Detalle guía
Guies de lectura
Guia de lectura. Canvi climàtic i desertificació
Tot apunta que el món es troba abocat a una gran catàstrofe fruit del canvi climàtic i de la desertificació. En som plenament responsables? S’està venjant el planeta de nosaltres? Podem fer alguna cosa per frenar la desertificació i les restriccions d’aigua? És la primera vegada que passa una cosa com aquesta? Com es preparen els governs per afrontar les crisis que se’n deriven?
Aquesta guia us ajudarà a trobar algunes respostes al voltant de la manca d’aigua i de les variacions inusuals del clima i hi trobareu també estratègies per afrontar el futur tot i l’escassetat de recursos que poden afectar el medi ambient i al conjunt del planeta.
Fecha de creación: 19/05/2023
Última actualización: 19/05/2023
Secciones de la guía
Estratègies per afrontar-los
Al llarg de la història, totes les cultures, urbanes i rurals, han desenvolupat estratègies per combatre la desertificació. L’autor d’aquest llibre en presenta alguns exemples il·lustratius i planteja la necessitat de posar-les en valor com a model de desenvolupament local de cara al futur.
Després de saber-se que es podrien destruir les condicions que fan possible la vida humana, l’autor d’aquest llibre planteja que és possible retallar un 90 per cent les emissions de carboni transformant les vivendes, el sistema elèctric i el transport. Aquest és un llibre que podria canviar el món tal i com el coneixem.
El canvi climàtic aviat serà irreversible i els polítics no sembla que estiguin disposats a reaccionar per buscar-hi solucions. Potser tu sí. La Greta Thunberg també ho ha fet. Aquest llibre n’és testimoni.
17 objectius de Desenvolupament Sostenible per donar a conèixer, sensibilitzar i educar infants i joves en valors com la solidaritat i el foment de l’esperit crític, necessari per donar a conèixer la importància d’implicar-se en la preservació del medi ambient.
Tenen els arbres la capacitat d’adaptar-se a canvis com ara la pujada de temperatures o la sequera per assegurar-se la supervivència? El canvi climàtic no és l’única font de problemes dels arbres. La gran amenaça dels boscos és la intervenció humana...
La Catalunya urbana i industrial ha estat una realitat gràcies a l’aigua. La lluita per regulat, canalitzar i emmagatzemar l’aigua ha portat a l’extenuació d’aquest recurs. Tot i els conflictes d’interessos, la societat del segle XXI s’ha de plantejar estalviar aigua i gestionar-la de manera més intel·ligent i integrada.
El moviment de la participació ciutadana en la gestió de l’aigua contrapesa el sentiment d’impotència que molts ciutadans tenen davant dels despropòsits dels polítics i les insuficiències de la democràcia electoral-representativa.