Oh no vaig de ventre
Oh, no vaig de ventre!
Quants de vosaltres no aneu diàriament de ventre?
La femta, quin nom més intens, lleig i curt, però quin gran plaer provoca quan és expulsada de manera senzilla, sense esforços i a diari. I què me'n dieu de les flatulències o gasos, aquestes ventositats sorolloses o no, que ens inflen el ventre i ens poden provocar un mal escandalós si decideixen quedar-se dins i acompanyar-nos al llarg del dia. Doncs bé, heu de saber que femta i flatulències tenen molt a veure.
El nostre intestí ha d'expulsar una mitjana de 2 litres de gasos que s'hi produeixen cada dia. Són diverses les causes que els produeixen: empassar més aire del compte, sobretot en persones ansioses i nervioses, no mastegar adequadament, dur una mala alimentació, una combinació inadequada d'aliments, consum excessiu de proteïna animal que crea putrefacció als intestins, la lactosa, consum d'aliments intolerants, acabar els àpats amb una peça de fruita, consum de gluten o fins i tot un estrenyiment ocasional o crònic. Aquests i uns quants més són els responsables de les temudes flatulències i gasos.
Llavors? Em prenc un pastilla que xucli els gasos i ja em trobo millor. Creus que aquesta és la solució? Sí que és la solució més immediata però no la més intel·ligent.
Canvi de dieta
El principal que has de fer és canviar radicalment la dieta i seguir una alimentació el més neta, sana i natural possible. Expulsar els excrements és un dels actes quotidians més importants ja que un intestí ple, brut i saturat és un intestí intoxicat i, per tant, una persona malalta. Si hi ha femta, els gasos no poden sortir i s'acumulen. Fàcil d‘entendre, oi?
Segur que alguns de vosaltres esteu pensant en veu baixa: "Jo vaig de ventre cada dia i tinc flatulències a diari". Plantegeu-vos doncs si realment buideu l'intestí del tot o si una part queda retinguda. I si no mireu quines de les causes que comentàvem abans coincideixen amb el vostre cas i poseu-hi una solució. Recordeu que només he puntualitzat alguns dels causants.
I pel que fa a anar de ventre cada dia? Com ho fem això? Un 70% de la població té problemes d'estrenyiment i/o flatulències. Tranquil, no ets l'únic, no pateixis però posa-hi solució.
Alguns consells
Cada persona és un món i a cadascú li anirà bé un mètode diferent, però voleu alguns consells generals que us aniran bé a la majoria?
- Menja sa, natural i equilibrat. Fruita i verdura, hortalisses, llegums, cereals integrals (oblidant el blat i el blat de moro), aigua, beguda vegetal, llavors, fruits secs, peix i ous de bona qualitat, carn molt de tant en tant o el tempeh si t'agrada
- Oblida la llet de vaca i derivats, sucres, pastissos i pastissets i gairebé tot el "menjar de plàstic" envasat del supermercat. Molta caloria buida i zero nutrients. Un consellet? Oblida el súper i torna a la plaça
- Llavors de lli o saragatona a diari
- Gel d'Àloe Vera
- Prunes en remull
- Batuts verds
- Càscara sagrada, sen o te bekunis ocasionalment
- Hidroteràpia de colon 2 cops l'any si el teu estrenyiment és crònic
- I molts més
No als laxants químics
No acostumis el teu intestí a ser gandul. No optis per un laxant químic. Canvia d'alimentació i el teu cos t'ho agrairà de bon grat. El resultat d'un canvi d'alimentació serà un canvi en la teva evacuació.
Moltes persones els fa vergonya parlar de la femta. A la consulta del metge, aquest ha de fer preguntes generals com "Quina textura té?" "Quina forma presenta?" "Sura en l'aigua?" " Quin és el seu color?" I molts dels pacients no saben respondre, no s'hi fixen, tiren de la cadena i prou. No! La femta parla per si sola i als professionals els dóna moltes pistes per saber com està el cos per dins. Gràcies als excrements es poden saber moltíssimes coses! No la menyspreïs i comença a seguir-li el rastre, de mica en mica, tot millorarà i la salut esdevindrà de nou.
Si tens problemes d'estrenyiment, et recomanem visitar el teu metge de capçalera. Deixa't ajudar i sigues feliç el que et resta de vida amb un problema menys de pes. Un intestí brut és el principal causant de moltes malalties actuals com la fibromialgia, el mal de cap, el cansament crònic, còlics intestinals, mals d'estómac, apatia, cansament i moltíssims més.
No treguis importància a l'assumpte perquè és un dels més importants si vols trobar-te bé. Fes salut i sigues natural!
font: La torre de Barcelona
La informació proporcionada al prestatge de Salut ha estat plantejada per donar suport, no reemplaçar,
la relació directa que hi ha entre els pacients/visitants d'aquest portal web i el seu metge.
Si té problemes de salut, consulti al seu metge.
Solucions i consells per evitar el restrenyiment a "Els matins" de TV3 20-03-2012 (durada: 15'35")
Es calcula que el 15% de la població pateix restrenyiment i més de la meitat no recorre mai al metge sinó que es busca solucions domèstiques. A la secció de salut avui parlem d'aquest problema que pateixen més dones que homes.
Cerca per PARAULA CLAU al Catàleg Aladí:
A les biblioteques trobaràs:
| "Estreñimiento: todas las soluciones a tu alcance" / Alejandro Repiso | "Salud intestinal: la clave para estar en forma" / Varda Fiszbein | "El Nen que va voler ser femta" / Juan Abreu; il·lustracions d'Elisenda Vall CONTE INFANTIL | "Les Princeses també es tiren pets" / Ilan Brenman, Ionit Zilberman CONTE INFANTIL |
Selecció de webs:
- Restrenyiment a la Viquipèdia (català)
Data d'actualització: 31/03/2016