Detalle guía
Guies de lectura
Cap a un futur millor: Objectius de Desenvolupament Sostenible
El 25 de setembre de 2015 l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquesta agenda es troben 17 objectius i 169 metes específiques, totes centrades en el desenvolupament mundial sostenible.
Els objectius estan centrats en 5 esferes de vital importància: les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i les aliances.
Substitueixen els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), que van caducar el 2015. A diferència dels ODM, que els va elaborar un comitè a porta tancada, en l’elaboració dels ODS hi van estar involucrats 193 estats i fins i tot també, la societat civil.
El 2019 a Catalunya es va elaborar un “Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya” amb l’objectiu d’implementar els ODS a Catalunya mitjançant les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya.
En aquesta guia de lectura es presenten una selecció de lectures per cada un dels 17 objectius de les ODS.
Fecha de creación: 24/08/2020
Última actualización: 04/12/2020
Secciones de la guía
- 01. Fi de la pobresa
- 02. Fam 0
- 03. Salut i benestar
- 04. Educació de qualitat
- 05. Igualtat de gènere
- 06. Aigua neta i sanejament
- 07. Energia assequible i no contaminant
- 08. Feina decent i creixement econòmic
- 09. Indústria, innovació i infraestructura
- 10. Reducció de les desigualtats
- 11. Ciutats i comunitats sostenibles
- 12. Producció i consum responsable
- 13. Acció pel clima
- 14. Vida submarina
- 15. Vida d'ecosistemes terrestres
- 16. Pau, justícia i institucions sòlides
- 17. Aliances per aconseguir els objectius
08. Feina decent i creixement econòmic
Guia clara i exhaustiva sobre què és la renta bàsica i com és una necessitat social en un futur on la feina, tal com la coneixem, desapareixerà.
Empreses, treballadors i governs poden tranformar l'economia i desenvolupar noves formes de treball sostenible amb respecte pel medi ambient i que fomenti la inclusió social.
L’autor, catedràtic d'antropologia a la London School of Economics, critica el món laboral a Occident on afirma que les empreses paguen a les persones per dur a terme tasques que no aporten res significatiu a la societat
L’economista Miquel Puig proposa un canvi de polítiques i directrius econòmiques actuals per construir una Catalunya decent, estable i amb unes perspectives immillorables de futur.
Stéphane Hessel va ser membre del comitè que va redactar la l Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. En aquest llibre fa una crida a la insurrecció pacífica per lluitar contra la dictadura dels mercats i el tracte que reben els immigrants i les minories ètniques.