Cervesa artesana

La cervesa està en expansió, com també ho està la cervesa artesana. En els últims anys han estat molts els que s’han atrevit a fabricar i distribuir les seves pròpies cerveses. A Catalunya han nascut noves cerveses artesanes com són: la del Montseny, Guineu, Moska, Matoll, Rosita, entre moltes altres.

La cervesa, per la majoria dels consumidors, és un refresc alcohòlic amb gas que ha de prendre’s sempre molt fred. Existeix la falsa idea sobre el seu origen, que molts pensen en els països del nord d’Europa com Anglaterra i Alemanya. No obstant, la veritat és que quan parlem de cervesa estem parlant d’una de les begudes més importants de la nostra civilització, un producte que ha acompanyat la humanitat durant tota la seva historia. La cervesa és, per molts, una companya ideal per els menjars. La podem prendre allà on vulguem des d’un preu mòdic, per tant, és també una perfecte companya per fer més amenes les reunions de treball o per gaudir amb amics a una terrassa o a casa en moments de relaxació...

El sistema d’elaboració consta de cinc etapes bàsiques: maceració, cocció, refredament, fermentació i envasat. Però si vols saber més sobre la cervesa artesana ara tens fires, mostres, fàbriques,... per poder fer el primer tast de cerveses.  

Data de creació 11-05-2017 Última actualització 25-11-2020