Recomanació

He esponcellat els versos com si fossin dàlies, pare

Aldrufeu Vinardell, Montse

Vilassar de Mar : Índex Edita, desembre de 2022

"He esponcellat els versos com si fossin dàlies, pare" és un cant d’amor íntim, dolç i delicat de Montse Aldrufeu al seu pare. La poeta dibuixa amb precisió a través de la paraula els seus records d’infantesa, acompanyada en tot moment de la figura del pare i envoltada d’una natura perenne que aconsegueix tant protagonisme com les seves pròpies evocacions. El camp, els arbres fruiters, les roses, les dàlies i les buguenvíl·lies, la casa familiar i la claror de juny que “il·lumina l’ànima” inunden els versos de la poeta i fan que els seus records siguin una mica nostres, plens d’enyorança cap a les persones estimades de la nostra vida que ja no hi són i desbordats d’amor i tendresa per les petites coses del dia a dia que donen la felicitat. La mateixa autora explica que va decidir fer aquest recull poètic després de la mort del seu pare, “amb la voluntat de restituir un món perdut”. L’obra compta amb un pròleg de Teresa Pera i Hospital, artista i docent especialitzada en l'àmbit de la pintura. 

Montserrat Aldrufeu Vinardell, nascuda el 1958 a Vilassar de Mar, procedeix d’una família experta en horticultura, els Aldrufeu, i també en teatre i poesia, els Vinardell-Pujaló, i és neta de la poeta Àngela Pujaló. Ha cursat estudis literaris i d’humanitats a l’Ateneu Barcelonès i ha treballat el gènere novel·lístic, la prosa poètica i la poesia. També ha desenvolupat la seva faceta artística com a pintora. Les il·lustracions que s’inclouen en l’obra són reproduccions d’olis sobre fusta de l’autora, així com la il·lustració de la coberta, feta amb tècnica de Gouache.
"He esponcellat els versos com si fossin dàlies, pare" ha estat editat per indexEDITA, un projecte editorial basat en el concepte de Km0, publicant autors de proximitat i apostant per arribar a la globalitat partint de la localitat.

Més informació:

Recomanat per Teresa Sauco. Bib. de Can Llaurador. Teià

14/07/2023