Las bibliotecas recomiendan

  • Menudas rabietas :

    Guerrero, Rafael

    Barcelona : Libros Cúpula, mayo de 2023

    Les rebequeries és un tema que preocupa tan a pares i mares com a educadors. En aquest llibre,  Rafa Guerrero, psicoterapeuta , ens ajuda a entendre per quin motiu es desenvolupen. Explica el què passa en el cervell de l’infant quan està enmig d’una rebequeria per poder entendre el què precisa.  Conèixer les necessitats dels infants, l’estil de vincle, la capacitat d’autocontrol, establir normes i límits ens ajudarà a prevenir les rebequeries i reforçar el vincle amb ells. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    26/10/2023
  • Argentina

    Pagella, Gabriela

    Madrid : Anaya Touring, 2023

    La informació més completa i actual per a visitar l'Argentina. La primera part, dividida en nou capítols que es corresponen amb diferents zones del país, proporciona informació els municipis amb més interès, descrivint els seus monuments i altres atractius, els espais naturals i les principals rutes d'interès turístic. 
    La segona secció, ofereix un recorregut panoràmic per la geografia, la història, la natura, l'art, la gastronomia i la cultura argentins, amb particular èmfasi en l'artesania, el folklore i les tradicions populars, per la qual cosa constitueix una bona lectura per a preparar el viatge. Les seccions finals proporcionen Informacions pràctiques de gran interès per al viatger, com a serveis turístics, transports, direccions útils, oficines de turisme, compres, horaris, així com una completa selecció d'hotels i restaurants. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
     

    25/10/2023
  • Costa este de EE UU

    Ping, Trisha

    Barcelona : GeoPlaneta, mayo del 2023

    Amplia guia turística de la Costa Est dels Estats Units. Descriu les grans ciutats, recorreguts per carretera, els magnífics parcs naturals, proposa activitats que es poden fer tant si viatges sol o bé en família. 
    Ofereix informació detallada dels estat de Nova York, Nova Jersey, Pennilsvània,  Nova Anglaterra, Washington i Carolina del Nord i del Sud. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
     

    25/10/2023
  • Gran Enciclopèdia del Barça :

    Barcelona : Blackie Books, març de 2023

    La gran enciclopèdia del Barça és una enciclopèdia híbrida de biografies, termes i llocs dedicades al futbol en general, però sobretot centrada en el Barça i l’amor-odi cap a altres persones del mateix Barça i, com no podria ser d’altra manera, del Reial Madrid.

    Aquesta obra, escrita pels membres del programa radiofònic La Sotana, és una extensa enciclopèdia de més de 400 pàgines, totalment il·lustrada, que reuneix totes les personalitats i els conceptes claus de la història del Futbol Club Barcelona

    Utilitzant l’humor com a punta de llança, fan broma dels jugadors, entrenadors, i tot de persones relacionades amb el futbol.

    A nivell d’edició crida l’atenció que a mida que fullegem l’obra ens anem trobant amb fulls de colors. Aquests fulls són parèntesis dins de l’obra. Per exemple als fulls de color sèpia hi trobarem poemes dedicats a aquelles persones a qui ells més estimen.

    En definitiva, una obra amb la que us ho passareu molt bé, tant si sou futbolers com si no, sobretot si sou seguidors del programa radiofònic.

    Més informació:

                     Obres sobre el Barça al catàleg Aladí

    Recomanat per Albert Ballarín de la Biblioteca de Ponent de Sabadell.

    23/10/2023
  • El Criat

    Maugham, Robin,

    Barcelona : Edicions 62, 2000

    Qui faria escarafalls a algú que sempre et fa costat i que està disposat a fer qualsevol cosa per tu sense discutir mai? És el que li passa a en Tony, un noi de casa bona, bastant ingenu i pusil·lànime, i força indolent, que tan aviat esquiva una oportunitat laboral com rebutja obertament les obligacions de qualsevol ordre.

    Com sol dir, les complicacions no fan per ell i encara menys les confrontacions amb els altres. I és precisament per això que deixa el govern absolut de casa seva en mans d’en Barrett, el criat que acaba de contractar i en qui delega la presa de decisions de tot allò que afecta la seva vida quotidiana.

