Las bibliotecas recomiendan

  • De Doorn

    Amenra

    Upper Darby, PA : Relapse Records, [2021]

    Heu escoltat mai una banda de post metal? Amenra encaixa a la perfecció amb aquest estil dels anys 1990: quan ja s’havien manifestat i esgotat totes les formes del heavy metal apareixen els gèneres que van més enllà de les convencions pròpies. Una música que es deixa tota les vèrtebres i tota la pell en mudar les composicions en textures gairebé experiencials amb un èmfasi en l’emoció i l'atmosfera.

    Amenra se submergeix de ple en aquesta descripció. És metal d’avantguarda, és un depassar ferotge de l’underground conegut: sons expansius, ritmes pesats, obscuritat i introspecció. La seva escolta captivadora és com endinsar-se a un abisme i sentir tota la carn i la pols que som.

    Tots els àlbums del grup belga s’anomenen ‘Mass’ (Misses), numerats de l’I al VII, excepte el que ens ocupa ‘De Doorn’ (L’espina) del 2021, que abandona aquesta tradició per oferir-nos un disc de cinc temes cantats en un rigorós neerlandès, amb una baixada de velocitat i una voracitat lumínica.

    Una espiral concèntrica infinita evocadora i invocadora dels nou cercles flamejants de Dante, agonia extàtica, redempció superba, alliberació en el crit de la darrera escala al paradís, calma i superació salvífica.

    Us deixem un directe impecable per a aquells intrèpids i intrèpides que gosin obrir les portes de l’avern, de la carícia fosca, de la tendresa infausta.

     

    Més informació:

    Recomanat per Amaya Lomba. Bib. Central. Cerdanyola.

    15/03/2023
  • Todo bajo el sol

    Penyas, Ana

    Barcelona : Salamandra Graphic, febrero de 2021

    El Festival d'Angulema, una de les cites més rellevants del còmic europeu, ha premiat recentment l'obra d'Ana Penyas Todo bajo el sol amb el Premi Éco-Fauve RAJA, dedicat a obres amb temàtica d'ecologia i medi ambient.
    Es tracta d'una crítica a l'especulació urbanística i, turística, que ha sofert la costa de Llevant durant les darreres dècades exemplificada en una família amb la qual ens podem identificar, i per tant entendre la dimensió humana de la història.
    Pel que fa a el registre gràfic, la il·lustradora valenciana fa servir un "mixed media" de llapis, retoladors, transferències i collage que sorprèn i que segueix l'estil del seu primer còmic Estamos todas bien amb el que va ser la primera dona guardonada el Premi Nacional de Còmic.

    Recomanat per Chus Rodríguez. Biblioteca de Viladecans

    07/03/2023
  • Forn de calç

    [L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona] : Extinció Edicions, abril de 2021-

    Es difícil definir aquesta capçalera doncs s’escapa per tots els costats a comparticions, etiquetatges, o límits. Diríem que és un continent d’imatges i texts relatius en totes direccions, o prescindibles en algunes, però, si ho hem de fer comprensible, direm que és alguna cosa tant romàntica com una revista de còmics en paper. I insisteixo en què és de paper perquè això de poder tocar i copsar textures i olorar matisos sona casi a pornogràfic i a denotat, però no. El món del còmic continua fermament lligat a aquest suport que és el paper, i per molts anys.
    El responsable que ha concebut aquesta publicació (de dos números ja) no és altre que en Marc Charles: periodista, editor, i divulgador lleidatà que exerceix d’alquimista barrejant aquí un bon grapat de joves autores i autors amb unes expectatives de futur enormes i tots de casa nostra. Sorprenents, originals, seductors, explosius, inconformistes, trencadors i, sobretot, narradors. Seria injust no nombrar-los a tots.
    Forn de Calç (Extinció Edicions), s’ha alçat guanyadora del prestigiós Prix de la BD Alternative d’Angoulême 2023, mai cap publicació espanyola ho havia aconseguit. Tant de bo algú ho repeteixi algun cop.
    Així que amic lector, si ets dels que t’agrada que et sorprenguin, no saps la sort que tens, acabes de fer: Match!

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà.

    07/03/2023
  • Una Odisea espacial :

    Clarke, Arthur C.,

    Barcelona : Debolsillo, 2018

    Arthur C. Clarke i Stanley Kubrick van escriure plegats el guió de la pel·lícula 2001: una odisea del espacio. Paral·lelament, l'autor va desenvolupar aquest guió en una novel·la, sense haver vist la pel·lícula completament . 

