Guies de lectura

Arriba el Nadal

Arriba el Nadal

Amb l'arribada del fred i l'hivern venen les dates més màgiques de l'any pels nens i nenes: el Nadal. Ens ve a veure el tió, cantem nadales, fem xerinola, vénen els tres Reis d'Orient, fem manualitats... I des de la Biblioteca hem volgut fer una tria de tot una mica per aquestes dates tan assenyalades, recollint manualitats, contes, històries, vídeos, webs...

Guía creada por:
  • Tiana. Biblioteca Can Baratau

Fecha de creación: 07/12/2012

Última actualización: 22/01/2015

Els Reis d'Orient


 3 contes de reis
3 contes de reis
Girona, Ramon , Linhart  
Barcelona : Abadia de Montserrat, 2005

Tres històries que envolten als Reis Mags: el Cabell blanc del rei Melcior. Un altre d'un camell molt despistat que només sap donar voltes i un tercer d'un estel que s'amaga.

 Amahal i els tres Reis
Amahal i els tres Reis
Ruiz, Margarita , Capellades i Ballester, Enriqueta  
Barcelona : Combel, 2004

Tant petits com grans podran gaudir de la lectura d'aquest conte que conserva l'encant dels contes il·lustrats d'abans, doncs està imprès i enquadernat com els petits contes de fa temps i ens explica la història de la nit més esperada de l'any aplegant tota la seva màgia.

 El Fumera
El Fumera
Sabaté i Rodié, Teresa , Culla, Rita  
Barcelona : Salvatella, 2009

En Fumera és l'espia dels Tres Reis! Ell, que té més de dos ulls vigila ens nens i les nens i informe als Reis de la quantitat de carbó o de joguines que es mereixen. Porta't bé o en Fumera farà un mal informe!

 El Quart rei
El Quart rei
Sieger, Ted  
Barcelona : Baula, 2009

Coneixes el rei Mazzel? No??? És clar! Si ell no hagués arribat tard, ara el coneixeries, perquè hauria estat company d'en Melcior, en Gaspar i en Baltasar... però és clar, en arribar tard no va poder seguir l'estel. Però el seu camí també el va dur a descobrir el què duia a dins del seu cor... el vols conèixer?

 El Rei negre
El Rei negre
Pons, Ponç , Rovira, Francesc  
Barcelona : La Galera, 2002

Ponç Pons utilitza un dels personatges màgics més estimats pels nens, el Rei Baltasar, per parlar del racisme a causa del color de la pell.

 Els Reis d'Orient
Els Reis d'Orient
Blanch, Xavier , Rovira, Francesc  
Barcelona : Baula, 2011

Un conte ideal pels que llegeixen en lletra de pal. La història enganxa: és la història de Ses Magestats els Reis d'Orient.

 Els Reis d'Orient i el misteri del camell perdut
Els Reis d'Orient i el misteri del camell perdut
Boher, Joan , Gubianas, Valentí  
Barcelona : Baula, 2008

Es tracta d'un conte amb tapa dura i lletra lligada, que pretèn donar a conèixer la tradició dels tres Reis d'Orient, els quals aquest cop hauran de descobrir les petjades d'un camell perdut. És un conte on predominen els sentiments, emocions i la descoberta de l'entorn.

 Els Reis de l'Orient
Els Reis de l'Orient
Ballesteros, Carles  
Barcelona : Abadia de Montserrat, 2010

Es tracta d'un conte de la col·lecció Ballmanetes dirigida als més petits de la casa. Un conte on podreu trobar les primeres cançons per cantar a la falda als vostres fills i a més aprendre el primer vocabulari i tradicions.

 Els Tres reis
Els Tres reis
Font, Núria , Munté, Marta  
Barcelona : Cruïlla, 2006

La col·lecció "Vull llegir!" ens porta la història dels Tres Reis en lletra de pal i lletra lligada, perquè acompanyeu als més petits en el fantàstic viatge de la lectura.

 La Nit de Reis
La Nit de Reis
Baldó, Estel , Gil, Rosa , Soliva, Maria , Filella, Lluís  
Barcelona : Barcanova, 2010

Per fi! Arriba la nit més esperada de l'any! Arriba la nit de Reis! En Joan no pot dormir, la Silka tampoc i el Xut també està neguitós i no pot dormir... Com ho faran? Han d'anar a dormir aviat perquè han de venir els Reis!!

 La Nit de Reis d'en Pau
La Nit de Reis d'en Pau
Ortega, Juan  
Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2008

Destacaríem que aquest conte pertany a la col·lecció de llibres El Ginjoler, una col·lecció adreçada a infants que senten i sords, ja que inclou el conte i un DVD adaptat al llenguatge dels signes català.

 La Plis Plau i els Reis d'Orient
La Plis Plau i els Reis d'Orient
Molist, Pep , Sardà, Cristina  
Barcelona : Baula, 2008

En el món de la simpàtica i entranyable vaca Plis Plau també hi ha espai pels Reis d'Orient. Ella com tots els nens i nenes ha escrit la seva carta plena de somnis i il·lusions, i ara està impacient per la seva arribada.

 Quina nit de Reis!
Quina nit de Reis!
Balaguer, Marta  
Barcelona [etc.] : Cruïlla [etc.], 2005

Us penseu que els Reis Mags fan la feina ells tots sols? Doncs no! I sort en tenen de l'estrella d'Orient!

 Una Nit de reis boja
Una Nit de reis boja
Pradas, Núria , Mallo, Diego  
Barcelona : La Galera, 2004

En Bocagrossa i en Tapet són dos patges del res Melcior, i els passen mil i una aventures!

Volver al inicio