    En Barrett, de tarannà discret i llagoter, és un noi intel·ligent, molt eficient i dotat de grans habilitats. Des del primer moment, mostra una predisposició a complaure el seu amo, constantment. De tant en tant, deixa entreveure que té uns gustos molt exquisits, als quals no sembla disposat a renunciar, perquè és ambiciós i perquè, gràcies a en Tony, es troben en el seu abast permanentment.

    Amb astúcia, el criat comença a emparar-se de tots els flancs que afecten la vida d’en Tony , fins al punt de fer-se-li imprescindible. A mitja funció, descobrim que en Barrett és en realitat un personatge letalment manipulador. No només ha clissat de seguida quins són els grans defectes de caràcter del jove aristòcrata sinó que, subtilment, prova de fer-lo caure en el seu parany de mica en mica.

    Mentre es mostra falsament servicial, en Barrett va temptant el seu amo amb els plaers més hedonistes per satisfer els seus vicis, els quals dibuixen un arc molt ampli que inclou des de la mandra a la gola, passant per la luxúria.

    El personatge del servent es revela així com una criatura mefistofèlica capaç d’invertir l’estructura de poder convencional, de caràcter piramidal, entre amos i criats, per acabar assolint una posició dominant. No en va, es converteix en el protagonista absolut de l’obra de Maugham, fins al punt d’emparar-se’n també del títol.

    Ni la promesa d’en Tony, ni en Richard, un amic íntim de la parella, podran salvar el noi del seu depredador. En Tony no escolta els seus advertiments i es deixa arrossegar per tot allò que disposa en Barrett. Desolats i impotents, tots dos joves seran testimonis de la perversa relació que s’estableix entre amo i criat, i de la indigna i degradant transformació d’en Tony, cada vegada més sotmès, moralment i físicament, a la voluntat d’en Barrett.

    El criat, de Robin Maugham, és una obra magistral. Per una banda, dissecciona amb precisió de bisturí la manera com es construeixen uns vincles altament tòxics entre dos personatges aparentment molt diferents, per l’estatus i pel tarannà; i, per altra, exhibeix de manera meridiana, a la manera d’un advertiment, quines són les conseqüències de deixar-se portar per algú altre en excés.

    L’obra teatral, estrenada l’any 1948, va ser portada a la gran pantalla per Joseph Losey, també amb el títol "El sirviente", l’any 1963. L’adaptació que se’n va fer per a la pel·lícula va ser elaborada per Harold Pinter i el paper protagonista va ser interpretat per un Dirk Bogarde impressionant i magnífic, el qual impregnà el personatge d’un halo intens i profundament inquietant que el dugueren a guanyar el Premi BAFTA 1964. Inigualable.

    Recomanat per Bib. Gabriel Ferrater. Sant Cugat del Vallès

    23/10/2023
  • Snoopy Cowabunga!

    Schulz, Charles M.,

    La Seu d'Urgell : Meraki, setembre 2022

    No descobrirem aquí la màgia de les tires de premsa dels Peanuts de Charles Schulz però sempre és un bon moment per tornar-nos a apropar a aquesta lectura genial i intemporal.

    Aquest llibre ens convida a explorar el món de Snoopy, l’adorable, i a vegades egocèntric, gos beagle que ha captivat als lectors de totes les edats durant dècades. Gaudirem, una vegada més, de les aventures compartides amb l’inseparable amic, l'ocell Woodstock, i que són tant absurdes com entranyables.

    Tot i estar catalogat com a lectura infantil, l’Snoopy i la seva colla captiven també als adults amb les relacions entre els personatges i el fi humor que s’hi transmet. Ens fa valorar també com de lluny es pot arribar parlant, amb imaginació, d’amistat i de la senzillesa de la vida. Una imaginació que l’Snoopy desborda, amb les àmplies capacitats que el fan ser un aviador intrèpid, un escriptor talentós o un esportista excepcional i ens recorda que tots podem ser qui vulguem ser.

