Guies de lectura

Guia de lectura : Collserola

Guia de lectura : Collserola

Sant Cugat del Vallès és un dels nou municipis que formen part del Parc Natural de Collserola, un autèntic pulmó verd dins la metròpoli barcelonina, de 17 km de llarg per 6 km d’ample. Però tot i la proximitat amb casa nostre, el seu territori i el seu ric patrimoni natural i cultural, encara és força desconegut.

Collserola és un espai ideal per anar a descobrir, a oxigenar-se, a desconnectar del brogit urbà, tot recorrent una gran xarxa d’itineraris on practicar diferents activitats esportives, com la bicicleta de muntanya, córrer, o fer-hi caminades. Al parc també podrem anar a satisfer les ments més curioses amb ganes de conèixer i aprendre de la seva natura i el seu llegat històric i cultural.

Així doncs, amb aquest recull us proposem una selecció de llibres, mapes i guies per preparar la vostra propera sortida.

Fecha de creación: 07/06/2023

Última actualización: 06/07/2023

2.- Recursos per conèixer i interpretar el patrimoni cultural


 Estels, ermites i esglesioles de Collserola = Estrellas, ermitas y pequeñas Iglesias de Collserola
Estels, ermites i esglesioles de Collserola = Estrellas, ermitas y pequeñas Iglesias de Collserola
Pagès, Mariano  
[Santa Maria de Palautordera] : Mariano Pagès D'Urso, 2017

Estels, ermites i esglesiolesés una obra fotogràfica que recull l’arquitectura religiosa del Parc Natural de Collserola i el seu entorn, des d’una perspectiva nocturna i creativa.

 Excursions per la història de Collserola : 24 itineraris
Excursions per la història de Collserola : 24 itineraris
Núñez Astrain, Iñaki  
Valls : Cossetània, 2015

Aquest llibre planteja 24 excursions que transcorren sempre per llocs amb història. Visitarem jaciments i habitatges de l’edat de pedra, assentaments ibers, moltes ermites romàniques, castells i masies medievals i també posteriors, fins a arribar a les instal·lacions més modernes, la majoria desaparegudes, però que en el seu dia van jugar un important paper. 

 Masies i vida rural a Collserola
Masies i vida rural a Collserola
Casanova, Eugeni  
Barcelona : El Mirador-JGB, 2016

Aquest llibre ens aproxima a la manera de viure dels pagesos de Collserola. Mitjançant una selecció de deu masies l’autor conversa amb els seus propietaris o masovers que esdevenen els principals protagonistes d’un munt d’originals històries i relats sobre el seu mas. Tot un univers que és a punt de desaparèixer.

Volver al inicio