Salut

Dia Internacional dels Esquerrans

iStock / Gerdzhikov

Cada 13 d'agost se celebra el Dia Internacional dels Esquerrans!

És una jornada promoguda per Lefthanders International des del 1976 i que pretén donar a conèixer i ajudar a reduir les dificultats amb què es troben les persones esquerranes en una societat majoritàriament dretana.

En els esquerrans hi ha un predomini del costat esquerre del cos per sobre el dret.  Actualment, un 10% de la població mundial és esquerrana i es creu que la causa és genètica (heredada) o congènita (de naixement).

Si ets pare/mare d'un nen o nena esquerrà/ana, a la Xarxa de Biblioteques t'hem preparat una petita selecció de llibres entorn aquesta temàtica perquè estiguis millor informat. Esperem que et sigui útil.

Sabies que...

L'hemisferi esquerre del cervell, que controla el costat dret del cos, s'encarrega del llenguatge, l'escriptura, la lògica, les matemàtiques i la ciència. L'hemisferi dret, que mana sobre la part esquerra, regula la música, la creativitat, la percepció i les emocions .

Serà veritat que els esquerrans tenen un do per a les arts, els esports i les matemàtiques?

Esquerrans famosos: Aristòtil, Napoleó, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Beethoven, Amadeus Mozart, Paul McCartney, Angelina Jolie, Diego Armando Maradona, Jimi Hendrix, Barack Obama, Miley Cyrus, Rafael Nadal, Leo Messi...

 

  En las bibliotecas encontrarás:

¡Vivan los zurdos! / Henri de Montrond
Mi hijo es zurdo / Juan Manuel Ortigosa Quiles
Niños diestros niños zurdos / Margarite Auzias; traducción Pablo del Río
Los Dibujos de los zurdos: percepción y lateralidad / Carmen Pellicer
VISTA PRÈVIA DISPONIBLE

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 10-08-2017 Última actualización 13-06-2022