Guies de lectura

Nutrició, més enllà del gust

Nutrició, més enllà del gust

L'interès per la nutrició s'ha incrementat enormement els darrers anys. L'han afavorit, per una banda, la preocupació per com l'alimentació pot tenir un impacte en la salut i, per una altra, les sospites i malfiança sobre alguns dels sistemes de producció d'aliments.
Més que receptes, des del Prestatge de Salut us volem oferir una selecció de recursos amb molta informació sobre com nodrir-nos bé i de manera saludable. Han estat triats per la qualitat dels autors o responsables de la publicació i seguint, sempre que ha estat possible, criteris de "proximitat", és a dir, que pertanyin o coneguin la cultura alimentària que ens és pròpia i "d'amenitat" que, a més de rigor científic, siguin clars en els arguments i explicacions i agradables de llegir. 

Guía creada por:

Fecha de creación: 14/07/2015

Última actualización: 14/07/2015

Nutrició i esport


 Alimentación para el deporte y la salud
Alimentación para el deporte y la salud
Barbany i Cairó, Joan Ramon  
Badalona : Paidotribo, cop. 2012

La dietètica esportiva estableix les condicions nutricionals òptimes amb les que es pot augmentar el benestar, les condicions de salut i el rendiment físic de l'esportista, o del que practica ocasionalment exercici físic de caràcter recreatiu. Una nutrició correcta, l'exercici físic regular i el seguiment d'unes regles bàsiques d'higiene són els pilars d'una vida saludable.

 La Guía completa de la nutrición del deportista
La Guía completa de la nutrición del deportista
Bean, Anita  
Barcelona : Paidotribo, cop. 2011

Aquest llibre tracta temes com: l'energia i la fatiga, la pèrdua i l'augment de pes, la ingesta de fluids i els aliments idonis per competir. També temes controvertits com els requeriments proteics i el paper de les vitamines i els minerals en  l'exercici.  Adreçat tant als estudiants i professionals relacionats amb la fisiologia i la dietètica de l'esport com als esportistes i a  tots aquells interessats en els aspectes més pràctics de l'alimentació esportiva.

 Menjar per córrer : consells i receptes per fer senzilla la vida del corredor amateur
Menjar per córrer : consells i receptes per fer senzilla la vida del corredor amateur
Gummà, Mariona  
Valls : Cossetània, 2013

Cada dia més persones volen portar un estil de vida tan saludable com sigui possible. Però no resulta gens fàcil compaginar la vida diària (feina, família, vida social) amb la pràctica d'exercici i amb una bona alimentació. En aquest llibre s'hi troben eines per fer-ho més fàcil.
Llicenciada en Medicina i Cirurgia i màster en nutrició, l'autora té vint anys d'experiència en nutrició clínica i comunitària. Ha col•laborat en nombroses publicacions de divulgació com a experta en nutrició i alimentació.

 Nutrición para la salud, la condición física y el deporte
Nutrición para la salud, la condición física y el deporte
Williams, Melvin H. , Anderson, Dawn E. , Rawson, Eric S.  
Badalona : Paidotribo, cop. 2015

Totalment actualitzat, aquest manual revisa els efectes bàsics de l'exercici i la nutrició sobre la condició física. L'obra inclou els resultats de les investigacions més noves i recents sobre les recomanacions dietètiques i consideracions sobre l'ús dels suplements alimentaris.
Amb diversos apèndixs que complementen el text.

Volver al inicio