Las bibliotecas recomiendan

  • Rutes per descobrir arbres monumentals

    Barba, César

    Bilbo : Sua Edizioak, maig 2023

    Catalunya és un país eminentment forestal, on creixen més de cent espècies diferents d'arbres, alguns dels quals s’han convertit en monumentals. 
    Es caracteritzen per les grans dimensions, per la bellesa o per l'edat considerable, i en molts casos, pels tres factors a la vegada. Aquesta guia presenta les excursions per visitar-los. Son obres d’art de la natura que ens ajuden a valorar l’entorn i la passejada per trobar-los. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    13/11/2023
  • Color :

    Finlay, Victoria

    Madrid : Capitán Swing, [2023]

    Per explicar la història dels colors,  Victoria Finlay ens proposa una apassionant aventura al voltant del món i a través dels temps, revelant com els colors que triem han determinat la història de la pròpia cultura. 
    Finlay explora els materials físics que acoloreixen el nostre món, com els minerals preciosos i la sang dels insectes, així com els significats socials i polítics que el color ha tingut al llarg del temps. Ho explica amb histories dels principals pintors com Miquel Àngel, Van Gogh i de grans quadres. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 
     

    13/11/2023
  • Destacar o callar : niñas y mujeres con altas capacidades

    Sanz Chacón, Carmen

    Barcelona : Plataforma Editorial, mayo de 2023

    Un actual i documentat assaig sobre les dones intel·ligents. L’autora explica com les dones amb altres capacitats volen passar desapercebudes en comptes de fer valdre els seus coneixements, competències i habilitats. Fa un anàlisi de dones silenciades al llarg de la història per adaptar-se al condicionaments socials, perdent grans personalitats. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    13/11/2023
  • El Amor de la clase que sea

    Viva Suecia

    España : Universal Music Spain, [2022]

    "El amor de la clase que sea" és el tercer àlbum d'estudi de Viva Suècia, llançat el 2022. Aquest àlbum va consolidar la banda com un dels referents del indie rock a Espanya.

    Si t'agrada la música indie, et recomano que l'escoltis. L'àlbum compta amb una varietat de temes emotius i profunds que exploren temes com ara l'amor, la solitud i la mort.

    Les cançons més destacades inclouen "El Bien, "Lo Que Queda De Cariño", "No Hemos Aprendido Nada" i "Justo Cuando El Mundo Apriete". La instrumentació d'aquest àlbum és especialment impressionant, amb intenses guitarres i vigorosa percussió que complementen perfectament les lletres emotives de les cançons.

    En resum, si busques un àlbum de música indie rock amb lletres profundes i una instrumentació impressionant, “L'amor de la classe que sigui” de Viva Suècia és definitivament una excel·lent elecció.

     

    Més informació:

    Recomanat pel Prestatge de música.

    13/11/2023
  • Cuidarme bien, quererte mejor :

    Llamas, Desirée

    Barcelona : Grijalbo, mayo de 2023

    Podem tenir relacions afectives sanes mantenint un equilibri entre expressar el que sentim i essent conscients de l’impacte que els nostres actes poden tenir en els altres? Aquest comportament s’anomena responsabilitat afectiva i ens ajuda a comunicar les nostres necessitats emocionals i ser respectuosos amb les emocions dels altres, per a millorar la qualitat de les nostres relacions interpersonals.

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    16/11/2023
  • Criar con salud mental :

    Velasco, Maria

    Barcelona, España : Paidós, junio de 2023

    La dra. María Velasco, psiquiatra especialitzada en salut mental en adolescents i nens, ens proposa un llibre essencial per a tots els pares i mares que vulguin promoure la salut mental dels seus fills.
    Respon les nombroses preguntes que els pares es plantegen sobre la criança, començant pel que significa ser pare o mare, que és la infància i quines són les necessitats emocionals dels nostres fills. Després, ens parla dels conflictes emocionals que sorgeixen amb la maternitat i la paternitat, com aconseguir un bon vincle o com educar de manera serena als nostres fills.
    Velasco tracta sobre les dificultats que es troben els pares moderns. Ofereix pautes per a una criança més sana i significativa, ajudant els pares a conrear un amor incondicional pels seus fills i a satisfer les seves necessitats emocionals.