    Amb aquesta edició, en català i a color, podem redescobrir una joia del còmic ideal per a tota la família. Una lectura que sempre ens deixarà amb un somriure.

    Recomanat per Cristóbal Hilazo Biblioteca Manuel de Pedrolo Sant Pere de Ribes

    20/10/2023
  • Primeros pasos : desarrollo y educación en los primeros años

    Largo, Remo H.,

    Madrid : Capitán Swing, [2023]

    Un llibre didàctic sobre els quatre primers anys de la vida dels infants. Un manual clàssic actualitzat del reputat pediatra suís Remo H. Largo que, en comptes de descriure les etapes del desenvolupament ideal dels infants, es centra en el desenvolupament individual de cada nen i nena.

    Llibre de referència  bàsic per entendre el creixement, psicologia i educació dels fills per a pares, mares, família i educadors. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    23/10/2023
  • Juegos para desarrollar la inteligencia del bebé

    Silberg, Jackie

    Barcelona : Zenith, mayo de 2023

    Recull de 250 jocs que afavoreixen l’aprenentatge, el desenvolupament dels infants de 0 a 12 mesos i fomenten la seva sociabilitat. També milloren les capacitat d’escoltar, parlar i promouen la curiositat.  

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    16/11/2023
  • ¡Abre los ojos!

    Lillo, Concepción

    Pamplona : Next Door Publishers, mayo 2023

    Els ulls són un sistema fascinant i el seu disseny i particularitats son diferents per cada espècie. Aquest llibre pretén ser una guia única que combina biologia, neurociència i tecnologia  per a explicar-nos com funciona el sistema visual, amb un com recull de curiositats. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    18/10/2023
  • Matemáticas para padres desesperados

    Ortega, Isabel

    Córdoba : Lea España, abril de 2023

    Els pares i mares que ajuden els seus fills a fer els deures de matemàtiques, es troben amb la dificultat de no saber o no recordar el que van aprendre.
     Aquest llibre vol ser un suport per entendre els conceptes de matemàtiques que fan a l’escola, amb un llenguatge clar i gràfics, a través de trucs i estratègies claus per a fer  fàcil el que sembla difícil. 
    L’autora té una llarga  experiència en didàctica escolar i contagia amb aquest llibre el gust per la ciència i la passió per aprendre. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    16/11/2023
  • Sol :

    Carenini, Emma

    Madrid : Punto de Vista Editores, abril 2023

    Emma Carenini, professora de filosofia, fa un anàlisi de la importància del sol a la nostra cultura. Fa un repàs de com les diferents civilitzacions li han retut culte. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    18/10/2023
  • La Fibromialgia :

    Collado, Antonio

    Barcelona : Amat Editorial, abril de 2023

    La fibromiàlgia és una malaltia amb una alta prevalença en la població general i, malgrat això, continua sent una gran desconeguda. Aquest llibre proporciona informació de qualitat i pràctica que permetrà a molts pacients, familiars i professionals comprendre millor quins són els seus símptomes i com es poden tractar. Dedica especial atenció al dolor i els seus mecanismes de producció, el funcionament del sistema nociceptiu, responsable del seu desenvolupament i modulació, la relació amb altres símptomes com el cansament, l'alteració del somni, les alteracions secundàries de la concentració i de la memòria, entre altres. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/10/2023
  • Alergia, la nueva epidemia :

    Ribó, Paula

    Barcelona : Alienta Editorial, mayo 2023

    Llibre divulgatiu que explica els diferents tipus d'al·lèrgies ( respiratòries, alimentàries, als medicaments, als insectes, de la pell, entre altres. La reconeguda al·lergòloga, dra. Paula Ribó recopila tota la seva experiència en la pràctica, investigació i formació per explicar com entendre, prevenir i conviure amb les malalties al·lèrgiques. Explica perquè apareixen, els factors que les desenvolupen i la simptomatologia més freqüent. També explica com hem d’actuar en el cas de reaccions greus i o xoc anafilàctic. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    18/10/2023
  • En perill d'extinció :

    Vidal, Pau

    Barcelona : Empúries, 2005

    Hi ha moltes paraules i expressions en llengua catalana que s’utilitzen en el dia a dia, però també n’hi ha moltes altres que, per la tendència general a economitzar els mots, s’estan perdent. Potser algun avi o alguna àvia encara diu “badoc”, “esbarriar” o “queviures”, però cada cop és menys freqüent escoltar-ho en ambients de gent més jove.

