Guies de lectura

2024 Any Internacional dels Camèlids

2024 Any Internacional dels Camèlids

Amb aquesta guia es pretén contribuir a la celebració de l’Any Internacional dels Camèlids proclamat per la Unesco en aquest 2024, una celebració molt lligada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). D'una banda, per fer valdre la funció dels camèlids al món: la capacitat que tenen per generar resiliència davant el canvi climàtic; i com contribueixen a la seguretat alimentària, la nutrició i al creixement econòmic per a moltes comunitats del món, a més de la seva rellevància social i cultural. D'altra banda, una oportunitat per conscienciar sobre el potencial no explotat d’aquestes espècies (camells, camells bactrians, dromedaris, alpaques, guanacs i vicunyes) i animar a fer inversions i investigacions al respecte per desenvolupar capacitats, pràctiques i tecnologies innovadores.

Una guia adreçada a tots els públics: els camèlids seran els protagonistes dels contes infantils, a través dels quals els infants creixeran com a persones, i en general, gaudiran de la lectura; i per als adults s’ofereix una selecció de documents d’economistes i persones compromeses amb el medi ambient i el futur de la nostra espècie per crear debat i reflexió, i altres documents relacionats amb els camèlids i el desert com a escenari.

 

Fecha de creación: 19/06/2024

Última actualización: 02/07/2024

Narracions per a nois i noies d'11 a 13 anys



 El Dromedari robat
El Dromedari robat
Marshall, Emily  
Barcelona : Barcanova, 2018

A Lake City esclata la polèmica: pot el dromedari Tommy participar en el Gran Rodeo Anual i guanyar-lo, o els rodeos estan reservats només per als cavalls? Aquella mateixa nit en Tommy desapareix... Un segon títol de la col·lecció Sara & Ted: un nou misteri a resoldre del xèrif Finnegan amb l’ajut dels seus dos fills i on  cal observar amb atenció les il·lustracions per resoldre els enigmes de cada capítol.

Volver al inicio