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 
     

    13/11/2023
  • ¿Tu hijo aún no sabe qué estudiar? :

    Ibáñez, Elena

    Barcelona, España : Larousse, 2023

    El 78 % dels joves que han de triar estudis no saben què volen estudiar. La mitat d’ells triaran carreres tradicionals que desapareixeran els propers anys. A més, a Espanya un de cada tres estudiants no acabarà el primer curs de la carrera que seleccionat. 
    L’oferta de nous estudis i de noves professions creix cada any i desconcerta a estudiants, famílies i professors orientadors. L’oferta és immensa en graus universitaris i cicles professionals i el mercat laboral canvia molt de pressa. 
    Davant d’aquest panorama descoratjador, Elena Ibáñez, ha elaborat aquesta guia pràctica i actualitzada per ajudar als joves, famílies i professors en la presa de decisió d’estudis al segle XXI. Es basa en 4 passos: 
    - Informació sobre l‘estudiant (personalitat, habilitats, aspiracions)
    - Els rols del treball al segle XXI
    -Tecnologies que s’utilitzen a cada feina 
    - Les feines que tenen més ocupabilitat
    L’autora demostra coneixement profund de l'àmbit laboral i de l'orientació. Desmunta les principals creences que provoquen eleccions errònies, frustració vital i abandonament de la formació. Una guia que dona protagonisme a les feines amb alta ocupabilitat.

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 
     

    13/11/2023
  • Teoria escènica

    Gual, Adrià,

    Barcelona : Institut del Teatre, 2016

    L'estudi introductori del llibre diu: "Les obres teatrals d'Adrià Gual, en la seva majoria, van ser publicades en vida de l'autor (i algunes reeditades), i per aquest motiu es poden consultar amb certa facilitat. Per contra, els assajos, els prefacis inèdits, les conferències, els articles i les notes esparses van ser parcialment publicades en l'època i, malgrat el seu interès, es localitzen avui tan sols en hemeroteques i fons documentals. Sortosament la pràctica totalitat dels manuscrits de l'autor es conserva agrupada i és consultable a la biblioteca del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre de Barcelona."

    Per cobrir aquest buit, Carles Batlle i Enric Gallén recuperen tot aquest material en aquest llibre que pretén donar a conèixer els textos més representatius de l'assagística gualiana, situar-los en el seu context local i internacional i avaluar-ne la importància en l'establiment d'una tradició teatral autòctona.

    Adrià Gual i Queralt (Barcelona, 1872-1943) va ser un dramaturg, director d'escena, empresari teatral i pedagog català que va viure a finals del segle XIX i principis del segle XX. Gual va fundar la companyia del Teatre Íntim amb l'objectiu de modernitzar el teatre català. A més, va fundar l'Escola Catalana d'Art Dramàtic per encàrrec de la Mancomunitat i un dels pioners del cinema a Barcelona. És una figura cabdal del modernisme català, i va ser reconegut per la seva tasca de regeneració, europeïtzació i ennobliment de les arts catalanes del teatre del segle XX.

    La seva teoria escènica es basa en la fusió de les arts en el teatre, concebut com a art total, i en la voluntat d'adaptació a la realitat del teatre català modulant les propostes segons les circumstàncies culturals i polítiques del país. Pel que fa a la seva obra, Gual va ser un dels primers dramaturgs simbolistes catalans i va escriure obres com "Silenci" que entronquen amb el teatre simbolista belga de Maurice Maeterlinck. A més, va ser el primer director d'escena a Catalunya i a Espanya, i va introduir la pedagogia dramàtica entesa a la manera contemporània.

    Va escriure diverses obres de teatre que oscil·laven entre el modernisme i el realisme teatral més estricte. Algunes de les seves obres més conegudes són "Oh, Estrella!", "La mosca vironera", "La visita", "L'últim hivern", "La mar brama", "Morts en vida", "El perill", "Nocturn (Audante Morat)", "Blancaflor", "Silenci (Drama de món)", "La serenata", "Joan Ezequiel", "Hores d'amor i de tristesa", "Fígaro o la dama que s'avorria", "La mentidera" i "El camí".

