibliotecas encontrarás:

 
  Barcelona 92  / F. Ibáñez
El boxeador / Reinhard Kleist
Cinturó negre / Naoki Urasawa
Slamdunk / Takehiko Inoue

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

La Biblioteca Districte 5 de Terrassa va exposar una sèrie de documents relacionats amb els Jocs Olímpics durant el mes de juliol previ al començament d'aquest esdeveniment esportiu.

La mostra es completa amb informació sobre les diferents edicions de l'Olimpiada i una sèrie de cartells que mostren les mascotes d'anys anteriors. Aquest element es va utilitzar per primera vegada a Munich 1972 i ha esdevingut una de les senyals d'identitat d'aquestes celebracions.

La Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera va fer una exposició dedicada al món de l'esport al mes de maig de 2016. 

  En las bibliotecas encontrarás:

 
  La noia que corre  / Carrie Snyder
Remando como un hombre solo / Daniel James Brown

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación: 06/07/2017 Fecha de modificación: 07/03/2018