Vins de França

França és un país de vins de gran qualitat i de paisatges suaus de vinyes que enamoren a primera vista.  Conèixer el país a través dels seus vins pot ser un objectiu ben atractiu.

A les Biblioteques trobaràs llibres que descriuen els vins francesos, les seves característiques, la varietat de raïm  i com llegir-ne bé les etiquetes per obtenir-ne el màxim d’informació.

 

Si t’agrada  gaudir del bon vi i caminar entre extensions de vinyes, et proposem rutes per descobrir món tot seguint la traça dels aromes i sabors més captivadors.

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Alsàcia

La Ruta dels vins d’Alsàcia travessa més de 170 kilòmetres entre vinyes , des de Marlenheim al nord fins a Thann al sur passant per Colmar, la capital vitícola d’Alsàcia. Al llarg de la ruta són parada obligada els “winstubs”,les tavernes de vilocals.

La Borgonya

Els vinyars de Borgonya se situen al nord-est de França, a dues hores de París i una de Lió. En aquesta regió trobaràs variades propostes d’itineraris per conèixer la seva riquesa vinícola, com la ruta dels grans vins que condueix de Dijon a Santenay o la ruta dels vins Mâconnais-Beaujolais que transcorre per la part més meridional d’aquesta regió i et descobrirà Roche de Solutré.

Cal destacar que els seus vins, juntament amb el vi de Bordeus i el xampany, es troben entre els més prestigiosos del món, per això es consideren una veritable joia.

Els vins que produeix Borgonya són vins negres, que es realitzen a base de raïm pinot noir i gamay, i vins blancs, que es realitzen a base de ceps de chardonnay i aligoté.

Bordeus

Alguns dels vins més prestigiosos i cars del món són de la regió de Bordeus 6 són les rutes que recorren la regió : Médoc, Sauternes i Graves, Saint-Emilion ,Blaye i Bourg, Burdeus, Entre-deux-Mers, i, com no, la mateixa ciutat de Bordeus.

Xampanya

Amb poc més de 30.000 hectàrees de vinya, la seva situació septentrional, el seu clima fred i el seu particular subsòl calcari, li atorguen al seu vi escumós un encant inimitable. La Xampanya es divideix en 4 grans regions, cadascuna amb un raïm singular.Al nord, la muntanya de Reims, on el raïm pinot noir aporta potència, i la Vall del Marne amb el pinot meunier impregnant de sabors afruitats els seus rosats. Al sud d’Epernay, la Côte des Blancs i el subsòl calcari donen vida

als ceps de chardonnay. Finalment més al sud, la Côte des Bar i el seu clima continental aporten un pinot noir molt més lleuger.

Vall del Loire

Terra de vins blancs, aquesta àmplia regió vinícola està emmarcada pel curs del riu més llarg de França. Una regió idíl·lica que t’ofereix paisatges bellíssims, ciutats carismàtiques, pobles amb un atractiu únic i alguns dels castells i fortaleses més emblemàtics de França.

Vall del Roine

Les riberes d’aquest riu, el més important del sud-est francès, conformen una zona de 73.000 hectàrees de producció de vi, amb dues denominacions principals, Cotes du Rhone i Cotes du Rhones Villages. Des de Vienne a Avinyó, els turons escarpats a la vora del Roine et conduiran, entre vinyes, a descobrir la natura i la història dels pobles d’aquesta regió.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

El vi és el protagonista absolut d'aquest recull de llibres i pel·lícules.  

  A les biblioteques trobaràs:

Cinema

El Cine del vino / Bernardo Sánchez Salas
 
Entre copas / Alexander Payne
 
 
Tierra / Julio Medem
Blood & wine / Bob Rafelson
 
 
 
 
Bon appétit / David Pinillos
Guerra de vinos / Randall Miller
 
Marcelino pan y vino / Ladislao Vajda
Mondovino / Jonathan Nossiter
 
 
 
French kiss / Lawrence Kasdan
Un Buen año / Ridley Scott
 
Cuento de otoño / Eric Rohmer
 
 

LLibres

Un Viñedo en la Toscana / Ferenc Máté
 
Un Verano en el viñedo / Barbara Delinsky
 
 
La Heredad / Corbeyran, Espé
El Enólogo / Corbeyran, Espé
 
 
El Celler / Noah Gordon
Cantar al vino / Abu Nuwás
 
 
El Raïm inquiet / Elisenda Guiu
La Cata / Roald Dahl
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Quina millor manera de degustar un deliciós àpat que acompanyat d’un bon vi? Especialment, si estem davant d’una de les cuines més reconegudes del món. La gastronomia francesa ha estat el bressol de la cuina contemporània; els cuiners francesos han transformat la manera d’entendre el fet de menjar i, a França també, és on va néixer el maridatge entre els plats i els vins.

Els següents noms són alguns dels xefs més representatius de la gastronomia francesa.

  A les biblioteques trobaràs:

Entre les Bras / Paul Lacoste
 
Mi cocina / Auguste Escoffier
 
 
La Cocina ... es amor, arte, técnica / Hervé This, Pierre Gagnaire
 
 
Robuchon : todas las recetas / Rosa Tovar, Francisco Ramos
 
 

I de postres què?

Macaron / Pierre Hermé

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 14/09/2018 Última actualització: 25/09/2018