Salut

Propietats nutricionals del plàtan

© OLEKSANDR PEREPELYTSIA / iStock.com

El plàtan és una fruita tropical de color groc, de forma allargada, que trobem al mercat en grups de tres a vint unitats i que prové de la família de les Musaceas. El seu sabor, més o menys dolç, la seva grandària i el seu color, canvia segons la varietat.

El seu origen se situa al sud-est Asiàtic encara que el cultiu comercial s'inicia a les Illes Canàries on actualment continua produint-se. És una fruita saludable que podem trobar durant tot l’any. Sovint podem confondre’l amb les bananes, ja que la seva aparença externa és molt similar. Per distingir-les, ens podem fixar sobretot en la mida i el color: les bananes són més llargues, més grans i el color de la seva polpa és blanc groguenc, mentre que el plàtan sol tenir una forma més corbada, és més petit, i amb una polpa més groguenca.

El plàtan és una fruita molt nutritiva i de gran riquesa energètica, ja que conté força hidrats de carboni i escàs contingut en proteïnes i greixos. La major part del seu pes és aigua, és una font important de fibra i vitamines com la A, la B6, i l’àcid fòlic (B9) així com també és molt ric en potassi. Tots aquest elements són imprescindibles pel correcte funcionament del sistema nerviós, immunològic i muscular. És una fruita molt recomanable especialment per a nens, joves, embarassades i gent gran.

És una fruita dolça, gustosa i fàcil de menjar per això en fresc és una del les postres més consumides, especialment entre la població infantil i també pot formar part d’un esmorzar o berenar. A més de en fresc, es pot consumir de diferents maneres com les dues receptes que us proposem fàcils de fer i originals.

Recordeu consumir 5 racions de fruites i verdures al dia!

 

Gaudeix a taula del plàtan

T'oferim dues receptes amb aquest ingredient com a protagonista:


 

 

Batut de plàtan i taronja (pdf)

Fotografia: © Diputació de Barcelona

 

 

 

 

Plàtan fregit amb suc de taronja (pdf)

Fotografia: © shutterstock.com / Stella Grzela

  En las bibliotecas encontrarás:

El Plàtan: 10 receptes per a petits i grans / Jane Fischer, ilustracions de Susan Aumann
 
El Ratolí que menjava plàtans / Keith Faulkner, Roy Tyger
INFANTIL
 
 
El Robo de los plátanos asados / Andrea Pau; ilustraciones de Erika de Pieri 
INFANTIL
¿Quién ha oído alguna vez roncar a un plátano? / Paul Bakolo Ngoi; ilustraciones: Carole Hénaff
INFANTIL

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 03-12-2019 Última actualización 21-09-2020