    Malgrat que l’autor no es plantejava escriure una seqüela, l’any 1979 la sonda Voyager viatja a Júpiter amb les primeres fotografies properes del planeta i les seves llunes. Fet que impulsa Clarke a continuar la saga, que comença amb el despertar de Bowman a l’habitació de l’hotel, l'any 2010.

    Clarke segueix amb interès les missions espacials. El desastre del Challenger impedeix tenir noves imatges de Júpiter i les seves llunes. Decideix no esperar una nova missió. La visita del cometa Halley l’any 1985 li proporciona la data i la trama de la tercera odissea, ja que el cometa tornarà al nostre sistema solar l’any 2061.

    3001: odisea final retrobem els personatges en un futur ple d’avenços tecnològics. Una visió utòpica de Clarke del futur de la humanitat. De Moon Watcher a la desaparició de les guerres. Un punt final a una odissea que comença a la terra quan encara no érem humans.

    Recomanat pel Prestatge de novel·la

    14/03/2023
  • El Viaje perfecto para ti y tus circumstancias

    Nadal, Paco

    Barcelona : GeoPlaneta, 2018

    Si parlem de Paco Nadal ens referim a algú que ha fet de la seva passió per viatjar, una forma de vida. Nadal és periodista, escriptor, director de documentals, bloguer, fotògraf i, com hem dit, un apassionat dels viatges. 

    La recomanació que et portem avui és un recull que ens ha fet amb més de 300 propostes per a cada moment. Així en trobem algunes d'aquelles que podríem dir de les més típiques com les de per motxillers, per viatjar amb nens o per solters, i d'altres més curioses com les de per superar la crisi dels quaranta, pels mitòmans de les novel·les, pels amants dels trens o pels superestressats que necessiten desconnectar. A cada bloc hi trobaràs una petita selecció d'indrets comentada del per què ens fa aquesta proposta en cada cas. 

    No t'ho pensi més i ves a la teva Biblioteca més propera a agafar-lo en préstec! 

    Més informació a: 

    Recomanat per Cristina Freixas. Biblioteca P. Fidel Fita d'Arenys de Mar

    08/03/2023
  • Salvaje

    Strayed, Cheryl

    Barcelona : Roca, 2013

    Aquest és  un llibre autobiogràfic que explica el viatge que la protagonista i autora, Cheryl Strayed, va fer al 1995 quan va recórrer 1.900 km a peu a través d’una bona part de la Serralada del Pacífic, que va de Mèxic a Canadà. Una novel·la que unint literatura i turisme ens desperta la motivació per viatjar.

    Moguda per unes circumstàncies personals molt complicades, la jove Cheryl de 28 anys pren una decisió impulsiva com a sortida vital, que la portarà a dur a terme aquesta aventura sense cap tipus d’experiència prèvia en el senderisme. Emprèn el viatge a través d’aquesta serralada en un camí que resulta dur i dificultós, tant per la distància, com pel relleu -travessa deserts, camina cims de prop de 4.000 metres d’alçada-, i marcat per un clima canviant i extrem.

    Acompanyem a la Cheryl a través de les seves pors, la seva soledat, els seus pensaments, i també coneixem amb ella els paisatges, espais, persones i animals de l’entorn, deixant-nos arrossegar amb ella en aquest viatge transcendent i transformador.

    Un llibre emocional que ens transporta als paisatges i vivències gràcies a una magnífica narració. Se n’ha fet una pel·lícula titulada Alma Salvaje  que també es pot trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

    08/03/2023
  • Germanes

    [Barcelona] : Ovideo, 2011

    El 7 de març de 2008 s’estrenava “Germanes” a La Villarroel de Barcelona, una peça teatral premiada amb el Premi Max a la millor autoria teatral en català, tres Premis Butaca al millor muntatge de la temporada, actriu per a Maria Lanau i text teatral més el Premi de la Crítica de Barcelona a la millor direcció.

    Tot un fenomen que va consagrar a la dramaturga Carol López l’any 2008, amb més de 66.000 espectadors, fins al punt que l’any 2012 va fer el salt a la pantalla amb la TV-Movie creada per TV3, en què es va respectar gairebé tot el repartiment teatral a excepció de Nora Navas que substituí l’actriu Marta Domingo.

