Guies de lectura

Violència de gènere

Violència de gènere

Gairebé cada dia quan encenem la televisió veiem algun cas de violència de gènere, principalment contra les dones. Són moltes les manifestacions de violència contra les dones, i en gran part tenen lloc dins l'àmbit familiar, en relacions presents o passades de parella. Les relacions de violència de gènere tenen com a punt de partida relacions desiguals de poder entre homes i dones, i el menyspreu pels drets de la parella com: la seva vida, la seva llibertat, la dignitat...

Guía creada por:

Fecha de creación: 19/10/2012

Última actualización: 22/01/2015

Prevenció


Autoría: Generalitat de Catalunya

Portal de la Generalitat de Catalunya on s'hi recullen informacions com l'atenció personalitzada a les persones afectades, ajuts i prestacions econòmiques, normatives, eines de prevenció...

Autoría: Generalitat de Catalunya

L'Institut Català de les Dones està adscrit al Departament de Benestar Social i Família, que a més de les polítiques socials agrupa les polítiques transverals de dones, d'infància i adolescència, de joventut, de família, i d'immigració. L'objectiu fonamental és treballar amb més eficàcia per afegir accions innovadores i preventives dins de les polítiques socials. En aquest sentit, una de les prioritats fonamentals és la incorporació transversal de la perspectiva de gènere en totes les polítiques socials, per evitar qualsevol forma de discriminació.

Autoría: Xarxa feminista

És un espai simbòlic de trobada entre dones i els grups de dones que en formen part. Ofereix informació sobre els actes que es celebren, els butlletins que publiquen, la convocatòria de l'escola feminista d'estiu, la publicació de la col·lecció teranyina, recomenació de webs.

Autoría: Dones del barri de Gràcia

Bloc de les dones veïnes del barri de Gràcia. Ofereix informació de totes les activitats, associacions i notícies al voltant de les dones en el barri. També ofereix enllaços a altres pàgines web interessants i blocs d'interès.

Autoría: Associació Dones en Xarxa

Pretén fomentar l'ús d'internet entre les dones per tal de reduir la fractura digital de gènere. Ofereix informació d'actualitat sobre les dones, enllaços, concurs de fotografia i vídeos fets per dones Femitic, consultori en línia sobre sexe, el projecte Dones emprenedores fomentant el networking i la creació de sinergies entre dones emprenedores, entre d'altres.

Volver al inicio