Albert Adrià

Albert Adrià Acosta (Hospitalet de Llobregat, 1969). Cuiner i reboster català, germà del prestigiós cuiner Ferran Adrià, que és qui l'hi encomana la passió per la cuina.

 El 1985 entra a treballar a El Bulli. Després de dos anys en procés d'aprenentatge, es va introduint i centrant en el món de la rebosteria. Va completar la seva formació en diverses pastisseries i al costat de grans pastissers com Francisco Torreblanca, Guy Savoy, Martín Berasategui i Jean-Luc Figueres. Després de treballar-hi deu anys, el 1997 deixa El Bulli i comença a escriure el seu primer llibre, Les postres d'El Bulli, publicat a l'octubre del 1998, i que obté el guardó del millor llibre de rebosteria a la fira gastronòmica de Perigús. A finals del 1998 inicia els treballs del Bullitaller, un taller de creativitat que acaba dirigint.

El març del 2006, obre l'Inopia Classic Bar a Barcelona, un bar en què es serveixen les tapes més tradicionals amb el toc de creativitat que el caracteritza.

El gener del 2011 obre amb el seu germà el restaurant 41º, situat a l'Avinguda del Paral·lel. Originàriament era una cocteleria, però més endavant es converteix en un restaurant de setze places amb servei únic a la nit, i amb un menú de degustació de snacks acompanyats de còctels. Al mateix temps, obre el restaurant Tickets juntament amb el seu germà Ferran i els germans Iglesias, propietaris de la marisqueria barcelonina Rías de Galicia.

El 2013, Albert Adrià s'embarca a nous projectes:  Niño viejo, un restaurant de tapes mexicanes i Hoja Santa, un restaurant de cuina asteca. Obre també Pakta, un restaurant nikkei, on fusiona la cuina peruana i la japonesa. El setembre del 2013 arriba el quart concepte de l'Albert, Bodega 1900, just davant de Tickets. És una vermuteria en què l'aperitiu és l'eix principal de la carta.

El juny del 2015, la revista gastronòmica britànica The Restaurant Magazine atorgà un doble reconeixement a l'Albert Adrià: El restaurant Tickets entra per primera vegada a la llista dels 50 millors espais de restauració en la posició 42, i el guardó al millor pastisser del món.

El Paral·lel, Mistral, Tamarit.... s'han convertit en zones farcides de conceptes gastronòmics vibrants i innovadors. La reconversió del barri del Paral·lel, que recupera l'ànima del passat com a destinació d'oci i, al mateix temps, amb la gastronomia com a espectacle. És el nou Barri Adrià.

 

Premis i reconeixements

  • 2013. Estrella Michelin pel restaurant Tickets.
  • 2013. Estrella Michelin pel restaurant 41º. La perd l'any 2014 per tancament.
  • 2014. Estrella Michelin pel restaurant Pakta.
  • 2015. Escollit el millor pastisser del món. World's Best Pastry Chef Award 2015.
  • 2015. Estrella Michelin pel restaurant Hoja Santa
  • 2017. Premi Nacional de Gastronomia

  En las bibliotecas encontrarás:

El Bulli : 1983-1993 / Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià
 
Natura / Albert Adrià
 
 
Un Día en El Bulli / Juli Soler, Ferran Adrià, Albert Adrià
 
 

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 15-06-2018 Última actualización 17-11-2021