    El Teatre Íntim va ser un projecte i companyia teatral posat en marxa l'any 1898 per Adrià Gual juntament amb Joaquim Pena, Claudi Sabadell, Oriol Martí, Salvador Vilaregut, Francesc Soler i Josep Maria Sert amb la finalitat bàsica de donar nous aires al teatre català de l'època de promoure un teatre modern a Catalunya. El concepte de Teatre Íntim fa referència a la familiaritat, al grup reduït, tot i que no advoca per l'aïllament, si ho fa en una voluntat original de formar part d'un grup selecte intel·lectual. A les seves representacions, en un principi, només s'hi accedia per invitació, i per això la primera representació pública del Teatre Íntim La culpable de Gual (1899) va esdevenir un autèntic fracàs.

    A partir de l'experiència simbolista de Lugné-Poe, condueix el Teatre Íntim cap a un art total, creant una atmosfera, un ambient i una emoció que posi de manifest la correspondència entre el fet físic i espiritual. Inspirat en les noves propostes que s'estaven realitzant a París, va realitzar diversos espectacles als Jardins del Laberint d'Horta, on Gual va aplegar clàssics universals amb autors catalans, creant el que és conegut com a Teatre de la Naturalesa. El llegat del Teatre Íntim és cabdal, i l'any 1913 la companyia esdevé l'Escola Catalana d'Art Dramàtic, i constitueix l'embrió de l'actual Institut del Teatre.

    La contribució d'Adrià Gual al teatre català va ser fonamental en la modernització i dignificació del teatre català, així com en la creació d'una indústria cultural. Va ser un dels primers a introduir el simbolisme i el teatre poètic a Catalunya, va ser un dels primers a incorporar la figura del director escènic i a innovar en la posada en escena del teatre català. També va ser un dels impulsors de la Ciutat del Teatre, un projecte que va idear com a Teatre de la Ciutat, el primer intent per fer un teatre nacional, projecte que finalment va ser descartat l'any 1925. A més, va ser un dels fundadors de l'Escola d'Art Dramàtic, que va ser fonamental per a la renovació del teatre català.

    Selecció de retrats i fotografies d'escena de muntatges teatrals d'Adrià Gual amb el Teatre Íntim (1898-1928), la Nova Empresa de Teatre Català (1908-1910) i l'Escola Catalana d'Art Dramàtic (1913-1934)per a l'exposició "Adrià Gual (1872-1943), el perfum d'una època". 

     

    Més informació:

    Recomanat pel Prestatge virtual d'Arts escèniques 

    13/11/2023
  • La Cuina dels altres catalans

    Bueno, Xesco

    Barcelona : Larousse, març de 2023

    Un llibre molt interessant i nostàlgic que parla de la cuina que va arribar a Catalunya procedent de les diferents onades migratòries des de la resta de la Península durant la segona meitat del s XX, una cuina humil, amb productes locals, però alhora saborosa, apetitosa i suculenta.

    Plats de cullera i plat fondo, amanides i ous, tapes per compartir, delícies de rebosteria, peixos i carns, sense oblidar els plats que venen de fogons més llunyans.

    Una cuina que reivindica els orígens, la identitat i alhora la integració. L’autor analitza quins d'aquests plats ja formen part del corpus culinari català i quan de temps ha de passar per considerar-los part de la cuina catalana.

    Un llibre amb receptes, històries i unes imatges meravelloses!!

     

    Més informació:

    Instagram de l’autor

    Recomanat per Lluïsa Huerta. Biblioteca El Pont de Vilomara i Rocafort

    13/11/2023
  • Coses petites com aquestes

    Keegan, Claire

    Barcelona : Editorial Minúscula, març del 2022

    Claire Keegan (County Wicklow, Irlanda, 1968) és una escriptora reconeguda pels seus relats breus. L’any 1999 publicà un recull de contes sota el títol d’Antártida del qual l’editorial argentina Eterna cadencia n’acaba de publicar una reedició. L’any 2007 publicà un segon llibre de contes titulat Recorre los campos azules i ja al 2010 veié la llum la seva primera novel·la curta, Tres llums.
    La novel·la Coses petites com aquestes es publicà l’any 2021 i està basada en fets reals. Ambientada en un poblet irlandès dels anys ’80, narra la història de Bill Furlong, un pare de família d’origen humil, tot ell bondat, que no ha tingut una infantesa fàcil ja que ha crescut únicament gràcies als esforços de la seva mare.

