L'art d'escriure poesia

Cada any, el 21 de març, celebrem el dia Internacional de la Poesia. L’any 2019, a més, celebrem algunes efemèrides poètiques importants; a Catalunya celebrem l’any Brossa per commemorar els 100 anys del naixement del gran poeta Joan Brossa i Cuervo amb la programació de moltes activitats i esdeveniment al voltant de la figura i de l’obra d’aquest poeta visual en majúscules. A Madrid celebren l’any Lorca i a nivell internacional celebrem els 200 anys del naixement del poeta nord-americà Walt Whitman.

El gran poeta Joan Margarit deia que “en poesia el principal és el que passa a dins. Això no vol dir que no expliquis coses que passen a fora, però amb molt de protagonisme del teu interior”.

En qualsevol poema (líric, èpic, satíric, experimental...) trobem un potenciador de la creativitat individual, per treure fora el que els lector duem a dins.

Ben cert és que la poesia no només comunica i fa sorgir sentiments, si no que també calma l’esperit i l’ànima. La poesia transmet, fins i tot abans de ser entesa completament. Alguns versos llegits queden en el nostre interior fins que passa el temps i un dia, de sobte, recobren tot el seu sentit. I aquesta qualitat terapèutica es dóna tant quan llegim poesia, com quan l'escrivim.

Data de creació: 22/05/2019 Última actualització: 31/07/2019