    Pau Vidal, filòleg, traductor i divulgador lingüístic, és l’autor del llibre En perill d’extinció. 100 paraules per salvar, una obra que dona a conèixer algunes d’aquestes paraules (o combinacions de paraules) que sembla que estan envellint, però que continuen sent molt boniques. En alguns casos, fins i tot, és algun dels significats el que s’està perdent.

    L’autor analitza a les planes del llibre cadascuna de les expressions plantejades, sempre de forma amena, i n’inclou curiositats molt interessants.

    Es tracta d’una obra que porta a reflexionar sobre l’evolució de la llengua catalana, però que també convida a salvar els mots i a evitar que la llengua pugui empobrir-se.

    Més informació:

    Recomanat per Jordi Tena. Biblioteca Sant Adrià. Sant Adrià de Besòs

    16/10/2023
  • Sopes :

    Parellada, Ada

    Barcelona : Rosa dels Vents, [2022]

    S’apropa el temps de les sopes i llegim el que  l’Ada Parellada diu en el seu receptari.

    “Sopa és casa. Sopa és àvia (i avi). Sopa és amor. Sopa és nostàlgia. Les sopes ens evoquen els moments quotidians, sense floritures, senzills, tranquils i humils. No són ostentoses, no es mostren, passen desapercebudes però van construint el record...”

    Tota una invitació i  bones receptes per  posar-nos a la cuina a elaborar un àpat calent, saborós i de fàcil digestió, alhora que construïm memòria.

    Recomanat per la Biblioteca d'Artés

    16/10/2023
  • Teatro de la muerte y otros ensayos (1944-1986)

    Kantor, Tadeusz,

    Barcelona : Alba, 2010

    La festivitat de Tots Sants ha comptat amb una rica tradició teatral, des de la representació del clàssic de José Zorrilla, "Don Juan Tenorio" a la dansa del Ball de la mort, una visió escènica davant de la mort, que Tadeusz Kantor va culminar en la seva última etapa de creació, anomenada el Teatre de la mort.  

    Tadeusz Kantor (1915-1990) fou un artista polonès polifacètic i un dels creadors escènics més destacats del s.XX. Sota la influència del moviment de les avantguardes, com el dadaisme i el surrealisme, Kantor va fundar l’any 1955 la companyia de teatre experimental Cricot 2, amb la qual va desenvolupar la seva visió teatral al marge de qualsevol ideologia i convencionalisme de l’època.

    Considerat el Warhol de la Polònia comunista, a "Teatro de la muerte y otros ensayos", trobem la seva recopilació teòrica, la qual uneix tota la seva vida artística, dels seus inicis teatrals a Cracòvia, en plena ocupació nazi, fins al seu darrer treball com a professor al teatre Piccolo de Milà, l’any 1986. D'aquesta manera, el llibre dividit en set capítols, s’inicia amb el Teatre independent dels anys 1942-1944, amb una tria de textos de Kantor al voltant del seu primer grup teatral que va crear juntament amb uns amics durant la guerra, i que representà de forma clandestina en cases particulars obres de Jean Cocteau o Stanislaw Wyspianski. Per continuar amb un viatge per les múltiples formes de la seva concepció teatral, defugint sempre de qualsevol tendència o tradició, a través de l'etapa del Teatre informal, al Teatre impossible fins a la més reconeguda i fosca de la trajectòria, el Teatre de la mort.

    Un període pictòric-visual, on apareixen units l'univers literari, performance, artístic i teatral del creador polonès, amb obres com, "La classe morta"; títol cabdal de Kantor, en què fa una reflexió sobre el pas del temps, la memòria i estableix l’escena teatral com un lloc de trobada entre vius i morts. Fins al punt que el mestre Peter Brook, la va definir com un espectacle després del qual el teatre no va tornar a ser el mateix.