    Un èxit que segons el crític teatral Marcos Ordoñez en un article al diari El País, Al fin una comedia: “Germanes”, de Carol López, té molt a veure amb la valentia d’arriscar-se a fer comèdia, un gènere que moltes vegades s’encasella sota un teatre banal, evasiu i comercial, malgrat la necessitat de portar la comèdia a la vida quotidiana com a experiència vital i terapèutica.

    “Germanes”, entre l’humor i el drama, narra la història de tres germanes protagonitzades per Aina Clotet (Ivonne), Marta Domingo (Irene) i Maria Lanau (Inés), les quals es reuneixen a la casa de la seva infància després de la mort del seu pare juntament amb la inefable mare, interpretada per Amparo Fernández. Una primera trobada on se li sumarà un segon retrobament al cap d’un any, i que servirà no només per gestionar emocionalment la pèrdua del progenitor sinó també per examinar les complicitats familiars. Un argument aparentment senzill en un entorn molt quotidià, la cuina d’una casa rural, on s’aniran desmembrant els secrets i les angoixes a través dels arquetips de cada una de les germanes fins al punt de posar a prova la mateixa unitat familiar.

    Una comèdia melodramàtica, intel·ligent i moderna amb referències a Txèkhov, pel títol i la situació inicial de l’obra, que accentua l’estil trepidant de Carol López, la primera dona a dirigir un teatre a Barcelona, el Teatre Villarroel, i també la necessitat de l’humor en la mateixa vida i també en la ficció.

    La proposta en línia: Germanes

    El patriarca d'una família amb tres filles mor a la casa familiar. Aquest és el punt de partida de la pel·lícula "Germanes" (2011), on ens trobem amb una mare que s'ha d'enfrontar a una nova vida, tres germanes, un fill adolescent, un marit que és exmarit, i un autèntic príncep blau. Una família que s'amaga sota l'aparença d'una certa normalitat i que es retroba al cap d'un any per celebrar l'aniversari de la mort del pare. Tothom té els seus petits secrets que, de mica en mica, es van revelant, fins i tot, alguna perversitat.

    Més informació:

    Recomanat per Marta Aliberch Sànchez. Bib. Sibil·la Durfort. Collbató.

    31/08/2023
  • La Oficina en casa

    Silvestre, Elisabet

    Barcelona : Integral, octubre de 2022

    Si teletreballes a casa, ja deus saber la importància de tenir un espai organitzat per poder treballar a gust i amb concentració. Aquest llibre t’ajudarà a crear la teva pròpia oficina amb criteris saludables i que disposi de la tecnologia necessària i que aporti creativitat i harmonia a casa.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    27/03/2023
  • Womanhaus :

    Hernández, Dakota

    A Coruña : Editorial Bululú, febrero 2022

    Llibre en el qual s’explica de manera amena la història de la Bauhaus i, especialment, el pas de les dones per aquesta escola, un paper que, com s’explica en el llibre, segons el cas, ha estat minimitzat i, en d’altres, esborrat. Descriu el context en el qual neix l’escola, la idea del seu creador, la cronologia i etapes de la institució, però també altres aspectes de la vida a l’escola com les festes o els esports. Un fet curiós que es recull en el llibre: “fou una sorpresa el número d’alumnes que es van matricular el primer any que superava el dels homes; i la solució al problema: adjudicar a les dones un taller apropiat per a elles, el taller tèxtil i així podien estudiar sense envair els espais masculins”. Inclou la biografia de les dones més rellevants que van passar per aquest i altres tallers: Anni Albers, Lucia Moholy, Marianne Brandt, Alma Buscher, Friedl Dicker o Wera Meyer i el llistat dels noms de totes les alumnes.

    Dakota Hernández, autora i il·lustradora del llibre, dibuixa a aquestes dones sense rostre i, tot i que podríem pensar que és per a mostrar la invisibilitat de les mateixes, és així perquè és el seu estil de dibuix i, tanmateix, les figures ens transmeten emocions.

    Més informació:

    Recomanat per Maria Oriola Tarragó. Bib. Francesca Bonnemaison. Barcelona.

    02/03/2023
  • El Tren dels nens

    Ardone, Viola

    Barcelona : Columna Edicions, octubre de 2020

    El nen dels trens és una novel·la de ficció històrica basada en fets reals, ambientada al Nàpols de la postguerra, una zona plena de misèria, fam i pobresa.

