Guies de lectura

Guia de lectura : Collserola

Guia de lectura : Collserola

Sant Cugat del Vallès és un dels nou municipis que formen part del Parc Natural de Collserola, un autèntic pulmó verd dins la metròpoli barcelonina, de 17 km de llarg per 6 km d’ample. Però tot i la proximitat amb casa nostre, el seu territori i el seu ric patrimoni natural i cultural, encara és força desconegut.

Collserola és un espai ideal per anar a descobrir, a oxigenar-se, a desconnectar del brogit urbà, tot recorrent una gran xarxa d’itineraris on practicar diferents activitats esportives, com la bicicleta de muntanya, córrer, o fer-hi caminades. Al parc també podrem anar a satisfer les ments més curioses amb ganes de conèixer i aprendre de la seva natura i el seu llegat històric i cultural.

Així doncs, amb aquest recull us proposem una selecció de llibres, mapes i guies per preparar la vostra propera sortida.

Fecha de creación: 07/06/2023

Última actualización: 06/07/2023

4..- Recursos per planificar passejades i preparar itineraris per a la pràctica esportiva (Passejades, bicicleta tot terreny, running)


 A peu per Collserola : guia de passejades, itineraris i recorreguts recomanats pel Parc de Collserola
A peu per Collserola : guia de passejades, itineraris i recorreguts recomanats pel Parc de Collserola
Raventós, Isabel , Raventós, Isabel  
Barcelona Patronat Metropolità del Parc de Collserola, 1998
 Collserola : 20 itineraris per descobrir-la
Collserola : 20 itineraris per descobrir-la
Climent, Eliseu T.  
Granollers : Alpina, 2013

Guia amb 20 itineraris per a córrer i descobrir el laberint de camins, senderes i pistes d'aquesta serra. En les seves pàgines, trobarà propostes tant aquell que vulgui iniciar-se en aquest esport com l'esportista experimentat a la recerca dels seus propis límits. Aquí teniu, en resum, 260 quilòmetres de recorreguts, amb un desnivell positiu de més 9.000 metres.

 Collserola en transport públic : 83 indrets amb encant
Collserola en transport públic : 83 indrets amb encant
Farrerons Vidal, Òscar , Anton Recasens, Marc , Anton Recasens, Marc , Anton Recasens, Marc  
Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2018

Aquest llibre proposa uns itineraris de magnífics i desconeguts indrets amb encant a tocar de casa. Tan sols agafant el transport públic, a l’abast de tots, podreu gaudir de les valls feréstegues, dels excel·lents miradors a Barcelona, la plana vallesana, el Llobregat i el Besòs.

 Excursions a peu per la serra de Collserola
Excursions a peu per la serra de Collserola
López Martín, Rafa  
Valls : Cossetània, 2016

En aquesta guia trobareu un recull de 15 itineraris per recórrer el massís de Collserola, des de propostes clàssiques fins a altres de més innovadores, i per a tots els gustos i capacitats.

En el llibre trobareu, també, informació sobre la durada, el desnivell i la topografia de cada itinerari, així com mapes i fotografies a tot color. També hi ha una introducció que ajuda a fer una primera aproximació al medi que es vol trepitjar.

"Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat"

 Parc de Collserola en bicicleta de muntanya : BTT : 17 itineraris, 10 passejades
Parc de Collserola en bicicleta de muntanya : BTT : 17 itineraris, 10 passejades
[Barcelona] : Probike, 2007

Presenta 27 rutes per BTT que comprenen 17 itineraris amb descripció general, punts d'interès, fotografies, mapa, full de ruta i perfil de cada un d'ells.

Inclou 10 passejades per fer en bicicleta amb nen d'entre 3 i 12 anys.

La cartografia és de l'empresa Alpina i mostra tota la xarxa d'ús ciclista del Parc de Collserola amb les 27 rutes senyalitzades i la volta integral al parc amb 68 km de recorregut. Conté una guia de serveis i restaurants de cada municipi.

 Parc Natural de Collserola : 12 excursions per a cames petites i en cotxet
Parc Natural de Collserola : 12 excursions per a cames petites i en cotxet
Garcia Gisbert, Sergi  
Barcelona : Piolet, 2018

Guia amb 12 itineraris per fer amb cotxet de nadó i primers caminadors, d’entre 0,5 i 6 km de llargada pensada perquè els més petits (de 0 a 6 anys) descobreixin l’entorn natural de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tot passejant per camins poc transitats podreu veure fonts amagades, masies i esglésies amb històries i llegendes i observar la flora i la fauna del parc.

 Trail Running Barcelona : 18 itinerarios para correr por Collserola
Trail Running Barcelona : 18 itinerarios para correr por Collserola
Subirà, Marc , Buenacasa Cañas, David F. , Buenacasa Cañas, David F. , Buenacasa Cañas, David F. , Buenacasa Cañas, David F.  
Madrid : Desnivel, 2011

Collserola ofereix una infinitat de possibilitats al corredor, traduïdes en centenars de quilòmetres per pistes, senderes, vessants i crestes. Amb aquesta guia te les donem a conèixer, podent triar entre 18 trails -la majoria d'ells circulars- de diferents nivells de dificultat. A més, trobaràs tota la informació pràctica relativa a desnivells, distàncies i accessos. I si el GPS forma part del teu equip, les coordenades que guiaran les teves gambades.

Volver al inicio