2021, reneix el Sant Jordi

Arriba la primavera i la natura torna a renéixer. De seguida serà amb nosaltres Sant Jordi, amb l’esclat dels relats, la literatura i les roses, símbols de la cultura i de l’amor. Després d’un llarg any de pandèmia, amb el cor arrecerat dins de casa, ara tenim lectura i olors per salvar l’esperit, quan sembla que ja queda poc perquè la vida torni a florir. Llegiu la nostra tria.

  En las bibliotecas encontrarás:

La Drecera Miquel Martín i Serra

eBiblio
El trànsit de la infància a l’adolescència explicat pel protagonista, des d’un petit poble de l’Empordà, on viu amb els seus pares, masovers al xalet d’una família benestant. Observar la vida, la natura i el món dels adults i descobrir tantes coses: amistat, amor, mort, les diferències socials... Una història deliciosa, tendra i entranyable. Un tros de vida, una finestra oberta per a mirar amb els ulls i el cor d’aquell/a adolescent que un dia també vam ser. Una petita joia literària. Cal destacar que és un dels títols més prestats a la nostra xarxa de biblioteques.

Gina Maria Climent Huguet

eBiblio
Que la vida va de debò la Gina ho descobreix aviat, encara té l'adolescència a prop. Un dia es desperta amb una sensació estranya al cos i després de mesos de proves i espases de Dàmocles, li cau a sobre un diagnòstic mèdic greu i inesperat. I haurà de començar a prendre decisions. Dura, bonica i divertida, tot alhora. Novel.la curta, que es llegeix amb facilitat, però que conté una història profunda. Transmet tot un ventall d’emocions i ens mostra com fer front a una vida que pensàvem que mai no ens tocaria a nosaltres.

Reis del món Sebastià Alzamora

eBiblio
Dos excepcionals personatges, reals: en Joan Mascaró, traductor i divulgador del pensament místic hindú, i en Joan March, milionari, contrabandista i financer, home extremadament poderós, capaç de fer caure governs. Nascuts al mateix poble de Mallorca, van mantenir una llarga relació cordial, però alhora complexa i contradictòria. Tots dos varen influenciar fortament en aquells anys, però per motius radicalment diferents. Una novel.la magnífica. Lectura amb 4 I: Intensa, Interessant, Instructiva, Imprescindible.

Tàndem Maria Barbal

eBiblio
A Barcelona, l’Elena, una mestra casada, que s’acaba de jubilar i l'Armand, vidu i també jubilat, es coneixen en una classe de ioga. La seva trobada els despertarà sentiments que creien adormits. Hauran d’afrontar les seves pors, prejudicis i limitacions i també a decisions preses en el passat, per a concedir-se la llibertat de viure plenament el present. Vides quotidianes i senzilles per a un relat intimista, delicat, sensible, vitalista i inspirador. Una reflexió sobre la maduresa i de com amb els anys es va perdent el sentiment de tenir dret a la felicitat. Novel·la guardonada amb el Premi Josep Pla 2021

Ignot Manuel Baixauli

eBiblio
Quan Mateu, un pintor en hores baixes, rep l’encàrrec d’il·lustrar els textos d’un escriptor anomenat Crisòstom, accepta sense pensar-s’ho dues vegades. Però qui és, realment, Crisòstom? Per què no ha transcendit, la seva obra? A poc a poc, Mateu descobrirà un personatge humil però fascinant. Novel·la esplèndida, farcida d’històries estranyes, inquietants i misterioses, escrites amb narrativa encisadora. Si no heu llegit mai a Baixauli, en llegir Ignot aconseguireu fer el mateix que un dels personatges de la novel.la: descobrir un talent.

Els Desperfectes Irene Pujadas

eBiblio
Vint-i-un contes que abracen la grolleria i l'humor negre i que exploren qüestions com els finals -de l'amistat, de l'amor, de la vida-, els consells dels altres, els periquitos perduts, els bons àpats o la manera, sovint esperpèntica, com els humans afrontem les tragèdies. Excel·lentíssim recull de contes. Ironia, enginy, singularitat, bona escriptura. Amb trames originals i potencia narrativa gaudim de cadascuna d’aquestes històries. Ha rebut el Premi Documenta 2020

La Casa de foc Francesc Serés

eBiblio
En Jordi, la seva filla Carmina i la neta Mar viuen en un petit poble, en una vall aïllada de la Garrotxa, amb cases inhòspites i veïns desconfiats. Allà hi anirà a viure un jove, que vol refer la seva vida i exercirà de professor particular de la nena, mentre esbrina les històries soterrades de la gent, del temps i del país, com també d'ell mateix. Una història intensa, on es descriu meravellosament la decadència del món rural. Personatges feréstecs, rivalitats entre famílies i una intriga que ens acompanya fins al final. Novel·la guanyadora del Premi Proa 2020 i un dels llibres més prestats a la nostra xarxa de biblioteques.