     

    Recomanat per Marta Aliberch Sànchez. Bib. Sibil·la Durfort. Collbató.

     

     

    02/04/2024
  • Dones de la muntanya :

    Ravera, Federica

    Sant Cugat del Vallès : Pol·len Edicions, novembre de 2022

    Aquesta novel·la gràfica narra les vivències d’un grup de dones que viuen al Pallars Sobirà amb una mirada de gènere. Es tracta del diari de la científica social-natural i activista ecofeminista, Federica Ravera, que va recórrer les valls del Pirineu per conèixer la ruralitat d’alta muntanya. S’hi va instal·lar a viure per estar més en contacte amb la gent d’allà. Els personatges són de ficció, encara que es basa en fets reals, en diàlegs que en alguns casos són fidels i en d’altres, adaptats.

    Els dibuixos de la Martina Manyà donen vida al ventall de veus múltiples i diferents: ramaderes, pastores, formatgeres i artesanes de la llana, de famílies de la zona o de nouvingudes, de joves i no tan joves, amb estudis relacionats amb l’agricultura o no. Aquestes dones que han de defensar el seu treball dia a dia i també s’han de defensar de les discriminacions i els sexismes i les dinàmiques de poder que encara perduren actualment.

    La gent se sorprèn perquè porto una granota, i encara em diuen : “I tu portes lo tractor” Jo crec que és molt més difícil portar el bestiar, però és la icona: Lo tractor no és femení i la granota, tampoc!” Capítol, Primavera

    La història està dividida en quatre capítols que corresponen a les quatre estacions: hivern, primavera, estiu i tardor durant les quals es duen a terme diferents tasques, activitats pageses, segons el temps que fa.

    L’Àgata és la protagonista d’aquesta narració, és la científica que va a la muntanya a parlar amb la dona rural, la que visibilitza fins on arriba el sistema econòmic fet i dirigit per homes, on sembla que la dona que es dedica a la pagesia sigui un fet extraordinari.

    Recomanació de Lourdes Escrigas Casas. Biblioteca Joan Oliva i Milà

    04/03/2024
  • Tot per l'aire :

    Reynolds, Jason

    València : Sembra Llibres, gener de 2021

    Jason Reynolds és un dels autors més destacats i reconeguts actualment de la literatura juvenil als Estats Units. Reynolds inspirat en el rap i les seves arrels d’infantesa, ens presenta una novel·la carregada d’empatia, humanitat i realisme. La història comença d’una forma fantàstica: un autobús escolar cau del cel. Un esdeveniment que uneix deu narracions breus que il·lustren la vida d’un barri popular de Nova York quan s’acaben les classes. La seva prosa en petits relats fa que sigui un llibre fàcil d’arribar a un ampli ventall de lectors. Una oportunitat de compartir lectura entre joves i adults, establir vincles i raonar sobre les pors i les inseguretats que fan girar el món i les nostres vides. Tot per l’aire és la seva primera novel·la traduïda al català i ha estat finalista del National Book Award, Premi d’Honor del Coretta Scott King Award i Medalla d’Or del Parent’s Choice Award.

    Més informació:

    Recomanat per David Márquez. Bib. Mn. Joan Avinyó. Cubelles.

    13/10/2023
  • El Famosíssim catàleg de Walker & Dawn

    Morosinotto, Davide

    Barcelona : Viena Edicions, novembre del 2020

    Ens trobem en el Mississipí de l'any 1900, just en la zona pantanosa que es troba en la desembocadura del riu. Quatre amics troben unes monedes i decideixen fer una compra al famosíssim catàleg de Walker i Dawn, on es poden adquirir tot tipus d'objectes. Quan els hi arriba el paquet, però,  tenen una sorpresa i és que allò que havien demanat no hi és; en el seu lloc troben un rellotge de ferroviari, vell i espatllat. Després de deslliurar-se’n d’un estafador que els hi volia prendre el rellotge, tots quatre decideixen emprendre un llarg viatge fins a Chicago, on es troba la seu de l’empresa, per tal de fer-ne el canvi. Un viatge que no estarà exempt d'aventures, misteris i perills.

