13 cançons per als Christmas haters!

El Nadal us fa mandra? Arriben dies de melangia i consumisme? Llums excessives, pau, amor, però el món segueix el seu ritme hostil de sempre. Discussions de sobretaula, xerrameca superflua, regals rampoina i anuncis de loteria que fan venir dolor intestinal? Si ets el malhumorat de la família, aquí van uns quants clàssics de temporada per a tots aquells que no suporten les nadales, una banda sonora que et farà vibrar en contra del Nadal! Doncs els Christmas haters són multitud!

1. The Sonics - Don’t believe in Christmas

Cançó de garage rock per moure l’esquelet sense parar. Rock’n’ roll en estat pur dels anys 1960 que va servir de base per l’etapa grunge de Seattle. Pearl Jam en va fer una versió al 2002.

 

2. Elvis Presley- Blue Christmas

Bella cançó per plorar a llàgrima viva i no parar d’eixugar-se els mocs. Pertany a l’‘Elvis Christmas’, quart àlbum d’estudi del rei del rock publicat al 1957. Amb estil country lleuger va acaparar durant setmanes les llistes d'èxits. Prepareu el mocador.

 

3. NOFX- Xmas has been x’ed

Des de Califòrnia el punk rock de Nofx que et moldrà els ossos. Amb 40 anys d’activitat ininterrompuda Nofx destaca per lletres punyents i ritmes desbocats. Enguany hem assistit al seu “final tour”.

 

4. Borja Penalba i Mireia Vives - Conte de Nova York

Clàssic que no ha perdut la força: ‘Fairytale of New York’ de The Pogues. Una cançó anti-Nadal que ha esdevingut amb el temps nadala per se. S’ha versionat desenes de vegades com ara pels manresans Gossos. Aquí podeu escoltar la versió.

 

5. Soziedad Alkoholika - Feliz Falsedad

Cançó enregistrada el 1992 i EP de Soziedad Alkoholika amb títol homònim. Una crítica ferotge a la societat de consum en què vivim i de la que, sembla, no podem escapar. Durant tot el 1994 van obrir els concerts amb aquest tema.

 

6. Mamá Ladilla - Viene la Navidad

Mamá Ladilla és actualment un dels grups estatals amb lletres més humorístiques, escatològiques, surrealistes i enginyoses. ‘Viene la Navidad’ reflexiona, novament, sobre la felicitat imposada, els hàbits superflus i el capitalisme voraç.

 

7. Ska-P - Villancico

Publicada al 1998 el grup de Vallecas torna al inconformisme i la crítica aspra amb la seva fórmula ska punk per assenyalar l’altra cara del Nadal lluent i blanc.

 

8. This is Spinal Tap - Christmas with the devil

No ens pot faltar aquesta cançó d’Spın̈al Tap, banda de heavy metal semi ficticia formada per la pel·lícula de culte amb el mateix nom. Els actors van arribar a gravar discos, van fer aparicions esporàdiques a sèries televisives i concerts.

 

9. Love of Lesbian - Villancico para mi cuñado Fernando

Cançó en clau d’humor sobre les desavinences dels sopars nadalencs. Love of Lesbian forma part de l’onada de música indie aflorada a primers del 2000 amb bandes com ara Vetusta Morla, Els Amics de les arts, Sidonie, etc.

 

10. Los del Río - Macarena (Christmas Remix)

SI alguna cançó pot despertar l’esperit bizarre que portem dins és aquesta. Dècades i dècades d’estius amb una coreografia gravada a l’ADN i una lletra que tapona l’ànima i embussa els sentits. Què més es pot demanar per aquestes dates?

 

11. Phoenix i Bill Murray – Alone on Christmas Day

Versió de la banda Phoenix d’aquest tema inèdit escrit per The beach boys al 1977 per a un potencial àlbum de Nadal que mai va arribar.

 

12. Danny Elfman - What’s This?

Tema composat per Danny Elfman per la pel·lícula ‘The Nightmare Before Christmas’ dirigida per Tim Burton el 1993 i col·laborador habitual del cineasta. Classificat com un autor new wave, aquesta peça ens endinsa en el terror i la fantasia nadalencs.

 

13. Els reis de l'Orient - Rabadàb

Tots els anys els lleidatans Rabadàb ens regalen un munt de nadales en la seva versió més tropical. Aquí la cançó Reis d'Orient a ritme de calipso per posar-nos ballarucs.

 
 

  A les biblioteques trobaràs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-12-2023 Última actualització 04-12-2023