Guillem Núria Cadenes

eBiblio
Guillem Agulló i Salvador va ser assassinat amb 18 anys la matinada de l’11 d’abril del 1993. Aquest és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial. Tot amb la vergonyosa complicitat d’una premsa que manipula la realitat fins a l’extrem de presentar la víctima com a botxí. Amb un format que intercala la narrativa amb entrevistes i articles aquesta novel.la és un gran document sobre els fets ocorreguts. Transmet de manera intensa els sentiments d’injustícia, dolor, frustració i indignació. Emotiva i per a reflexionar.

Els Angles morts Borja Bagunyà

eBiblio
En Morella ha perdut la plaça de catedràtic que desitjava i necessita una idea per posar-se a escriure i fer avançar la seva carrera. Durant la guàrdia de la nit de Nadal, la seva dona, ginecòloga molt reconeguda, viu una experiència per a la qual no estava preparada. I el seu nebot, fill d'un germà inaguantable, arriba a Barcelona per passar-hi uns mesos. Novel·la molt original, plena de sentit d’humor i narrada amb gran mestria. Obra publicada recentment i que ja ha rebut magnífiques crítiques literàries.

Tota una vida per recordar Núria Pradas

eBiblio
L'any 1932 la Sophie Simmons, amb només setze anys, marxa sola a Los Angeles. El seu gran somni és treballar com a animadora de dibuixos a Disney Studios. Aviat descobrirà que no és un món per a dones, i haurà de lluitar en una època convulsa que marcarà un abans i un després en els professionals de l'animació de principis del segle xx. Una protagonista molt interessant, amb una gran personalitat. Una ambientació de l'època, històrica i social, magnífica i una descripció fascinant del món de l'animació i de Disney. Lectura amena i absorbent. Ha rebut el Premi Ramon Llull 2020

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

  En las bibliotecas encontrarás:

Panza de burro Andrea Abreu

eBiblio
Primera novel·la d’una autora canària molt jove i potent. Narra les aventures de dues nenes durant un estiu calorós en una barriada de muntanya al nord de l’illa de Tenerife. Una porta la veu cantant i l’altra la segueix. Sota un cel sempre tapat pels núvols que festegen el Teide i que es confonen amb el mar, descobreixen el món de forma natural i salvatge, de vegades brutal. Text original, amb un lèxic autèntic, propi de la terra.

Llévame a casa Jesús Carrasco

eBiblio
Juan fa uns anys que viu a Edimburg treballant de rentaplats primer i de jardiner després. Ara retorna al poble manxec de Cruces per assistir a l’enterrament del pare. Allí l’esperen la mare, envellida i malalta, i la germana, decidida i dolguda pel poc interès que Juan ha demostrat pels pares durant aquest temps. Una història quotidiana sobre la responsabilitat de tenir cura dels progenitors signada per la prosa magnífica de l’autor.

El Salto de la araña Graziella Moreno

eBiblio
Una novel·la hipnòtica i absorbent que arrenca una nit d’agost de 2018 a Vilafamés (Castelló), quan el Javier i l’Alba són detinguts per la policia a casa seva. Mentre espera ser jutjat, Javier recorda i escriu la seva peripècia. Decisions mal calculades, una parella voluble, flirtejos amb la delinqüència… el porten on és ara. Relat ben bastit que aborda temes espinosos com l’amor, l’amistat, els remordiments i les presons interiors.

El Huerto de Emerson Luis Landero

eBiblio
Com a El balcón en invierno, Landero es nodreix del seu passat per cercar i reviure els instants que han donat sentit a la seva vida. S’abandona a l’escriptura sense pla, deixant-se portar per ella i fixant la infantesa com a pal de paller de la resta d’edats. Té l’habilitat de fer nostres els seus records: els dubtes, les pors, la família, les històries escoltades, les lectures infantils, les aficions, l’amor per la vida rural. Magistral!

Las Maravillas Elena Medel

eBiblio
Primera novel·la d’una poeta jove i madura alhora que també és editora i crítica. Enfila la vida de tres dones d’una mateixa família, mare, filla i néta, distanciades pels anys, però amb més punts en comú del que es pensen. Una narració sobre els diners escrita amb perspectiva feminista i consciència de classe, amb la història d’Espanya des de finals dels 60’s fins als nostres dies com a teló de fons.

