Vacances de cine: 30 pel·lícules d’estiu

Vacances de cine: 30 pel·lícules d’estiu

L’arribada de l’estiu és el moment perfecte per a nits de cinema que ens faran combatre la calor i inspirar instants màgics.

Us proposem trenta pel·lícules que transcorren als mesos d’estiu i que pots trobar tant a la plataforma ebiblio com en en alguna de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM). Gaudiu d’unes vacances de cine!



1. Vacaciones en Roma (William Wyler, 1953)
Ana és una princesa moderna que es rebel·la contra les seves obligacions reals i decideix visitar Roma pel seu compte. Coneix a un periodista americà en busca d’una exclusiva, que fingeix desconèixer la seva veritable identitat, però el seu pla fracassa en enamorar-se d’ella. 
Comèdia romàntica.

2. Las vacaciones de Mr. Hulot (Jacques Tati, 1953) - ebiblio
En un balneari de la costa Atlàntica, la gent de la ciutat que hi va reprodueix les seves costums urbanites. El Sr. Hulot, personatge ingenu i amb poca traça, arriba amb el seu vell cotxe i transforma, sense adonar-se, la calma dels clients de l’hotel intentant, simplement, aprofitar al màxim les seves vacances. 
Comèdia.

3. Dos en la carretera (Stanley Donen, 1967)
Un viatge de Londres a la Riviera francesa farà que Joanna i el seu marit Mark revisquin els romàntics inicis de la seva relació, els primers anys del seu matrimoni i les seves respectives infidelitats. Amb el pas del temps els dos han canviat i s’hauran de replantejar un dilema: separar-se o acceptar-se mútuament tal i com són.
Comèdia romàntica.

4. Grease (Randal Kleiser, 1978)
L’amor estiuenc de Danny i Sandy marcarà tot l’argument, quan després de les vacances es trobin a l’institut i ... 
Musical, Comèdia romàntica.

5. La comedia sexual de una noche de verano (Woody Allen, 1982)
Situada a principis de segle XX, els personatges del film passen un cap de setmana estival a una casa de camp, i allà s’hi barrejaran desitjos, atraccions, enganys i reflexions filosòfiques.
Comèdia romàntica.

6. El rayo verde (Éric Rohmer, 1986)
Delphine és una jove secretària parisenca sense plans per a les seves vacances. Sola i trista, està decidida a viatjar. En el camí coneix a una noia sueca que intenta animar-la, però no ho aconsegueix, fins que el seu destí de sobte li fa un gir inesperat.
Drama romàntic.



7. Dirty Dancing (Emile Ardolino, 1987)
Estiu del 63. La jove Frances passa les vacances en família en un resort, i tot canvia quan coneix a un interessant professor de ball que ensenya als estiuejants.
Drama romàntic.

8. Cuento de verano (Éric Rohmer, 1996) - ebiblio
Gaspard arriba de vacances a Dinard per passar les seves vacances. Allà s’haurà de trobar amb Léna, la dona de la seva vida. Però, mentre no arriba, Gaspard dona llargs passejos amb Margot i coneix a Solène, una morena per la que se sent atret. Amb qui acabarà el seu cor?
Drama romàntic.

9. El verano de Kikujiro (Takeshi Kitano, 1999)
Road movie on un antic yakuza reformat acompanya un nen de sis anys en la recerca de la seva mare, a qui no coneix. Un film commovedor i ple de llum, tot un ventall d’emocions.
Drama.

10. Antes del amanecer (1995) / Antes del anochecer (2013), Richard Linklater
Deliciosos contes d’estiu, on les emocions revolucionades dels protagonistes viatgen en tren.
Drama romàntic.

11. Expiación (Joe, Wright, 2007)
Captivadora obra mestra que et submergeix en un món d'amor, culpa i redempció a través d'una història apassionant.
Drama.

12. Mamma Mia! La pel·lícula (Phyllida Lloyd, 2008)
Amb les cançons d’ABBA com a fil musical, Sophie intentarà conèixer qui és el seu pare, just a la vigília del seu casament en una pintoresca illa grega. Per això, convidarà tres homes del passat romàntic de la seva mare.
Musical, Comèdia romàntica.



13. Primos (Daniel Sánchez Arévalo, 2011)
A Diego l’ha deixat la seva nòvia cinc dies abans del casori. Per a superar-ho, se’n va amb els seus cosins a les festes de Comillas, el poble on estiuejaven de petits, i allà intentarà recuperar a Martina, l’amor de la seva adolescència.
Comèdia.

14. Barcelona, nit d’estiu (Dani de la Orden, 2013)
Sis històries d’amor independents que es barregen en una nit en la que el cel de Barcelona ha de veure passar un cometa.
Comèdia romàntica.

15. Los reyes del verano (Jordan Voigt-Roberts, 2013)
Tres joves amics, farts de la sobreprotecció dels seus pares, decideixen independitzar-se i començar una vida salvatge sense adults al marge de la societat. Decideixen viure en una cabana perduda al bosc, segons les seves normes, d’acord als seus principis i en plena llibertat.
Comèdia dramàtica.

