65 anys del naixement de Tino Casal

El polifacètic José Celestino Casal Álvarez, conegut com a Tino Casal (1950-1991), va ser cantant, compositor, decorador, pintor i escultor, i també tota una figura clau de l'anomenada "movida madrileña". És considerat com a un dels cantants solistes més destacats de la dècada dels 80 a Espanya, i aquest mes de febrer faria 65 anys.

La seva carrera musical va començar quan només tenia tretze anys. L'any 1967 va convertir-se en el cantant del grup asturià "Los Archiduques", i  poc després va marxar a viure a Londres, on va tenir el seu primer contacte amb el "glam rock". Va tornar a Espanya al 1977, i entre altres projectes va ser el productor de la banda heavy "Obús", una de les seves preferides.


"Me odian porque me he adelantado con la chaqueta que ellos pensaban ponerse." (Tino Casal)


Vídeo: Embrujada


Tino Casal va potenciar el culte a l'estètica cuidant tots els detalls: el resultat més destacat va ser el senzill  "Embrujada", que té un vídeo i un disseny impactants. Tot i no obtenir una bona crítica, va començar a tenir molts seguidors, i va col·laborar amb artistes com Pedro Almodóvar.

Després de retirar-se durant tres anys per una malaltia, va editar el seu disc més intimista, "Lágrimas de cocodrilo", i va aconseguir un bon èxit de vendes. El 1990 publicà el que seria el seu darrer disc, "Histeria".

Al setembre de 1991, la seva carrera es truncar de sobte quan, als 41 anys, Tino Casal va perdre la vida a causa d'un accident de cotxe. Pocs dies abans, havia actuat al programa "Entre Amigos", i va cantar "No fuimos héroes". Va ser la seva darrera aparició a la televisió: 


Darrera actuació de Tino Casal a TV

A les biblioteques trobaràs:


Casal vive

Etiqueta negra
 

Etiqueta negra Hielo rojo

Grandes éxitos
 

Lágrimas de cocodrilo

Més obres de Tino Casal a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:


Torna al prestatge ►

Torna al Freak Out! ►

Data d'actualització: 16/02/2015