Miss Marte Manuel Jabois

eBiblio
Costa da Morte gallega. El 1993 Mai Lavinia i la seva filla de dos anys, Yulia, s’estableixen a un poble costaner. Al poc temps, Mai es casa amb Santiago Galvache, fill d’un empresari local. La nit de noces la petita Yulia desapareix. El 2019 la periodista Berta Soneira treballa en un documental sobre el cas. Thriller que reflexiona sobre la vida, la paternitat, els secrets i el periodisme.

Mapocho Nona Fernández

El Mapocho és un riu que neix a la serralada andina i travessa la ciutat de Santiago de Xile. També és la primera novel·la d’aquesta actriu i escriptora xilena, que ha reeditat Minúscula. Narra la història de dos germans, la Rucia i el Indio, que retornen a la ciutat que abandonaren de nens. Alhora reescriu la història de Xile, des dels conqueridors fins als nostres dies. L’altra història, la no oficial, la que reivindica la veritat i exigeix justícia.

Volver la vista atrás Juan Gabriel Vásquez

eBiblio
Explica la història de la família del cineasta colombià Sergio Cabrera, que recorre bona part del segle XX en tres continents: Europa, Amèrica i Àsia. Durant una estada a Barcelona, Sergio recordarà els fets que van marcar la seva vida i la del seu pare, Fausto Cabrera, nebot de Felipe Díaz Sandino, militar català fidel a la República. Una imatge de mig segle d’història que va trastornar el món sencer.

Historia de una flor Claudia Casanova

eBiblio
1875, Valdecabriel (Teruel). Dues germanes gaudeixen de la natura, l’una apassionada per les flors, l’altra per les papallones. En un temps que la dona estava al marge del saber, el descobriment de la Saxifraga alba ens desperta l’interès per la ciència, la botànica i la bellesa que ens envolta. Inclou una història d’amor impossible i és un homenatge a Blanca Catalán de Ocón, considerarda la primera botànica espanyola.

La Hora de las gaviotas Ibon Martín

eBiblio
El diumenge 8 de setembre Hondarribia està de festa. Mentre se celebra la desfilada tradicional d’El Alarde, exclusiva per a homes fins al 1997, una dona mor apunyalada. No serà l’únic assassinat. L’ertzaina Ane Cestero i el seu equip investiguen el cas. S’enfronten a una ment criminal moguda per l’odi que posa en perill la vida de la suboficial. Trama policial trepidant + subtrama personal estremidora.

  Ir al estante:

  En las bibliotecas encontrarás:

Hamnet Maggie O'Farrell

eBiblio

Una enlluernadora història amb la que Maggie O’Farrell recrea els esdeveniments que van portar a William Shakespeare a escriure una de les obres de teatre més conegudes de tots els temps, Hamlet. Des de la reconstrucció de la realitat familiar del gran dramaturg, l’autora il·lumina els racons més foscos de la història per parlar-nos del dolor i de la pèrdua. Guanyadora del Women’s Prize de Narrativa 2020.

Els Amants de Coney Island Billy O'Callaghan

eBiblio
Durant vint-i-cinc anys la Caitlin i en Michael s’han refugiat en el parèntesi d’amor i complicitat que han construït junts per fugir de la seva quotidianitat, a Coney Island. Però la tempesta també pot arribar en els moments més dolços. Billy O’Callaghan retrata com ningú la complexitat dels sentiments de la manera més delicada i crea una història magistral que parla de nosaltres mateixos.

Primavera Ali Smith

Amb el tercer llibre del quartet estacional, Primavera, Ali Smith ens presenta una trama curulla de crítica social a través de la història d’en Richard, a qui se li ha mort la seva millor amiga, Paddy i de la Florence, que ha contactat amb la Brittany en unes estranyes circumstàncies. El viatge a la profunditat d’Escòcia arriba en un moment de paràlisi de les seves vides i sembla que les relacions personals que s’estableixen en aquesta itinerància no deixa d’evidenciar la dura realitat de l’Anglaterra més actual.

Guàrdia Nikos Kavadias

eBiblio
Guàrdia és la única novel·la del poeta grec, Nikolas Kavadias, que va passar la major part de la seva vida embarcat a alta mar com a radiotelegrafista de marina. S’hi relata la vida d’una tripulació de setze homes a bord d’un vell vaixell durant el trajecte entre Malàisia i el port xinès de Shantou durant una setmana de finals del 1949. Les converses que naixen durant les nits de guàrdia teixeixen el particular univers de la dura vida a alta mar, on els homes expliquen i escolten, escolten i expliquen.