16. Dos madres perfectas (Anne Fontaine, 2013)
Un emocionant conte d'estiu escrit sobre dues amigues de la infància que s'enamoren respectivament del fill de l'altra.
Drama.

17. Nuestro último verano en Escocia (Andy Hamilton i Guy Jenkin, 2014)
Un matrimoni londinenc en plena separació visita l’avi malalt a casa seva a les Highlands escoceses. Acompanyat dels seus tres excèntrics fills, el viatge els reconciliarà amb la vida.
Comèdia dramàtica.

18. Mustang (Deniz Gamze Ergüve, 2014)
Després d’un innocent joc a la platja amb els seus companys de classe a l’inici de l’estiu, la vida de cinc joves germanes òrfenes d’un petit poble turc canvia radicalment. Disgustats per la suposada immoralitat de les noies, la seva àvia i el seu oncle decideixen prendre mesures que garanteixin la seva virginitat i puresa i que les encamini cap al seu destí de futures esposes.
Drama.



19. La señorita Julia (Liv Ullmann, 2014)
Estiu de 1880. Durant la nit de Sant Joan, en una mansió irlandesa i en un ambient festiu, desapareixen les barreres socials i la jove aristòcrata Miss Julie i un criat dels seu pare ballen, beuen es sedueixen i manipulen. Als dos els uneix un desig i una repulsió mútua, seductors i tendres i alhora, brutals i salvatges.
Drama romàntic.

20. Pastel de pera con lavanda (Eric Besnard, 2015)
En el cor de la Provença, Louise cria sola als seus dos fills i intenta mantenir el negoci familiar. Un dia quasi atropella a un desconegut, un home diferent a la resta de la gent. La fascinació que sent cap a ell és tan gran que li pot fer canviar la seva vida i la de la seva família.
Comèdia romàntica.

21. Cegados por el sol (Luca Guadagnino, 2015)
Sensual retrat de desig, gelosia i rock'n'roll sota el sol mediterrani entre un grup de quatre persones.
Comèdia dramàtica.

22. En la azotea (Damià Serra Cauchetiez, 2015)
Estiu. Adrià i els seus adolescents amics, passen les tardes en un edifici a mig construir, des d’on observen la gent que viu a l’edifici del davant. La colla observa amb especial atenció a una dona que pren el sol fent top-less. Però Adrià sembla més interessat en mirar una altra cosa...
Drama, Homosexualitat.

23. La espera (Piero Messina, 2015)
Anna és una dona francesa que passa els seus dies en soledat en una petita vila de Sicília. Inesperadament arriba Jeanne, la nòvia del seu fill Giuseppe, qui l’ha convidat a passar les vacances de Pasqua. Anna no coneix a Jeanne i Giuseppe no està. Mentre aquest no arriba i, malgrat els secrets que totes dues s’oculten, comencen a obrir-se la una a l’altra.
Drama.

24. Goodbye Berlín (Fatih Akin, 2016)
Mentre la seva mare està en una clínica de rehabilitació i el seu pare en un "viatge de negocis", Maik, de 14 anys, passa les vacances d’estiu avorrint-se a casa. Però apareix Tschick, un adolescent rebel, immigrant rus i marginat. Decideix robar un cotxe per a allunyar-se de Berlín, i Maik se’n va amb ell. Aquí comença una boja aventura i un estiu que mai oblidaran.
Comèdia.



25. Todos queremos algo (Richard Linklater, 2016)
Conscients de que les obligacions adultes són ineludibles, un grup de jugadors de beisbol dels anys 80, decideixen aprofitar els darrers dies abans de començar la universitat coneixent a noies, anant a festes i fent molts amics.
Comèdia.

26. Los hermosos días de Aranjuez (Wim Wenders, 2016)
Un bonic dia d'estiu. Un jardí. Una terrassa. Una dona i un home sota els arbres.
Drama.

27. Fishbone (Adán Aliaga, 2018)
Enigmàtic relat sobre una dona emigrada a Nova York i el seu especial retorn a casa.
Drama.

28. 303 (Hans Weingartner, 2018)
Dos joves desconeguts creuen Europa en una Mercedes 303. Conforme avança el viatge s’aniran adonant que tenen més coses en comú de les que s’imaginaven.
Comèdia romàntica.

29. Cerdita (Carlota Pereda, 2022)
Per a la Sara, l’estiu només significa que no ha de suportar les continuades burles de les altres noies del seu petit poble. Però tot acabarà quan un desconegut arribi i segresti a les seves assetjadores. Haurà de decidir entre parlar i salvar  ales noies, o no dir res per protegir a l’estrany home que l’ha protegit...
Drama, Bullying.

30. El valle de la esperanza (Carlos Chahine, 2023)
Líban, estiu de 1958. Entre somnis d’una edat d’or, pot una dona tenir un destí diferent al que li han traçat els homes?
Drama romàntic.

17/07/2024