    En un moment determinat, Furlong esdevé testimoni d’uns fets que no pot ignorar. Malgrat l’oposició i la por de la seva dona ell decideix destapar els abusos sistemàtics que una institució religiosa comet contra les dones que té acollides.
    Una novel·la tan intensa com breu que apel·la al lector a no ignorar allò que succeeix a prop, a superar qüestions morals i pactes de silenci i, finalment, a explicar-ho on calgui, tal i com fa el propi protagonista.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Sant Ildefons. Cornellà de Llobregat.  

    10/11/2023
  • La història comença quan l’autora i protagonista ens explica que es casa amb un home marroquí i  viatja regularment al Marroc per visitar la seva família política. A partir d’aquí anem veient com el país i els costums de la seva gent  passen a formar part de la seva realitat més íntima.
    El llibre recull vivències d’un grapat d’anys, des de la primera visita, quan es compromet amb en Mohamed, fins a l’actualitat, amb els fills entrant a l’adolescència. 
    La Mireia comparteix costums d’una manera molt amena i facida d’anècdotes. Ens parla del menjar, on en destaca la particular dèria pel dolç –d’aquí el títol–, dels rituals de visitar i ser visitat, dels viatges, de les dones, de la llibertat, del cos, del treball, de l’amor, de la mort, de la gran ciutat de Casablanca i del petit poblet d’on és originària la família del seu marit, del Ramadà i la gran aventura que suposa la pelegrinació a la Meca. 

    Hi descobrim moltes similituds amb casa nostra i m’ha agradat especialment quan explica la relació entre les dones de la família, les cunyades i la sogra. 

    La història ens acosta al nord d’Àfrica i ens confronta amb els nostres propis prejudicis. És molt fàcil empatitzar amb la cultura marroquina i amb les situacions que es narren. Sembla que siguem molt lluny del Marroc i realment hi som molt a prop.

    Està escrit en segona persona, fet que sorprèn, per ser un relat personal, i et fa sentir interpel·lada.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. La Ginesta. Begues.

    10/11/2023
  • "Dr. Livingstone, suposo" :

    Moret, Xavier

    [Sant Celoni] : Tushita Edicions, desembre de 2021

    L’autor, Xavier Moret (Barcelona, 1952), és un escriptor i viatger que ha escrit novel·les i nombrosos llibres de viatges i articles periodístics dedicats a una gran varietat de llocs del món.
    El present llibre de viatges l’ha editat Tushita en català (“Dr. Livingstone, suposo”) i Península en castellà (“Tras los pasos de Livingstone”). El títol ens dona com a referència l’explorador Livingstone per determinar per quines zones d’Àfrica viatjarem durant la lectura. Concretament es recullen les impressions de viatges fets per l’autor per Zanzíbar, Tanzània, Kenya, Uganda i el Congo, una zona geogràfica que coincideix amb les de les rutes per on van passar els primers exploradors occidentals a l’Àfrica oriental. De tota manera, a banda d’aquests exploradors, el llibre parla principalment de les pròpies vivències de l‘autor i incorpora moltes altres anècdotes protagonitzades per personatges que no tenen res a veure amb ells (Karen Blixen, Jane Goodall...).
    Malgrat ser un gran viatger i haver-se mogut arreu del món, l’autor mateix reconeix que sempre ha tingut una enorme fascinació per Àfrica, el continent que li té el cor robat. I això és així perquè segons ell és un continent que et canvia, que un cop el coneixes una mica profundament, ja no pots ser el mateix. Un continent que té un ritme diferent, on cal no tenir pressa i on cal deixar marge als imprevistos. 