Llum de febrer Elizabeth Strout

Amb la continuació de la captivadora novel·la Olive Kitteridge, Elizabeth Strout ens segueix regalant la seva delicada descripció de la quotidianitat i els temes universals que la defineixen. Des de Crosby, el petit poble situat a les costes de Maine, la nostra commovedora protagonista, aproximant-se a la vellesa, desplega una mirada lúcida i reflexiva a la vida.

Matadero cinco Kurt Vonnegut

Fantàstica reedició d’un dels títols més emblemàtics dels anys seixanta americans. Una de les grans novel·les antibèl·liques convertida ja en un clàssic contemporani amb la que Kurt Vonnegut recorda la traumàtica experiència del bombardeig de Dresden, el més cruent de la Segona Guerra Mundial.

Jo, que no he conegut els homes Jacqueline Harpman

eBiblio
Quaranta dones tancades en un soterrani des de fa molts anys, vigilades per uns guàrdies, aconsegueixen escapar en un món apocalíptic en el qual hauran d’adaptar-se i acostumar-se a viure en llibertat. Entre elles, una noia molt jove, sense referents d’una vida passada, només pot viure dels records de les altres dones més grans. Novel.la intensa, que emociona i que provoca. Una ciència-ficció filosòfica des del punt de vista de la dona que ens fa reflexionar sobre qui som. La seva autora, Jacqueline Harpman, va haver de fugir a Casablanca a causa de la invasió nazi però una part de la seva família va ser deportada i assassinada a Auschwitz.

La Marxa de Radetzky Joseph Roth

eBiblio
Considerada una de les millors novel·les històriques sobre la decadència d’un imperi, el mestre Joseph Roth retrata com ningú la incertesa que provoca qualsevol transició cap a una nova època. A través de la història de tres generacions de la família von Trotta, vinculada a l’emperador Francesc Josep, assistim a la lenta desaparició de l’Imperi austrohongarès, entre els anys 1860 i 1916 entre aires nostàlgics d’un temps passat idealitzat.

El Jardín de vidrio Tatiana Tibuleac

eBiblio
Ambientada a la Moldàvia dels anys vuitanta, amb un ferm comunisme, El jardí de vidre ens narra la història de Lastocika, la nena que és aparentment rescatada d’un orfenat per la vella Tamara Pavlovna però amb la que ben aviat viurà una duríssima realitat. Obligada a treballar recollint les ampolles buides que troba al carrer, viurà una infantesa traumàtica on la carència efectiva i l’abandonament la portaran a una aspre supervivència però al mateix temps a una intensa cerca de la seva identitat.

La Klara i el Sol Kazuo Ishiguro
Des de la botiga on espera a ser adquirida per una família, Klara, una Amiga Artificial creada per atendre adolescents, observa atentament el comportament dels humans que la rodegen. En un context molt proper al nostre, on la tecnologia és més present que mai a la quotidianitat de les persones, la mirada externa de Klara cap al ser humà mena inevitablement cap a les tradicionals qüestions sobre l’existència. Amb una prosa delicada, la nova novel·la de ciència – ficció de Kazuo Ishiguro planteja l’eterna pregunta: què significa ser humans?

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

  En las bibliotecas encontrarás:

Àngels caiguts Susan Ee

Els àngels de l’apocalipsi han arrasat la terra i s’han endut la germana petita de la Penryn Young enmig del caos. Ella vol recuperar-la a qualsevol preu. Encara que hagi de pactar amb l’enemic. En aquest món hostil situat en un futur proper ens trobem amb aquesta adolescent que té cura de la seva germaneta en cadira de rodes i de la seva mare esquizofrènica.
Una novel·la crossover que enganxa tant a adolescents com a adults. Es tracta del primer llibre de l’autora i també és la primera entrega de la saga “Penryn i la fi dels temps” on els protagonistes hauran de sobreviure enmig de la mort i la destrucció.

Els Elegits Veronica Roth

eBiblio
L’autora de la sèrie Divergent ens situa en aquesta novel·la deu anys després de que cinc adolescents anomenats els elegits salvessin el món i derrotessin l’Obscur, que havia sotmès la humanitat a una cruel dictadura. Ara el món ha avançat i les noves generacions ja no recorden els anys de terror.
Una història amb tots els elements necessaris per ser un èxit de vendes: uns personatges que han patit un trauma, un enemic molt poderós que sembla invencible i una societat on existeix la màgia. Segurament aquests elements tan ben trenats son els que atrapen el lector en un món on tot és possible i els protagonistes estan a l’alçada del repte.

