Recomanació

El Fútbol femenino en 20 toques : la historia contada a través de las vivencias, anécdotas e impresiones de sus protagonistas

El Fútbol femenino en 20 toques

Menayo, David

Porriño : Cydonia, 2015

El futbol ja fa molt de temps que ha deixat de ser, només, cosa d’homes. Però són poques les vegades que als mitjans de comunicació es parla de les futbolistes. Per això, ara que acabem l’any, des del prestatge virtual d’esports volem fer un modest homenatge a l’esport rei practicat per dones. Perquè elles (nosaltres!) també ofereixen espectacle, també fan gols d’infart, també desperten passions a les grades i també mereixen ser al nostre petit espai de recomanacions.

Per això aquest llibre, l’únic que hi ha, a dia d’avui, a la Xarxa de Biblioteques, sobre el futbol femení.

Fa més d’un segle que es va disputar, a l’estat espanyol, el primer partit de futbol entre dones. Però el futbol femení continua essent el gran desconegut. El llibre que recomanem dóna a conèixer sorprenents històries: dones que es feien passar per homes o que enganyaven a les seves famílies per poder disfrutar de la seva passió; jugadores que sortien a l’estranger per sentir-se futbolistes o grans campiones que parlen obertament  de temes tabús com el masclisme o l’homosexualitat, fent veure que el futbol no hi entén de sexes i que pot arribar a funcionar com a teràpia! Aquesta obra recull molts testimonis en primera persona, dades i fotografies. Amb l’al·licient d’un pròleg deliciós de la periodista Maria Escario.

 

Més informació:

Recomanat per Marta Puig. Bib Santa Oliva d'Olesa de Montserrat

01/03/2019