    Una oportunitat única d’acompanyar amb la lectura les aventures d’aquest viatger incansable, que ens ofereix la seva mirada personal sobre aquests racons del continent africà i sobre les persones que hi va trobant, transmetent-nos tot l’afecte que hi aboca.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Marta Mata. Cornellà de Llobregat

    01/12/2023
  • El Tejido de la civilización :

    Postrel, Virginia

    Madrid : Ediciones Siruela, [2021]

    La història de la humanitat és la història dels teixits. Tan antiga com la civilització, la necessitat d’obtenir teixits ha servit d’impuls per a la tecnologia, els negocis, la política i la cultura. En aquest llibre, Virginia Postrel ens porta una investigació única en el seu àmbit que sintetitza arqueologia, cultura, economia i ciència per a construir una història sorprenent. A partir de quelcom cotidià tambè es pot construïr la història, estem massa acostumats a consumir la història dels poderosos i sovint ens oblidem de que n'hi ha d'altres.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Clara Campoamor. Cornellà de Llobregat

    01/12/2023
  • Visiones del futuro

    Torroella de Montgrí : Panini, 2016

    "Visiones del futuro" es un volum de 2016 que recull els sis primers números d'una historia que gira a l'entorn de l'Avenger Vision. Vision debuta als còmics al número 57 del "Avengers volum1" a l'agost de 1968, per tant ja es un personatge que té moltes històries al darrere, però, en aquesta, el tàndem format pel guionista Tom King i el dibuixant espanyol Gabriel Hernández Walta li donen una volta al personatge, i ens expliquen com Vision vol formar una família.

     La història, encara que no deixa de ser de temàtica superheroica, tracta temes molt humans. En aquesta, Vision forma una família amb una "dona" i dos "fills" sintezoides, a la que mes endavant s'hi afegeix un gos, i com a tota família, passa per tota classe de dificultats. Tom King aprofita de manera molt intel·ligent la vida familiar dels Vision per tractar temes mot humans com el racisme, el masclisme, el bullying, la soledat i molts altres. Ho fa a través d'una narrativa espectacular i fent us de diàlegs i monòlegs carregats de lògica i filosofia. 

    En definitiva, es tracta d'una de les històries de Marvel  mes aclamades d'aquest segle XXI, tant per la originalitat de la trama dins del gènere, com per les pinzellades del dibuixant, que l'apropen molt al còmic independent. Una joia pels amants dels superherois i pels que  volen apropar-se  per primer cop.

    Més informació:

    Recomanat per Jaime Poncelas Gutiérrez. Bib. Maria Aurèlia Capmany. Sant Boi de Llobregat

    10/11/2023
  • La Nostra ciutat

    Wilder, Thornton,

    Barcelona : Institut del Teatre, 2018

    La vida a Grover’s Corners, una petita ciutat de l’estat de New Hampshire transcorre amb normalitat, els petits esdeveniments de la vida, la quotidianitat, es van succeint de forma natural. Però, no són, precisament, aquests petits esdeveniments els que donen raó de ser a l’existència humana?

    En La nostra ciutat, Thornton Wilder analitza el microcosmos d’una petita societat i la seva evolució en les primeres dècades del segle XX, i ho fa resseguint les petites accions, moments i converses que creu són les que han definit les grans decisions vitals dels personatges. La seva intenció és que els espectadors ens adonem d’això, Emily, una de les protagonistes, es queixa en una reflexió final: “Cap ésser humà s’adona algun cop de la vida mentre la viu? De cada, cada minut?”

    En aquesta obra, com en altres de Wilder, trobem la barreja d’elements innovadors en l’aspecte formal i d’altres més conservadors en la temàtica. L’obra es desenvolupa en tres actes amb salts temporals en un espai físic construït  amb objectes figurats i amb un regidor-narrador que trenca la quarta paret i es dirigeix  directament al públic. En aquest sentit, l’obra és conscient de ser una representació de la vida, un element de realisme buscat per l’autor.

    En canvi, temàticament, Wilder parla amb tendresa i enyorança d’un temps passat idealitzat, on les contradiccions i tensions socials de la petita societat que formen els habitants de Grover’s Corner són un preu acceptable a pagar a canvi de l’harmonia social imperant. L’obra té gran precaució vers el seu temps present, els anys trenta del segle XX, un temps de grans urbs, de producció industrial i de masses, on l’individu és més petit i insignificant. Un temps de canvis ràpids, deshumanització i conflicte que ens poden recordar l’actualitat i on, de la mateixa manera que llavors, el retorn a allò petit, concret i segur ens pot ser igualment útil per retrobar-nos amb la nostra pròpia humanitat. En temps de crisi, llegir Thornton Wilder, tranquil·litza.