    Narrada des del punt de vista del petit Amerigo, se centra en la separació d’aquest de la seva mare, ja que és enviat, amb milers de nens, cap a famílies del nord del país, perquè coneguin una vida diferent de la que tenen.

    És una novel·la de lectura amena, que tracta els temes de la solidaritat, valentia, dolor, nostàlgia, supervivència i ens mostra el desequilibri de la Itàlia de l’època, on el sud era desfavorit i el nord avançava cap al benestar.

    L’autora va néixer a Nàpols, és llicenciada en Literatura i tot i que va treballar en el sector editorial, actualment és professora de llatí i italià en un institut.

    Entrevista a l'autora a La Vanguardia, 31 de desembre del 2020.

    Recomanat per Sílvia Serrano. Biblioteca Can Baró. Corbera de Llobregat. 

    14/03/2023
  • Pussypedia :

    Mendelson, Zoe

    Barcelona : Larousse, octubre de 2022

    Llibre divulgatiu amb informació contrastada i sense tabús sobre la vulva: el clítoris, l’endometriosi, l’ejaculació femenina, la menopausa, el cicle menstrual, les teràpies hormonals, la higiene genital, la masturbació femenina, les joguines sexuals, els orgasmes, la vaginoplàstia i les malalties de transmissió sexual. Es una obra inclusiva i atenta a la diversitat.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    01/03/2023
  • Yoga para mayores :

    Roselló, María

    Barcelona : Redbook, [2022]

    Guia per practicar ioga i mantenir la flexibilitat de les persones grans. També incorpora exercicis de relaxació, meditació i respiració que ajuden el descans i la concentració. Ofereix taules per practicar a casa i exercicis i postures adaptats a trastorns concrets. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    01/03/2023
  • De la ansiedad a la calma :

    Seponara, Alison

    Barcelona (España) : Diana, octubre de 2022

    L’Alison Seponara és una psicoterapeuta experta en ansietat, i creadora del compte d‘Instagram @TheAnxietyHealer publica aquesta guia pràctica per calmar i recuperar la serenitat del cos i d ela ment. Està plena d’activitats, eines, recursos, tècniques que aporten tranquil·litat. En resum, un llibre senzill, positiu que per dóna pautes com la respiració per a totes aquelles persones que volen prevenir l’ansietat. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    27/03/2023
  • Receptes al rescat

    Montenegra

    Barcelona : La Galera, juny del 2022

    Receptes al rescat és el resultat d'una genial idea que combina el text i les il·lustracions de La Montenegra amb receptes originals d'Ada Parellada. Un llibre ideal perquè els infants aprenguin a cuinar i alhora prenguin consciència de la importància de tenir cura del planeta.

    L'Anet, una espavilada xef que viu al bosc, serà l'encarregada de guiar-nos a través de les pàgines del llibre, i ens descobrirà les millors receptes de les estacions de l'any.

    Aprendrem conceptes com productes de proximitat, cuina sostenible, fruites i verdures de temporada, consum responsable... així com una introducció a l'ecologisme que ocupa les primeres pàgines del llibre.

    Cada capítol, amb il·lustracions molt pedagògiques, està dedicat a una estació de l'any amb les seves curiositats, receptes creades per la xef Ada Parellada amb els productes de temporada i per acabar, un joc molt visual i divertit.

    Panxa contenta, a punt per entrar a la cuina?

    Més informació:

    Recomanat per Núria Vidal. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella.

    28/02/2023
  • L'Home dels ulls compostos

    Wu, Ming-yi

    Barcelona : Editorial Chronos, setembre de 2022

    Un llibre que parla sobre el canvi climàtic. De com de vulnerables som els humans davant de les transformacions que ha sofert el planeta Terra. Transformacions que moltes vegades ha provocat la mateixa humanitat. Els personatges estant molt ben descrits. Son personatges molt diferents, un d’ells ve d’una illa perduda en el Pacífic que es diu Wayo-wayo. En ella viu una tribu primitiva i quasi bé no han tingut contacte amb l’home blanc. Viuen en la natura, tenen les seves pròpies creences, tradicions, i els seus déus. Una d’aquestes importants tradicions es enviar a l’alta mar al segon fill del matrimoni. Aquests segons fills mai tornen a Wayo-wayo.

