Joan Brossa - 100 anys del seu naixement

(Barcelona, 1919-1998) va ser un artista avantguardista, dedicat a molts registres i gèneres diferents: poesia literària, teatre, poesia visual, instal·lacions, cartells, guions cinematogràfics... tot i que ell ho anomenava tot “poesia”.

Va començar la pràctica artística als anys 40 en un context marcat pel franquisme, on no abundava la innovació i on destacà amb una proposta de caire visual i un fort compromís polític. En aquests inicis junt amb altres companys com Arnau Puig, Joan Ponç o Antoni Tàpies fundà la revista Dau al Set amb la voluntat d’experimentar en el surrealisme, terreny en el qual es mouria durant tota la seva trajectòria.

Celebrem doncs el centenari del naixement d’aquest amant de la màgia i la prestidigitació, que a través de la ironia i la reivindicació de les seves paraules feia precisament això: poesia màgica.

Aquest any 2019 que es commemora el centenari del naixement del poeta, les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals han programat un gran nombre de propostes divulgatives per a tots els públics sobre la vida i obra de l’artista, que permetrà comprendre i gaudir-ne molt més de l’obra d’un dels poetes més transgressors de la cultura catalana.

Recomanem

Destaquem

Agenda