    Thornton Wilder (1897-1975) és dels clàssics contemporanis del teatre nord-americà. Va guanyar el Pulitzer precisament amb l’obra recomanada que,  juntament amb "El llarg dinar de Nadal" (1931), són els seus treballs dramàtics més representats. 

    Més informació:

    • La nostra ciutat – Fitxa tècnica Comanegra - Institut del Teatre

    • Thornton Wilder a les biblioteques

    • La nostra ciutat al Teatre Lliure– Fitxa tècnica de la representació dirigida per Ferran Utzet

    • "Our Town" (1955). Versió cinematogràfica amb Frank Sinatra i Paul Newman dirigida per Delbert Mann.

    Recomanat per Bib. Josep Janés. L'Hospitalet de Llobregat

    17/11/2023
  • Solaris

    Lem, Stanislaw

    Barcelona : Minotauro, 1985

    Fascinant novel·la de ciència-ficció de la mà d'un dels grans escriptors (d'aquest gènere i més enllà), el polonès Stanislaw Lem (1921-2006) on s'explica l'arribada del psicòleg Kris Kelvin a l'estació espacial que està investigant el planeta Solaris, cobert per un gran oceà de qui es sospita que té cert nivell d'inteligència. Però ell no té la missió d'ajudar en aquesta investigació sinó de esbrinar què ha passat amb la tripulació de la nau, amb qui els contactes són cada vegada més erràtics. A l'estació es trobarà un ambient de bogeria del que Kelvin acabarà formant part al patir les mateixes "visites" que la resta de la tripulació. En el fons de la novel·la apareixen temes com el significat de la humanitat, els sentiments de pèrdua i culpa i la força o la manca d'aquesta per superar els sotracs emocionals.

    La novel·la ha estat adaptada pel cinema un parell de cops de la mà de prestigiosos directors com Andrej Tarkovski o Steven Soderbergh.

    Stanisław Lem (12 de setembre de 1921 - 27 de març de 2006). Escriptor polonès de ciència-ficció. Traduït a 37 llengües i amb més de 10.000.000 d'exemplars venuts.
    Fou premiat com a membre d'honor de l'associació Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA) l'any 1973, però l'any 1976 en fou expulsat a causa d'unes declaracions molt crítiques: afirmava que la ciència-ficció nord-americana era de baixa qualitat literària i estava més preocupada per les aventures que per desenvolupar noves idees i formes literàries.

    Més informació:

    Recomanat per Hector Calvet. Bib. Can Mulà. Mollet del Vallès.

    08/11/2023
  • Nenes i nens feministes

    Lacasa, Blanca

    [Madrid] : NubeOcho , Abril, 2022

    Aquest llibre ens pot ajudar a explicar a la canalla -i també als adults- què vol dir ser feminista d'una manera ben planera i amb les il·lustracions coloristes i tendres de Gusti.
    Els autors, Blanca Lacasa i Luis Amavisca, ens presenten un ventall de situacions quotidianes on el feminisme hauria d'estar sempre present si volem garantir la igualtat entre les persones i si volem animar als nostres infants a créixer desenvolupant-se sense pors ni condicionaments de cap mena.
    Coses tan petites i tan banals com la mida del cabell, la professió, el color de la roba, les disfresses, els amics, amb quines joguines jugarem, l'expressió lliure o la repressió dels sentiments són alguns dels aspectes que tradicionalment s'han diferenciat segons el gènere i que poden limitar a les persones.

    En aquest conte, veiem com ser feminista significa eliminar aquesta separació que potser encara arrosseguem de manera inconscient i com el feminisme promou la igualtat per tothom, no només per a les dones.

    Adequat de 3 a 6 anys.

    Recomanat per Bib. Bigues i Riells del Fai.

