Guies de lectura

Avui anem a l’ ÒPERA

Avui anem a l’ ÒPERA

L’ Òpera també té el seu dia Mundial, és el 25 d’octubre i es celebra des del 2019 gràcies  a la iniciativa de les tres associacions professionals de programadors d’Òpera i en col·laboració de la UNESCO i l’Institut Internacional del Teatre.

El Dia Mundial de l'Òpera té com objectiu la conscienciació sobre l'impacte positiu i els valors de l'Òpera per a la societat. L'Òpera i les arts contribueixen en general a desenvolupar la tolerància i la comprensió, obrir les ments i a posar la gent en contacte amb fortes emocions universals.

De la mateixa manera que l'esport configura un cos sa, les arts donen forma a una ment sana i l’òpera també hi contribueix.

S’ha escollit aquest dia per ser la data del naixement de dos grans compositors operístics reconeguts mundialment com són Georges Bizet , conegut per la seva gran òpera Carmen i Johann Strauss II, conegut per l’opereta Die Fledermaus, el Ratpenat.

L’Òpera que coneixem actualment té els seus orígens a finals del Renaixement, es va voler crear llavors, un  nou gènere musical,  es va buscar la innovació i  va néixer així  l’anomenada òpera in musica, una obra teatral amb música. Portem ja més de 400 anys d’òpera in musica, d’Òpera, i encara segueix viva actualment. Els teatres d’Òpera d’arreu del mon continuen programant una gran quantitat d’òperes cada any, els teatres s’omplen, es fan retransmissions en streaming i les xarxes van plenes de fragments d’òperes. L’Òpera és viva, el públic vol sentir una vegada i una altra els preludis i les grans àries de les grans òperes de Verdi , Mozart, Puccini , Donizzeti, Bellini,... i la gran música de Wagner.

L’Òpera és un gènere musical viu i actual que continua fidel a la seva idea original d’explicar una història teatral amb cant i música. L’Òpera avui s’actualitza amb cada nova representació i nova producció, ja siguin òperes romàntiques o més contemporànies, sempre es busca connectar amb el públic a través de  les emocions.

L’Òpera és aquesta representació artística que es viu amb tots els sentits, auditiu, visual...i que representa  la unió de la música, la literatura i les arts plàstiques i visuals, sempre buscant l’impacte en el públic.

Quan es descobreix l’Òpera ja no te’n pots desprendre.

També et pot interessar:

Guia creada per:

Data de creació: 25/10/2022

Última actualització: 26/10/2022

Mitjana (0 Vots)

Compositors

iOpera
Mitjana (0 Vots)

Gran Teatre del Liceu
Mitjana (0 Vots)

Aria data base
Mitjana (0 Vots)

Òpera en Texans
Mitjana (0 Vots)

Òpera Actual
Mitjana (0 Vots)