El Gos dels Baskerville Arthur Conan Doyle

eBiblio
Sherlock Holmes és el protagonista d’aquesta gran aventura inspirada en la llegenda de Richard Cabell, un malvat caçador que va viure el 1600. Es creu que va vendre l’ànima al diable i que va matar a la seva esposa. Va morir el 5 de juliol de 1677 i la mateixa nit del seu enterrament va aparèixer un gos fantasma udolant i xisclant com una ànima en pena.
La història de Conan Doyle transcorre el 1889 quan el doctor Mortimer troba a Sir Charles Baskerville mort a un camí de Devonshire. Mortimer se’n va a Londres per buscar l’ajuda de Sherlock Holmes i li llegeix el manuscrit de la maledicció dels Baskerville, suposadament iniciada amb Hugo Baskerville, que va morir atacat per un gos infernal com a càstig per la seva maldat.

Departamento de asuntos mágicos Daniel Hernández Chambers

eBiblio
Una novel·la plena de màgia, intriga, amor i amistat amb uns personatges inoblidables i una ambientació extraordinària. L’agent Cusak del departament d’Assumptes Màgics i l’inspector Lindbergh investiguen els assassinats de tres adolescents que han aparegut amb el cor arrencat. Cusak sospita que l’Assassí és un mag. Les víctimes són orfes de la guerra de l’est d’Europa, nascuts a Ucraïna, Romania i Moldàvia, i havien estat adoptades per famílies angleses. Seguint les pistes arriben fins a dos joves anomenats Radu i Tatiana que tenen la màgia a la sang i que seran fonamentals per resoldre el cas i descobrir la veritat.

Ni en el millor dels meus somnis Nina Kenwood

eBiblio
Si t’agrada l’amor adolescent et divertiràs amb aquesta tendra novel·la plena d’embolics i malentesos protagonitzada per la Natalie. És una noia que viu mortificada i condicionada per l’acne que pateix i que la fa sentir molt insegura. A sobre els seus pares han decidit separar-se i per acabar-ho d’adobar els seus millors amics han iniciat una relació. Amb tots aquests canvis la Natalie es troba dins d’una muntanya russa d’emocions que encara li genera més inseguretat. I enmig de tot plegat decideix acceptar una invitació per anar a una festa que pot acabar d’arruïnar-li la vida. Encara que, potser, no tot acaba sent tan negatiu.

Aristoteles y Dante descubren los secretos del universo Benjamin Alire Sáenz

eBiblio
Una novel·la per a tots aquells que han hagut d’aprendre a jugar amb unes altres normes. Està protagonitzada per dos personatges peculiars. Dante sap nedar, Ari, no. Dante és xerraire i segur de si mateix. Ari és un cagadubtes introvertit i li costa començar una conversa amb algú. Dante és un saberut que es passa el dia pensant en l’art i la poesia. Però encara que aparentment no tenen res en comú forgen una gran amistat que els fa creure en ells mateixos i descobrir els secrets de l’univers.

La Llegenda del bosc Jara Santamaría

eBiblio
És el primer lliurament de l’impactant saga ”Els Déus del Nord”. Els protagonistes son tres cosins que viuen entre dos mons i coneixen un secret que només pot ser descobert amb la màgia. Diu la llegenda que, a la vall del Baztán, els déus convivien en germanor i les criatures del dia i de la nit podien viure en harmonia. Però en Gaueko, el temible déu de la nit, va començar a atemorir els humans amb el seu seguici de llops. Per la seva banda la deessa de la Terra, Mari, va engendrar la Lluna i el Sol per il·luminar i protegir els humans de la foscor. No obstant això, les ànsies de poder d'en Gaueko el porten a tramar un pla per raptar el Sol i instaurar el seu regnat de les ombres. Presa de la ira, Mari va dividir el món en dos i ja res ni ningú no pot creuar mai la frontera entre tots dos mons. El mon només podrà ser salvat descobrint la pròpia màgia.

Ametlla Won-Pyung Sohn

eBiblio
Tracta de la història d’amistat que sorgeix entre dos nois completament diferents. En Seon és un jove de setze anys que pateix alexitímia, és a dir, que és incapaç d’experimentar cap emoció. Quan la mare i l’àvia moren, haurà d’enfrontar-se al món tot sol. Fins que coneix en Gon, un noi molt conflictiu que ha estat en centres de menors i que no pot controlar l’agressivitat. Aquesta amistat, contra tot pronòstic, els transformarà a tots dos.