    27/11/2023
  • Zeal & Ardor

    Zeal & Ardor

    [Lloc de publicació no identificat] : Mvka, [2022]

    Les varietats de la música metal són insondables, aquí tenim una categoria més: en direm gòspel metal. Des de Suïssa s’aixeca una banda amb només tres àlbums d’estudi però amb actuacions arreu del planeta i un so fins ara poc explorat: els cants espirituals afroamericans amb el metal extrem.

    Zeal & Ardor va debutar com a ‘one-man band’, un projecte personal de Manuel Gagneux, el que va despertar tota classe d’elogis per part de la premsa especialitzada gràcies a les composicions d’avantguarda i la mixtura innovadora entre soul i rock dur.

    Manuel Gagneux celebra l’ocultisme i els temes lovecraftians; denuncia el racisme i la xenofòbia encara arrelats a la nostra societat i canta a Billie Holiday i Tom Waits.

    Amb ‘Zeal & Ardor’, assistim al disc homònim de la banda, tercer treball llarg que no deixa enrere la sofisticada fusió de sonoritats extremes amb gòspel, jazz, blues del Delta i tocs electrònics. En aquest disc trobarem els acostumats crits guturals del black metal, interludis pròxims a la música industrial, guitarres distorsionades, riffs i passatges delicats i minimalistes.

    Un disc exigent que, si no estàs preparat, pot fer-te volar el cap!

    Aquí us deixem amb un videoclip de la cançó ‘Death to the Holy’ i el directe dels temes ‘Church Burns i ‘Götterdämmerung’: fúria elèctrica i harmonies celestials.

     
     

    Més informació:

    Recomanat per Amaya Lomba. Bib. Central. Cerdanyola

    07/11/2023
  • Si avui vens al bosc... :

    Piercey, Rachel

    Valls : Cossetània Edicions, març 2021

    Natura i poesia, una combinació perfecta!

    Si avui vens al bosc és un llibre infantil amb poemes de l’escriptora Rachel Piercey i il·lustracions de Freya Hartas, que fa un bonic recorregut per la natura i els seus canvis durant les diferents estacions de l’any.

    L’Os acompanya el petit lector pel viatge de descoberta de moltes meravelles quotidianes que es poden trobar en un bosc al llarg de l’any, de la primavera a l’hivern: els caus dels animalons, les formes tan diverses de les fulles de les plantes boscanes, la textura de l’escorça dels arbres, els refilets dels ocellets enfilats a les branques, les crisàlides de les papallones...

    Escrit amb llenguatge poètic i il·lustrat amb uns dibuixos preciosos i detallistes, s’acompanya de petits jocs de buscar i trobar que ajuden l’infant a fixar-se en aquells detalls que de vegades no es perceben a simple vista. I de detalls, n’hi ha munt en aquest llibre! Hi ha dibuixades plantes de tota mena: orquídies, didaleres, boga, margaridoies, gallarets i moltes més; també animals diversos: esquirols, mussols, cérvols, formigues, gripaus, mofetes i pica-soques..., la llista és llarga. També hi ha elements del dia a dia que podem trobar a les nostres cases com contes, tassetes de cafè, jocs, instruments musicals, colors per pintar o globus, per exemple. És una delícia anar descobrint tantes i tantes cosetes.

    Un bon llibre per fullejar i mirar; millor si és en companyia per compartir una bona estona.

    Recomanació feta per la Biblioteca de Sant Celoni l'Escorxador

    14/11/2023
  • Elatsoe

    Little Badger, Darcie

    Barcelona : Indòmita, maig 2023

    L’Elatsoe té un poder: és capaç de cridar els esperits dels animals morts, una habilitat molt útil per seguir acompanyada del seu difunt gos, en Kirby. Quan el seu estimat cosí mor per un accident de cotxe, el seu fantasma li descobreix que va ser assassinat. Però, qui el va matar i per què?

    Elatsoe és la història d’una protagonista valenta i decidida que, amb l’ajuda dels seus amics, haurà de fer un viatge i enfrontar-se a la realitat d’una ciutat i les seves perversions. La combinació de misteri, fantasia, terror i mitologia confereixen un valor extraordinari a una història deliciosa i màgica.

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    06/11/2023
Mostrando el intervalo 481-500 de 8599 resultados
Página de 430