La Copa del Món de Rugby de 2015

El 18 de setembre s'ha donat el tret de sortida a la vuitena Copa Mundial de Rugby de 2015, que es juga cada quatre anys des del 1987. Se celebra a Anglaterra fins al 31 d'octubre, entre els millors 20 equips internacionals de rugbi.

L'organitzadora del Mundial, després que la  International Rugby Board descartés altres propostes, és Anglaterra. L'estadi de Twickenham a Londres amb capacitat per 82.000 espectadors, acollirà dos quarts de final, les dues semifinals i la final. Els altres dos quarts de final es disputaran al Millenium Stadium, de la ciutat de Cardiff, a Gal·les, gràcies a un acord previ. 

Història i valors del joc.

 

El rugbi va nèixer a la ciutat de Rugby en 1823, quan dos equips estaven jugant un esport semblant al futbol. Durant el partit, un dels jugadors, en Webb Ellis, va agafar la pilota amb la mà, i va sortir corrents cap a la porteria contraria, i és per aquest fet, que se l'atribueix la seva invenció. 

Cada equip està format per 15 jugadors/es, i es juga a l'aire lliure. Una de les seves característiques, és que els jugadors corren cap endavant, però han de passar la pilota, que té forma ovalada, cap en darrera. No queda clar si es va demanar expressament a l'inici que tingués aquesta forma per diferenciar-se del futbol o el seu material de bufeta del porc inflat directament originava una forma més ovalada que no pas rodona.

Els partits duren 80 minuts, amb dues parts de 40 minuts cadascuna (i 10 minuts de descans). Però a més hi ha una tercera part. S'anomena el "tercer temps", i consisteix en que l'equip local convida al visitant a prendre alguna cosa per a menjar o beure. Independentment del resultat, en aquesta "part", tots són amics, que xerren, fan bromes i canten junts...

El rugbi no només ajuda a assolir una sèrie de capacitats físiques, i un bon estat de salut, sinó que aporta uns valors molt importants, com el respecte, el sacrifici, la col·laboració i l'amistat, entre d'altres.

Sembla un esport una mica agressiu, perquè hi ha molt contacte físic, però la seva pràctica implica disciplina i respecte per les normes, que segueixen tant els jugadors com el públic: ni crits, ni protestes, ni insults... i gran respecte per les decisions arbitrals

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 17-09-2019 Última actualización 03-10-2023