Sakura love : una historia de amor en Japón Francesc Miralles

eBiblio
Una història que gaudiran especialment els amants de les novel·les romàntiques. Dos dies després de la mort de la seva millor amiga a causa d'una llarga malaltia, l'Enzo rep una caixa que conté diversos llibres, un Japan Rail Pass, un sobre amb diners i una carta manuscrita d'ella, en la qual li demana que compleixi pels dos el somni que tantes vegades havien planejat: viatjar al Japó durant la primavera, quan floreixen els cirerers.
Entre la tristesa i molts dubtes, l'Enzo decideix finalment volar a Tokio sense una data clara de retorn. Seguint la ruta dissenyada per la seva amiga, la primera parada serà un alberg a prop del Yoyogi Park. Allà coneixerà a la Izumi, una excèntrica japonesa afincada a Estats Units que ha decidit agafar-se un any sabàtic per conèixer el seu país d'origen.
Mentre caminen junts sota els arbres de sakura, recorren els antics carrerons de les geishes o es perden pels temples llunyans a les muntanyes, l'Enzo sent que la seva amiga li ha brindat el regal més bonic que un ésser humà pot rebre: el miracle de tornar a estimar, tot i que no sigui correspost.

La Casa de l'Iggie Judy Blume

Aquesta novel·la ha estat considerada un clàssic dels anys setanta sobre el racisme i la intolerància d’una de les autores nord-americanes més estimades. L’Iggie se n’ha anat a viure a Tòquio amb els seus pares. Una tragèdia, perquè ara la seva amiga Winnie –una noia d’onze anys que viu a la casa del costat– s’ha quedat una mica sola al carrer Grove, preguntant-se amb qui sortirà a jugar la resta de l’estiu. Fins que li diuen que una família ha comprat la casa de l’Iggie: són els Garber, una parella amb tres fills. Quan desembarquen a la casa, la sorpresa és majúscula: són negres, els primers del barri!

  Ir al estante:

  En las bibliotecas encontrarás:

Boulder Eva Baltasar

La protagonista és cuinera en un vell vaixell mercant i mena una vida solitària. És un ideal de vida per ella perquè li agrada aquesta llibertat, no tenir massa vida social i el fet de passar llargues temporades en solitud, fins que un dia coneix una dona que li fa canviar el rumb de la seva existència. Aquesta dona fa que es quedi a viure a Reikiavik i plantejar el gran repte de tenir un fill mitjançant gestació assistida. Després de la seva primera novel.la, Permafrost, aquesta novel.la continua la recerca de l’Eva Baltasar en l’exploració de la veu, la vida i els cos de tres dones, amb una escriptura propera a la poesia : bellesa formal i alhora reflexió sobre la vida.

El Fill del xofer Jordi Amat

Aquest llibre ha estat tot un èxit perquè és un retrat del poder a Catalunya des del franquisme fins a la democràcia. Ens apropa a la figura d’Alfons Quintà (1943-2016) poc conegut fins ara: un personatge molt fosc que seria un dels periodistes més destacats de la seva època. Va ser el primer delegat del diari El País a Catalunya, va ser el director de TV3 en la seva primera època, a més de dirigir el diari El Observador. El seu pare va ser el xofer de Josep Pla i això el faria estar en contacte amb el món que envoltava l’escriptor empordanès i els cercles de poder. Sembla que tenia un trauma infantil , relacionat amb el seu pare, que el va convertir en un home cruel, dèspota i abusador que es va acabar suïcidant després d’assassinar la seva darrera parella l’any 2016.

El Colibrí Sandro Veronesi

L’autor ens submergeix en un drama familiar fet de ruptures i de dols de diferents generacions, però es tracta també d’una novel.la enigma, tot començant pel títol de la novel.la: El colibrí és el sobrenom del protagonista, en Marco Carrera; com l’ocell, la seva vida és una lluita constant contra l’adversitat. Tot i la seva vida tràgica, ell adopta una actitud per arribar a la seva salvació, que no el deixa caure en la desesperació. D’alguna manera, tot això que li passa al llarg de la seva vida, té un sentit. Una novel.la que en cap moment no deixa indiferent el lector i que ha rebut el premi Strega 2020.

El Último verano de Silvia Blanch Lorena Franco

La trama de la novel.la gira al voltant de la desaparició de Sílvia Blanch l’estiu de 2017. Era una noia jove, guapa i predestinada a tenir èxit a la vida..però el misteri que envolta la seva desaparició encara no està resolt. El diari Barcelona hoy envia a la periodista Alejandra Duarte, Àlex, al poble del Montseny on vivia ella , per realitzar un reportatge: la darrera persona que la va veure amb vida ha mort i ella vol entrevistar els pares, tot just quan es compleix un any de la seva misteriosa desaparició. Però no serà fàcil: sembla que la seva presència molesta, és difícil treure'n l'entrellat... el lector queda atrapat per la història i els seus girs amb un desenllaç inesperat.

