Detalle guía
Guies de lectura
Festes populars i folklore
Coneixes totes les festes i tradicions que celebrem a la primavera, l'estiu, la tardor i a l'hivern al nostre país? Doncs mira totes les coses que fem!
Fecha de creación: 19/04/2012
Última actualización: 22/01/2015
Secciones de la guía
Per primavera i estiu
El curs escolar ha acabat, arriba l'estiu i la revetlla de Sant Joan s'acosta. El llop Pepito i la seva família preparen amb entusiasme la revetlla. A més, la mare del llop Pepito és la presidenta de l'associació de veïns, i el tiet Ramon és el cantant de la festa.
El petit Jordi és un nen descendent d'un nebot de Sant Jordi que voldria ser cavaller i empaitar dracs. Però un dia troba un dragonet amb problemes que plora i se'n compadeix. Els problemes del dragonet vénen d'un nen entremaliat , en Pere de cal Cullera. Aconseguir que en Pere de cal Cullera entengui el que està ben fet i el que no n'està tant, costarà més que empaitar dracs.
Llibre de manualitats amb patrons per a realitzar 70 projectes decoratius ambientats en la festa de Pasqua.
En aquest llibre els ous de gallina, d'estruç, de dinosaure, són els protagonistes de les més boges situacions, festes, descobriments, partits de futbol, jocs i desfilades de moda. Un llibre escrit al més pur estil 'sense sentit' i il·lustrat amb la màgia d'un Brueghel modern.
L'estiu és una estació molt ben rebuda per tots; pot ser estem tot l'any esperant-lo. Només cal tancar els ulls i pensar-hi, de seguida ens vindran records suggerents i agradables, de les vacances al mar o la muntanya, de festes, d'olors, d'amigues i d'amics, de fruites…
Fa molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un monstre ferotge i terrible, que podia caminar, volar i nedar, i tenia un alè tant pudent, que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l'aire i produïa la mort a tots els qui el respiraven. El monstre era l'estrall dels ramats i les persones, i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Preocupats per la situació, els habitants de Montblanc van pensar en donar al drac, cada dia de menjar a una persona, per intentar calmar-lo. El problema, era trobar la persona que vulgues sacrificar-se cada dia per ser devorada pel drac.
En Max no sap com serà la seva mona de Pasqua. La dibuixa, se la imagina... De xocolata blanca, de xocolata negra, de mantega... Dins del conte en trobaràs una de dibuixada perquè la pintis tal i com t'imagines la teva!
Ha arribat la vigília de Sant Joan, que és el dia del sant del Sol, la Festa Major del cel. Ja fa unes quantes setmanes que el dia s'allarga més i més, i comença a fer calor de debò. El Sol vol saber si la gent es prepara com cal per un dia tan important i envia un follet a la Terra per comprovar-ho. Una història original que farà que els més petits coneguin la festa de Sant Joan de ben a prop.
El 21 de març tot riu, la verdor dels arbres, les flors ens anuncien nous fruits, els pardalets alegren els dies amb els seus cants. Antigament, els pobles començaven l'any per la primavera, i així feien coincidir l'inici d'aquest amb el desvetllament de la natura.
Llibre de la col·lecció "Què celebrem?", ambientada en la vida quotidiana dels infants i que combina il·lustració i fotografia, per conèixer les principals celebracions del nostre calendari tradicional.
És la primera publicació d'aquestes característiques que surt a la llum després que la UNESCO declarés la festa berguedana Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat el dia 25 de novembre del 2005. Es tracta d'un llibre que sap explicar molt bé què és la Patum, ja que ens reporta alguns aspectes bàsics relacionats amb la història i les llegendes que s'hi relacionen.
Aquest llibre explica i il·lustra la llegenda de Sant Jordi i ens presenta sant Jordi com a personatge que trobem representat arreu de Catalunya, com a símbol del país, com a personatge històric, i també hi trobem explicada la Diada del llibre i la rosa que celebrem el 23 d'abril.
Literatura infantil relacionada amb el folklore tradicional. Conte que fa referència a la nit de Sant Joan, amb els costums i tradicions d'aquesta festa explicada als nens.
Conte redactat de manera que permet als pares i als educadors disposar d'una eina de treball activa, que faci participar el nen en el coneixement del nostre folklore i, alhora, que l'ajudi en la construcció global del pensament, la creativitat, l'enriquiment del llenguatge, i en la incorporació de conceptes nous de lèxic, percepció i seqüenciació en l'espai i el temps.
Llibre de la col·lecció "Què celebrem?", ambientada en la vida quotidiana dels infants i que combina il·lustració i fotografia, per conèixer la celebració de Sant Jordi.
Diuen que això va passar, fa molts i molts anys, a la vila de Montblanc. En uns aiguamolls que hi havia prop de la vila, hi havia un drac terrible. La seva fam no s'acabava mai, i es menjava totes les persones i tots els animals que arreplegava... La llegenda de Sant Jordi en una adaptació adequada als nens i nenes d'avui.
Llegenda de Sant Jordi.