Recomendación

La Catàstrofe de ser un nen

Benet i Jornet, Josep M.

Barcelona : Ara Llibres, 2014

Josep Maria Benet i Jornet (1940 -2020) és un dels dramaturgs més importants de Catalunya. "La catàstrofe de ser un nen" és la història que ell mateix va escriure de la seva infància des del seu naixement fins a l'adolescència.

Josep Maria Benet i Jornet va néixer el 20 de juny de 1940 la Ronda de Sant Antoni número 12 de Barcelona en plena postguerra. Aquest període el va marcar com a tants infants per la mancança de bens pròpies de la infantesa com les joguines suplides amb grans dosis d'imaginació. Evoca els records dels estius a Gironella, la seva escola al carrer Hospital, els escolapis de Sant Pau, les sortides als cinemes Florida...

Rememora aquelles persones, llocs i situació que van deixar petjada des de la nostàlgia, la familiaritat i la proximitat, i que de ben segur, van ser la llavor que el van portar a ser el gran dramaturg que és.

Un viatge en el temps per a aquells que no hem viscut aquesta època i la memòria d'uns records per a aquells que si l'han viscuda a través de la mirada d'un gran creador.

"Jo anava amb el papa i em vaig embadalir mirant pel vidre de l'aparador el teatret. Al papa li va fer gràcia el meu enlluernament. I s'acostava el meu sant i per la cara del papa vaig intuir que potser sí, que vés a saber..."

Més informació:

Recomanat pel Prestatge virtual d'Arts escèniques

20/06/2020