    Paral·lelament tenim l’illa de Taiwan on també existeixen diferents clans però ja tenen una tecnologia present en les seves vides. Viuen en la natura però fan una vida més moderna.
    Una catàstrofe natural farà que el nostre protagonista de l’illa Wayo-wayo es trobi amb la protagonista femenina de l’illa de Taiwan. A partir d’aquí hi haurà una connexió entre aquestes dues persones i faran un recorregut vivencial.

    En fi, podem fer la metàfora de què cada personatge de la novel·la es una illa en ell mateix. Wu Ming-yi escriu d’una manera precisa, molt treballada i, sobretot, d’una forma bonica.

    Recomanat per Bib. Central. Terrassa

    28/02/2023
  • Jerusalén, santa y cautiva :

    Ayestaran, Mikel

    Barcelona : Península, abril de 2021

    Aquest és un llibre fascinant. Mig crònica, mig de memòries, escrit de manera molt amena, i amb un estil periodístic propi, l’autor ens acompanya pels racons més inaccessibles i desconeguts de la vella Jerusalem, una ciutat amb una immensa complexitat històrica, social, cultural i religiosa. 
    Des del punt de vista del no creient però tractat de manera molt rigorosa i farcit de referències bíbliques, descobrim els llocs sagrats del barri jueu, musulmà, cristià i armeni, on s’evidencien les eternes disputes mil·lenàries; Ens explica les tradicions, la cultura, la gastronomia i ens presenta i entrevista a personatges entranyables que hi viuen, i que hi tenen els seus negocis centenaris,...Aprofundirà en les religions, la fe de cadascuna, l’arqueologia, els rituals, tot intercalant experiències de la vida quotidiana seves i de la seva família.

    Els seu autor, Mikel Ayestaran, és un escriptor i periodista freelance, especialitzat en els conflictes oberts d’Orient Mitjà (Israel, Iran, Iraq, Afganistan, Pakistan, Líbia, Síria...) i redactor multimèdia en diferents mitjans. 

    A part d’aquest llibre també ha escrit el best-seller Oriente Medio, Oriente roto (2017)i Las cenizas del califato (2018).

    Després de molts anys com a enviat especial l’any 2015 s’instal·la, amb la seva dona i els seus dos fills, al barri històric de Jerusalem, fet que li permetrà escriure aquest magnífic llibre.
    De lectura imprescindible tant si teniu intenció de viatjar per aquelles terres, i/o us agradaria comprendre una mica més la situació del conflicte àrab-israelià.

     

    Més informació:

    Recomanat Bib. del Casino. Manresa

    28/02/2023
  • Hogarterapia :

    Jiménez, María del Mar

    Barcelona : Integral, octubre de 2021

    Cuidar la teva casa és cuidar-te tu i el planeta.
    La importància de tenir un espai saludable, equilibrat i lluminós per viure amb més plenitud.

    La nostra casa és una prolongació de nosaltres mateixos, i el que s'esdevé té més influència en la nostra vida del que creiem. Aquest manual ofereix una infinitat de consells per posar ordre, portar els comptes, fer les tasques de neteja i fins i tot per dormir i menjar millor.

     

    Més informació:

    Recomanat per Maria Carme Boixader Torrescasana. Bib. Sant Pere Almató. Sant Feliu Sasserra

    28/02/2023
  • Las Ilusiones perdidas

    [Barcelona] : A Contracorriente Films, [2022]

    Si haguéssim de posar data d'inici al fenomen de les fake news, probablement la temptació més forta seria la de relacionar-les amb les xarxes socials o l'inici de l'Internet. En realitat la primera fake new coneguda la va publicar el diari novaiorquès The Sun el 1835, informant del fet que a la lluna hi vivien éssers intel·ligents. La capacitat de tiratge de les premses, la distribució de diaris en trens i vaixells de vapor, i el preu dels exemplars, baratíssims, van contribuir que la notícia falsa es difongués a gran escala.

    Només un parell d'anys després, Honoré de Balzac publica Les il·lusions perdudes, el retrat d'un jove poeta de províncies amb ganes de triomfar a París. Del que estarà disposat a fer i de la baixada als inferns que li suposarà aconseguir-ho el mestre francès en fa una crònica deliciosa, aprofitant, com és costum en l'autor, per diseccionar diverses capes de la societat pel camí.