Tierra de invierno Kim Faber, Janni Pedersen

Novel.la nòrdica d’intriga on el superintendent de la policia de Copenhage, Martin Juncker, ha de fer-se càrrec de la comissaria de Sandsted, un poble petit on estarà acompanyant per un aprenent i un jove sergent de policia.. i a més ha de cuidar del seu pare, ja gran i amb demència, amb el qual la relació no ha estat sempre fàcil. Tot queda trasbalsat per un atemptat terrorista amb bomba en un mercat nadalenc de Copenhague. Qui es farà càrrec de la investigació és la seva ex-parella Signe Kristiansen i Juncker es troba davant dos fets una mica insòlits: un assassinat amb violència i un incendi en un centre d’acollida d’immigrants. Un thriller nòrdic escrit a dues mans pels periodistes Kim Jaber i Janni Pedersen que novel·len l’actualitat del terrorisme.

Otoño Ali Smith

Aquesta novel.la inaugura la sèrie de novel·les amb títol d’estació que l’Ali Smith ha anat publicant, totes ambientades en una societat post-Brexit. Aquesta magnífica novel.la explica la història del Daniel Gluck, qui amb cent anys viu enmig de l’entreson i la realitat. La seva amistat amb la jove Elisabet va creant un vincle que s’acaba convertint en un tipus d’amor. L’Elisabet alhora observa els canvis que sacsegen el seu entorn: els canvis polítics i les relacions interpersonals, però sobretot el que més destaca d’aquesta novel.la és la reflexió sobre el pas del temps.

Nada Carmen Laforet

Amb aquesta novel.la, una jove Carmen Laforet va rebre el Premi Nadal 1945 i va ser aclamada per la crítica i va tenir un gran èxit editorial. Ës la història d’una jove estudiant universitària, l’Andrea, que s’instal.la a casa d’uns familiars a Barcelona. El seu afany és acabar la seva formació acadèmica i encetar el seu futur professional en un moment històric, la postguerra, plena de dificultats i penúries. La convivència amb els familiars esdevé conflictiva i serà el suport del seus companys universitaris el que la sostindrà emocionalment.

Aquitania Eva García Sáenz de Urturi

Aquesta obra guanyadora del premi Planeta 2020, és una novel.la històrica situada en el període històric comprès entre el 1137 i el 1149. La protagonista és Leonor d’Aquitània, un dels personatges femenins més fascinants de l’Edat Mitjana. Amb tretze, perd el seu pare, Guillem Xè i s’ha de casar amb l’enemic dels aquitans i futur rei de França, Lluís VIIè. La trama gira al voltant dels primers anys del seu matrimoni, de les sospites de l’assassinat del seu pare i la Segona creuada que van emprendre com a reis. Va ser dues vegades reina, de França i d’Anglaterra, una dona avançada al seu temps i precursora de la llegenda artúrica.

Canto jo i la muntanya ballaIrene Solà Saez

Aquesta novel.la se situa geogràficament entre Camprodon i Prats de Molló, en un món on els habitants de la muntanya són els protagonistes : en un primer moment apareix la tempesta i el llamp i la mort d'en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l'Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida. Canto jo i la muntanya balla és una novel·la en què prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d'aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols .

La Madre de Frankenstein Almudena Grandes

Es tracta de la cinquena entrega de la sèrie al voltant de la guerra civil que ha ideat l’escriptora Almudena Grandes, a l’estil de Benito Pérez Galdós i els seus Episodios nacionales. La trama aquesta vegada se situa al Madrid dels anys 50, al poble de Ciempozuelos, on existeix un manicomi regentat per l’ordre religiosa de monges del Sagrado Corazón de Jesús. Un jove psiquiatre, torna de l’exili després de 15 anys , des de Suïssa i comença a treballar en aquest centre i retroba una pacient que li havia impactat, Aurora Rodríguez Carballeira. També queda encisat per una auxiliar d’infermeria, la Maria; l’ambient que es viu al centre és d’alguna manera un reflex de les condicions de repressió que pateix la població en general.

  Ir al estante:

  En las bibliotecas encontrarás:

2020 L'Aigua que vols Víctor García Tur

eBiblio
A l’estiu, la Marie Tremblaypierre organitza una trobada familiar a la casa de vacances del llac amb l’excusa de celebrar el seus 76 anys . Per als seus fills la trobada representa un viatge al passat, a la seva infantesa i a la seva relació amb una mare que no sempre els ha sabut demostrar el seu amor. Una novel·la que reflexiona sobre la família, els records, la mort, la llengua i la identitat.

