Juan Eslava Galán

 

Nascut a Arjona, Jaén, l’any 1948, Juan Eslava Galán és un escriptor llicenciat en Filologia anglesa per la Universitat de Granada i doctorat en Lletres amb una tesi sobre història medieval. Va ampliar els estudis a l'Aston University de Birmingham, al Regne Unit, i, a la tornada a Espanya, va ser professor de batxillerat durant més de 30 anys. Feina, la qual, va compatibilitzar amb l’escriptura de novel·les, assajos històrics i altres llibres de divulgació històrica.

Va guanyar el Premio Planeta al 1987 amb la novel·la En busca del Unicornio, el Premio Ateneo de Sevilla el 1994 amb El comedido Hidalgo, el Premio Fernando Lara i Premio de la Crítica Andaluza el 1998 amb Señorita, a més de ser Medalla de Plata de Andalucía i Consejero del Instituto de Estudios Giennenses.

També li destaquem les novel·les La Mula, ambientada en un episodi real de la Guerra Civil, Últimas pasiones del caballero Almafiera i El mercenario de Granada.

Ha divulgat historia amb molts assajos, dels quals destaquem els següents:

Historia de España contada para escépticos, Una historia de la guerra civil que no va a gustar a nadie, Los templarios y otros enigmas de la historia, La primera guerra mundial contada para escépticos, La familia del Prado, La conquista de América contada para escépticos, La tentación del caudillo i la Enciclopedia nazi.

També escriu novel·les de ficció històrica amb el pseudònim Nicholas Wilcox i ha traduït la poesia de T.S. Eliot.

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  Ir al estante:

Fecha de creación 06-03-2023 Última actualización 04-04-2023