    En "El famosíssim catàleg de Walker i Dawn" tots els detalls compten; començant amb la il·lustració de la coberta i continuant amb les guardes, les quals ens endinsem en el catàleg de l'època, i ens mostren alguns objectes que anirem trobant en el transcurs de la història; i continuant amb les il·lustracions de l'interior i en el títol dels capítols.  

    La veu narrativa és en primera persona, però és cadascun dels quatre amics qui explica una part de la història. Les veus i la història és lineal, és com quan una colla d’amics explica una història i ara comença un, i ara l’altre.

    És una novel·la que ens fa rememorar les clàssiques novel·les d'aventures i en especial les d'en Tom Sawyer. I mentre vas llegint no pots evitar sentir al cap, en forma de bucle,  la melodia de la sèrie. Algú s’enrecorda? 

    Nascut a Camposampiero l'any 1980, Davide Morosinotto, és traductor, periodista i autor de diversos llibres infantils i juvenils. Amb "El famosíssim catàleg de Walker i Dawn" va rebre diversos premis entre ells: Premi Andersen 2017 a Itàlia, el XXVI Premi de llibreters italians al millor llibre per a joves, i el XXI Premi Frignano de narrativa per a joves, i també va ser obra finalista i, finalment, guanyadora del 26è Premi Protagonista Jove 2021-2022, en la categoria d’11 anys.  

    Posteriorment també ha publicat dues obres més d’aventures: “La Deslumbrante luz de dos estrellas rojas : el caso de los cuadernos de Viktor y Nadia” i  “La Flor perduda del xaman de K : un viatge increïble dels Andes a l'Amazònia”. Les edicions d’aquests dos llibres també estan molt cuidades de forma visual, i en ells hi trobem diversos narradors, un format de tipus diari personal, colors de lletra diferent, fotografies, mapes, anotacions al marge, dibuixos, tipografies de mides i formes diferents, cal·ligrames... 

    Uns llibres súper recomanables tant per a joves com també per a adults.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Santiago Rusiñol. Sitges.

    03/11/2023
  • Aquest deu ser el lloc

    O'Farrell, Maggie

    Barcelona : L'Altra Editorial, 2017

    Maggie O'Farrell (1972) és una novel·lista nord-irlandesa. A l’edat de vuit anys i a causa d’una infecció viral es va perdre tot un curs escolar, aspecte que queda a bastament referenciat en la seva novel·la "La distància que ens separa" (2004) i també en l’autobiografia "Visc, i visc, i visc" (2017). Debuta en el panorama literari l’any 2000 amb la novel·la "After You’d Gone" (encara no traduïda). A aquest el seguiran un parell de títols que tampoc no trobem traduïts i l’any 2007 publica "L’estranya desaparició d’Esme Lennox". Però és el 2010, en guanyar el prestigiós Premi Costa Novel amb la novel·la "La mà que prenia la meva" quan l’autora va rebre el reconeixement internacional per la seva narrativa. Les seves dues darreres novel·les publicades han estat "Hamnet" (2021) i "El retrat del matrimoni" (2023).

    A "Aquest deu ser el lloc" la Claudette, un dels personatges principals de la història, en un moment àlgid de la seva carrera com a actriu, simula la seva pròpia mort i es refugia en un paratge ben amagat d’Irlanda, amb la idea de començar una nova vida. Però en Daniel, un lingüista nord-americà que ha viatjat a Irlanda per recollir les cendres del seu avi, es creua accidentalment en la seva vida. S'estableix una relació amorosa entre ells i, al llarg de la novel·la, anem descobrint, també, el passat del Daniel, que ha deixat enrere a un parell de fills a qui no veu mai i a un pare amb el que no té gens bona relació.

    El llibre té una estructura complexa, amb cinc punts de vista i cinc localitzacions, i, tot i això, és una història d'amor, i a la vegada una història sobre el passat i com aquest ens afecta en el nostre dia a dia.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Manuel de Pedrolo. Sant Pere de Ribes.

    11/10/2023
Mostrando el intervalo 521-540 de 8599 resultados
Página de 430