The Future is Female
The Future is Female

Rosó Buch, Sarai Gascón, Laura Ester, Gemma Font, Laia Codina, María Vicente, Marina Chavarría, Bàrbara Cornudella, Meritxell Benito.

Totes són esportistes d’alt nivell: jugadores de bàsquet, de futbol, regatistes, nedadores, atletes. Però quants noms ens sonen? Doncs segurament cap. Perquè l’esport femení no surt a la premsa, ni a la televisió, ni a les tertúlies radiofòniques.

Però existeix, i de quina manera!

I avui, parlem de bàsquet. De bàsquet femení! Perquè sí, perquè ens apassionen els 24 segons! I perquè molt a prop tenim l’Spar Citylift Girona, que ens ha fet gaudir com feia temps que no fèiem del bàsquet.  Un equip format per jugadores valentes, intel·ligents, fortes i perseverants que no han tingut por i que durant la darrera temporada han estat cada dia al peu del canó. I que ens han permès veure una victòria històrica davant un intractable Perfumerías Avenida. Unes campiones de Lliga que ara ja poden començar a somiar en l’Eurolliga.

I és que el bàsquet és bàsquet! Anoteu: la lliga comença el 28 de setembre!

I mica en mica cal donar cabuda al femení en vida de cada dia dels aficionats a l’esport. Darrerament hem sabut que Malgrat de Mar esdevindrà la Capitalitat del Bàsquet Femení durant l’any 2020. I això què implica? Doncs entre d’altres coses donar visibilitat a l’esport que practiquen arreu de Catalunya, i del món! centenars i centenars de nenes, joves i dones.

La Capitalitat del Bàsquet Femení és una idea que neix de la Federació Catalana de Bàsquet amb el clar objectiu de potenciar el paper de la dona en el món de l’esport. La primera seu va ser Sant Feliu de Llobregat, l’any 2017; la van seguir Girona, el 2018, i Igualada el 2019. Totes elles ciutats que durant aquests anys s’han bolcat en el bàsquet tant a nivell institucional com a nivell social: partits, lliguetes, actes culturals, formacions... tot per posar de relleu la importància del bàsquet femení.

I és que el bàsquet.... és bàsquet! I el futur és femení!

Ves al Prestatge Virtual d'Esports

12/09/2019 07:30h