    L'adaptació cinematogràfica de Xavier Giannoli conserva totes les virtuts del text original sense renunciar al que el llenguatge audiovisual pot oferir. La posada en escena i la reconstrucció de l'època són magistrals, el ritme àgil, la veu en off que ens acompanya un gran encert, i l'elecció d'intèrprets (fins i tot la del Gérard Dépardieu, tot un risc avui dia), la millor mostra del talent.

    Les ilusiones perdidas va ser la gran triomfadora dels Premis César 2021, guanyant set premis, incloent-hi millor pel·lícula, dels quinze als que es presentava.

     

    Xavier Dolan fa de secundari, però atenció al guanyador del premi del Jurat a Cannes per Juste la fin du monde

     

    Recomanat per Jaume Felipe. Biblioteca Maria Àngels Torrents i Rosés de Sant Pere de Riudebitlles

    28/02/2023
  • El Poder del perro

    Savage, Thomas,

    Madrid : Alianza Editorial, [2021]

    No és el més habitual, però un lector va venir a la biblioteca a recomanar un llibre al bibliotecari. Em va dir: “Si aquest any només has de llegir un llibre, llegeix aquest”. Com que el tinc per un bon lector, li vaig fer cas, i haig d’agrair-li la descoberta: feia temps que no m’ho passava tan bé llegint una bona història.

    Phil i George són els dos germans propietaris del ranxo més gran de la vall, a Montana. És l’any 1924 i la vida de granger és dura. Phil, el més gran, és llest, dominant, impertorbable i provocador. George és tranquil i afable, sense aficions, excepte els automòbils i les seves escapades al poble. Quan coneix la Rose, una jove vídua amb un fill, es casa amb ella i els porta a viure al ranxo. Phil comença aleshores una campanya implacable per destruir-la, tot i que els més dèbils no li ho posaran fàcil.

    Gràcies a l’adaptació al cinema que n’ha fet Jane Campion, les editorials han recuperat aquest llibre de Thomas Savage, un autor poc conegut, els llibres del qual es van vendre discretament com a novel·les de l’oest. Sí que és cert que l’acció passa a l’oest americà i entre grangers, però no es tracta d’una novel·la de gènere, sinó de literatura de més volada, amb una història psicològicamant intensa i amb un personatge principal immens, d’aquells que no s’oblidablen. Savage, sense retòrica innecessària, però amb uns bons personatges i una bona ambientació, atrapa el lector amb una gran història -i una petita dosi d’intriga al darrera-. 
    Totalment recomanable.

     

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Sant Antoni Maria Claret. Sallent

    13/06/2023
  • Una Educació :

    Westover, Tara

    Barcelona : Més Llibres, 2018

    Una educació és una novel·la autobiogràfica de l’escriptora americana Tara Westover. En quest llibre, Tara ens narra el seu procés de creixement personal al llarg de la seva infantesa i adolescència dins una família mormona fonamentalista.

    Una autobiografia dura, sincera, en la qual l’autora narra la seva infantesa a les muntanyes d’Idaho. En una família dominada per un pare fonamentalista, que no creu en els metges, els professors, el govern i que està convençut que s’acosta la fi del món. Una vida en la qual els nens no van a l’escola perquè els renten el cervell, no van al metge ni a l’hospital, perquè no saben què els introdueixen al cos; una vida en la qual la dona està supeditada a l’home, que sap posar-les al seu lloc. I per tant, l’estat d’Idaho, no té constància de la seva existència.

    Gràcies a l’ajuda d’un dels seus germans, la Tara descobreix que hi ha un món més enllà del que el seu pare els ensenya. És així com comença a obrir-se al món i el seu talent començarà a brillar i això farà obrir una bretxa irreparable entre ella i la seva família.
    És una història dura, que aborda multitud de temes durs: l’opressió a la dona, la violència física i psicològica, el descobriment d’un món que t’ha estat privat, ... És una història de creixement i aprenentatge tant a nivell educatiu com a nivell social.

    Sorprèn el to amb el qual la Tara ens explica la seva història. Ella mai busca culpables, no pretén assenyalar a ningú amb aquesta història. Ella només explica la seva vida, des d’una òptica, des de les seves vivències. L’únic que vol és assenyalar que l’educació és el més important que pot tenir una persona i que ningú hauria d’estar privat a tenir-la.

     

    Més informació:

    Recomanat per Anna Graupera i Roca. Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga.

    28/03/2023
Mostrando el intervalo 961-980 de 8600 resultados
Página de 430