2019 Les Amistats traïdes David Nel·lo

Salvador Togores és un traductor literari que en una estada en una residencia de traductors a Suïssa coneix un novel·lista enigmàtic, en Markus Bachtel, que havia estat amic íntim del seu pare. Durant l’estada en Markus li explica la seva vida i perquè es va retirar de la vida pública. La novel·la de David Nel·lo reflexiona sobre l’amistat i els límits de l’ambició i l’èxit emmarcat en el món de la literatura.

2018 Digues un desig Jordi Cabré

eBiblio
El dia de Sant Jordi, un escriptor famós descobreix que sobre les taules de novetats hi ha un llibre amb el seu nom a la coberta. Sembla ser que ell llibre és la seva autobiografia, però ell no l’ha escrit. Intrigat l’escriptor comença la lectura del retrat de la seva vida. Jordi Cabré proposa un joc de miralls on enfronta un escriptor d’èxit amb una vida personal anodina i el seu reflex completament contraposat a ell, algú capaç de saltar-se les normes, de seduir el perill.

2017 Jo soc aquell que va matar Franco Joan-Lluís Lluís

eBiblio
L’Agustí Vilamat, fill de Solsona, treballa de corrector lingüístic a Barcelona, d’on fuig, durant la guerra, per acabar al camp d’Argelers. En aquest relat, però, la guerra no acaba el 1939, ja que Franco declara la guerra als aliats i travessa els Pirineus i una de les accions bèl·liques que porta a terme és el bombardeig del camp d’Argelers. Però el protagonista aconsegueix fugir amb l’Esteve, un anarquista de Manresa. Després de passar un temps com a refugiats en un mas del Vallespir ingressen als maquis amb un objectiu clar: matar Franco. Una visió personal de com hauria pogut ser un episodi de la història i una reflexió sobre la situació de Catalunya i de la llengua catalana amb relació amb els estats veïns.

2016 El Setè àngel David Cirici

eBiblio
L’Ernest, un publicitari d’èxit i entusiasta dels plaers de la vida, navega amb el seu veler entre les illes de Patmos i d’Icària en companyia del seu fill de set anys Marc, de la seva parella Sophie i del fill de la Sophie. El mal temps fa que el veler topi amb les restes d’un naufragi i en Marc cau a l’aigua. El relat explica la història de la recerca desesperada del pare i, en paral·lel, l’aventura del fill, que la nit mateixa de l’accident és rescatat per una llanxa de immigrants que miren d’arribar a les costes de Samos. El setè àngel és una història commovedora sobre la fragilitat de la vida, el lligam entre pares i fills però també sobre el drama dels fugitius de la guerra.

2015 La Vida sense la Sara Amat Pep Puig

eBiblio
Una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, la Sara Amat va desaparèixer i ningú no n’ha sabut mai més res. Però qui recorda més la Sara és el Pep de Cal Sabater, el narrador d’aquesta historia. El Pep ens explica que aquella nit la Sara es va colar a casa seva, s’hi va amagar uns quants dies i després va marxar. El relat descriu els moments més especials d’aquell estiu al poble, dels jocs amb els amics i del seu primer amor d’adolescent que el protagonista no oblidarà mai.

2014 L'Àguila negra Joan Carreras

Un home sol, dentista de professió, a punt de fer setanta anys se’n va uns quants dies a un poble nudista, on espera la visita d’una persona anònima que l’ha fet anar fins allà. Mentrestant el protagonista evoca la seva vida des dels primers records d’una visita al Tibidabo, el 1951, l’any de la vaga dels tramvies, fins els més recents, una vida lligada a la seva ciutat Barcelona.

2013 Dies de frontera Vicenç Pagès Jordà

eBiblio
Els protagonistes, En Pau i la Teresa, són una parella normal i corrent, joves que viuen en una provisionalitat que es trenca en un moment determinat i els aboca a un daltabaix emocional. La narració, en forma de capítols curts, parla sobre les parelles i les seves relacions personals.

2012 Plans de futur Màrius Serra

La novel·la és una recreació lliure de la vida del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte i de les seves cosines, Maria i Àngels Cardona, que malgrat les dificultats van recolzar-lo durant tota la seva vida. Una novel·la sobre l’esperança i l’esperit de superació contra les adversitats de la vida.

2011Crim de sang Sebastià Alzamora

Novel·la policíaca ambientada a Barcelona l’estiu del 1936. El Comissari Gregori Muñoz investiga la mort d’un sacerdot marista i d’un nen d’uns 7 anys en unes circumstàncies molt estranyes. De l’assassí no se’n coneix la identitat només se sap que és algú que diu ser un vampir.

  Ir al estante:

Fecha de creación 07-04-2021 Última actualización 19-04-2021